Får det lov att vara en latté?

Idag fick jag ett trevligt MMS från vår gode och omtänksamme vän P som arbetar på Expert Stormarknad. I MMS:et var det en bild på en Nespresso-maskin och en stor extraprisskylt. Bör jag tillägga att han är säljare?


Ni som känner fru E vet att hon mer eller mindre kan ses som en missbrukare vad gäller hennes beroende av Latté. Med tanke på just nämnda beroende är det faktiskt väldigt underligt att vi aldrig har införskaffat en Esspressomaskin till vår enkla boning. Istället har vi avnjutit denna himmelska dryck hos ovan nämnda vän P och hans L samt på diverse fik runt om i Sverige och världen. Det har fungerat ganska bra. Faktiskt. Men samtidigt har vi alltid sagt, drömt och pratat om att köpa en egen. Priset har dock avskräckt en del. Och även storleken. Den makalösa manick som familjen P+L=S har verkar vara fullkomligt fantastisk och att den gör god latté vet vi sedan lång tid tillbaka. Priset är dock obskyrt högt och underverkets fysiska storhet är faktiskt också mätbar med dess "storhet". Med andra ord finns det inget utrymme för ett sånt mästerverk i vårt lilla kök.


Därför funderade vi på den geniala lösningen med Nespresso. Systemet bygger på kaffe portionsförpackat i små metallburkar som sätts i speciella espressobryggare. Enkelt. Smidigt. Halvdyrt. Rätt så omiljövänligt. Och fullkomligt underbart. Anledningen till att vi inte har köpt en Nespresso tidigare vette katten, men jag misstänker att det helt enkelt beror på det klassiska "Ejrevisyndromet" som kan förklaras ungefär såhär: Vad-ska-vi-köpa-om-vi-nu-ska-köpa-eller-inte-köpa-kanske-en-sån-eller-en-sån-eller-vilken-är-bättre-och-vad-kostar-den-och-den-eller-den-vi-kanske-ska-avvakta-en-stund-och-se-om-det-finns-något-annat-eller-vad-var-det-nu-vi-pratade-om?


Men nu tyckte nog P att det var dags för vårt hem att förgyllas med en Nespressomaskin och ges möjligheten att tillverka espresso och även framtida latté. The price was right so to speak och familjen E nappade faktiskt ganska så mycket omgående. Inte nog med att det var ett sagoligt bra pris redan från start erbjöds vi nämligen också 400 kr tillbaka efter köpet. Nice nice. Utöver detta medföljde det givetvis en del provsmaker och vänlige P såg dessutom till att det blev ytterligare några provsmaker innan köpet var genomfört. Trevlanstrevligt.


Nu ska vi se till att illa kvickt bli medlemmar i Nespresso Club och beställa lite kaffe och även en livsnödvändig mjölkskummare. Detta sker nog redan ikväll så snart fru E hittat hem från Yllebroderiet på Handens hus. Vad tusan hon gör där är en rolig men dock helt annan historia.


Nu återstår det bara att se när vi får avnjuta den första koppen.Kommentarer
Postat av: Anne

Det där blev jag ju intresserad och avundsjuk på! Jag har en mjölkskummare så om ni håller i kaffe emellanåt så kan jag hålla den skummade mjölken...

2008-04-15 @ 23:12:38
Postat av: Linda

Jo, jag tror faktiskt det & tur är väl det! Jag menar, ibland är det ju faktiskt rätt skönt att ni killar inte alls är så djupgående som oss tjejer. Vi kan vara riktigt komplicerade & då är det killkompisen man oftast vill vända sig till! Haha :)

2008-04-16 @ 00:16:14
URL: http://LLLLinda.blogg.se
Postat av: hanna

Hej. Är ute efter ett lagom stor hus max 4 rum o kök. som är lite renoveringsbehov. Och lagom stor trädgård. Har nog hittat det oxå =) Bara att hålla tummarna.

2008-04-16 @ 10:48:55
URL: http://hannaxen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0