"Glöm att ni har en dotter" av Sandra Gregory

Min mamma säger att...

  

"Glöm att ni har en dotter" är en sann berättelse som man absolut inte ska missa eller glömma. Den handlar om 27-åriga Sandra Gregory som ville hem från Thailand till Storbritannien och sin mor, far och syskon. Utan pengar till biljett går hon med på att smuggla 89 gram heroin till Japan. Det blev ett dyrt misstag som hon betalade med fyra  år i thailänskt fängelse för att sedan föras till helvetet i Storbritannien. Där var det, om möjligt, än värre miljö i fängelserna som hon satt på än det var i Thailand. Hon dömdes till 25 års fängelse...



Läs och begrunda. Detta kan hända någon du känner. Någon som står dig nära. En vanlig tjej som vet att detta är ett brott. Som våndas inför vad hon ska göra, men som inte vet hur hon ska ta sig hem, utan låter sig själv flyta med i en uppgörelse.



Alla borde läsa den. Ung som gammal. Den borde läsas på skolor och diskuteras. Sandra benådas efter 7,5 år av den thailändska kungen, utan att ha fått något stöd av sin egen regering. När hon, liksom när andra, blivit frigivna sjöng övriga fångar något ur "Sound of music". För Sandra sjöng de "So long, farwell...". Sandra frigavs den 21 juli 2000. Vid den tiden satt 1293 brittiska medborgare fängslade i 76 länder. De flesta för narkotikarelaterade brott.


Min kommentar...


Historien känns väldigt mycket som "Bangkok Hilton", den fasansfullt både skrämmande och bra TV-serien/filmen med Nicole Kidman. För mig känns det helt klart som en bok att lägga till "ska läsas-listan".


Kommentarer
Postat av: anna

mikke, you should go read my blog. i wrote something about you there :]

2008-07-14 @ 10:22:56
URL: http://findmehere.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0