De svarta får... eh, husen!

Svart!

De senaste veckorna har bjudit på lite drama i den annars så gemytliga samfälligheten Orren. Inga allvarliga stridigheter eller konstigheter, men väl en liten fnurra vad gäller färgvalen vid stundande ommålning. Inledningsvis ville majoriteten behålla den röda färgen. Sen, efter ett aktivt och ambitiöst initiativ utav herrn i ett av husen, ville endast ett ynkligt litet hus behålla den röda färgen. Övriga hus skulle vara ljusgråa, mörkgråa och svarta i en härlig färgsymbios. På dessa färger söktes även bygglov och planerandet gick nu in i en ny fas. Trodde vi. När det nu var dags att ta ett slutgilltig beslut om vilken nyans man ville ha på sitt egna hus i längan blev helt plötsligt 7 av 9 huskroppar röda igen. What? Vad hände egentligen?

Rebell som herr E är står jag fast vid mitt och fru Es beslut om att måla svart. Jag är fullständigt övertygad om att det kommer att bli lovely. Längst bort i andra änden av samfälligheten står våra partners in crime också fast vid sitt beslut om att måla svart. I varsin ände kommer det att återfinnas, vad övriga i samfälligheten kan likna med, en svart "böld". I mina ögon kommer det dock att vara vackert. Ooh så vackert. Jag knåpade hastigt och lite lustigt ihop en liten testbild i Photoshop för att få en liten föraning om hur det skulle kunna tänkas att se ut. I like it. Do you?


Puss på alla mammor...

...men allra särskilt speciellt mycket puss till min alldeles egna underbara mamma!

Mamma!

...och fru E. Och svärmor... och farmor... och mormor...

Turkish Delight

Som ni alla vet är familjen E alldeles nyligen hemkommen från trevliga Turkiet. En resa med goda vänner, solsken i såväl blick som sinne, lyckliga barn, lyckliga vuxna och härligt, härligt lugnt tempo.


En av de fantastiska resevännerna, Soof, sammanfattade vår resa till Turko-Turko på ett alldeles förträffligt bra sätt. Kolla gärna in hos henne for more information. Jag känner dock att jag vill tillägga följande punkter...

- Hamas har tydligen utvecklad sin organisation och terroriserar numera också avklädda svenska flickor med vattentortyr.


- Uppblåsbara madrasser kan tydligen gå i bitar om tillräckligt tunga pjäser ligger på dem.


- Tyska pensionärer som inte tycker om barn kan ha de mest förskräckligt äckliga tatueringar man kan tänka sig.


- Resekamrater med magmedicin för vuxna över 12 år är bra att ha om ens 4-åring "kissar med rumpan" timmarna innan flyresan hem.


- Nutella fungerar finfint ihop med precis allt man kan tänka sig, men extra speciellt otäckt bra ihop med langos och pannkakor.


- Tillsammans med en 7-åring kan man nästan trycka i sig 50 glassar på 7 dagar.


- Det går att lämna en barnvagn som dricks till hotellpersonalen.


- Det går att köpa handgjorda skålar med sin "fru" samtidigt som ens fru passar barnen ute på gatan.


- Det går att flyta runt i den stora poolen med fyra armpuffar och skrika glatt och högt "Hej hej, jag är tre år!" ganska precis hur länge som helst. Åtminstone om man är son E.


- Sandstranden, 05:orna, hinkar och spadar är en onekligen lovely kombination.


- "The crazy funny pool game" är verkligen så crazy och funny som det låter.


- Vägen in till Side är antingen en obefintlig och sjukt knölig och bökig väg genom ruiner och farligt trafikerade vägar eller längs med en sagolikt vacker sandstrand. Gissa vilken vi valde?


- Hotellets Entertainment Team var verkligen 100% entertainment.


- Sonen älskar turkar och mer än en gång hördes "Jag ska bara gå och hitta en turk."


- Turkar älskar dottern. De pratade så pass mycket med henne att sonen började undra om turkarna pratade bebisspårk.


- Fru E älskar hamam och Sultan älskar fru E.

- Hotellets Entertainment Team var verkligen 100% entertainment.

- Om två år som sagt var... Då ses vi igen.


Idag är ingen vanlig dag...

...för det är sonens födelsedag, hurra, hurra, hurra, HURRA!

Grattis!


Home Sweet Home

Vi är nu åter på svensk mark och firar detta med en fin melodi signerad Mötley Crüe.


Charterresa like any other Svennebanan

Hejsan hoppsan, charterresa i sann Svenssonanda till landet kallat Turkiet väntar nu familjen E. Vad passar då bättre att fira detta faktum med än blivande sommarplågan "Svennebanan" featuring Promoe? Förmodligen ingenting alls. Please enjoy hela veckan tills vi ses igen. Visst är det ändå en ganska skön låt, eller?


Dagens Outfit - PH af Linder

Här om veckan kikade jag på det intressanta programmet "Draknästet" (inte "Höjdarna" som jag haft en tendens till att kalla det och som är något som sonen i sin tur finner väldigt intressant.) och introducerades då till en produkt kallad PH af Linder. Denna produkt är en kalsong som på ett finurligt sätt ska revolutionera kalsongindustrin. Enkelt förklarat kan man säga att den genom att minimera hudkontakten ska fungera som en otroligt lätt och skön lösning för män som inte vill att det ska bli varmt och obehagligt i grenen. Hur kalsongen gör detta kan den nyfikne läsa här.

Drakarna nappade på det hela och chansen finns nu att dessa kalsipper kommer att massproduceras. För egen del väcktes en nyfikenhet över den geniala, eller genitala, lösningen och jag klickade hem ett par omedelbums. Dessa anlände igår. Spännande. Det första mötet skapade en del funderingar, men kalsongerna ska helt klart ges en ärlig chans och utsättas för ett saftigt mandomsprov och agera resekalsonger on the way home from Turkey.
 
Om intresse finns kanske det kan komma en recension. Någon som är nyfiken?

Pungsvett?

Utmaning från Anna B

För en mycket - MYCKET - lång tid sedan fick jag en utmaning från Anna B. Jag hade tydligen svarat på den ganska omedelbums, men ändå aldrig publicerat den här på bloggen. Skumt. Det har tydligen hänt fler gånger, men så kan det gå om man som jag först skriver sina inlägg i Word innan de läggs ut. Nåväl, nu kommer denna antagna utmaning liksom lite eftersänt istället. Enjoy.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
Ingenting. Det är en bild på tre gubbar i slips, en kvinna och ett litetlitet flickebarn.
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? Min sovande frus ben.
3. Vad såg du senast på TV? Seinfeld
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är? 00.00, men den var 23.59.
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? CSI på den lite större dumburken.
6. När du senast var ute, vad gjorde du då? Slängde sopor.
7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen? Min bloggstatistik.
8. Vad har du på dig? Svarta Adidas pants och en svart WESC-tee.
9. Drömde du något inatt? Jag minns i stort sett aldrig vad jag drömmer. Tyvärr.
10. När skrattade du senast? Oj, alldeles nyss. Såg ju Seinfeld.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? Ett finfint bröllopskort på mig och fru E som tryckts upp på canvas i storleken 70x100cm är en grej. En vit stringhylla en annan. Utöver dessa två återfinns också en tavellist med ljuslyktor. Och en "I heart TV"-tavla. Och en "Pearl Jam"-tavla. Och sist, men absolut inte minst två egenihopknåpade citattavlor med visdomsord från såväl Eddie Vedder som Brett Gurewitz.
12. Har du sett något konstigt på sista tiden? Njäe, inte på sista tiden... men en gång för länge sedan såg jag faktiskt en livs levande drake. Eller typ en dinosaurie. En liten T-rex i miniatyr. Helt säkert. Jag lovar. Jag måste nog blogga om den storyn någon gång.
13. Vad tycker du om den här utmaningen? Lite rolig, men nästan lite väl många frågor kanske.
14. Vilken var den senaste filmen du såg? Slumdog millionaire.
15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då? Fritid.
16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om: Jag har vunnit ett SM-guld.
17. George Bush? W
19-20.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka? Hade sonen blivit en tjej hade hon hetat Ninja, men nu blev det ju en Sander. Hade dottern blivit en son hade han hetat Acke, men nu blev det ju en Stella. Hängde du med?
21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Oh yes! Jag hoppas och tror fortfarande på att jag tillsammans med familjen E kommer att bo i USA, helst i LA, inom en överkomlig framtid.
22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Välkommen kingen! Vad skönt att du är här, vi behöver verkligen din hjälp med en liten grej.
23. Vilka två personer vill du ska svara på dessa frågor? Syster Sofia och Svägerskan.

Var det något svar som du fann alldeles särskilt intressant?


Music for the masses - Swingfly

Ni bloggläsare med finfint minne kanske minns ett tidigare inlägg i serien "music for the masses" där Swingfly fick herr E att svinga sina väldigt lätt lurviga ben. Här kommer en ny (nåja?) härlig låt som faktiskt återkopplar ganska precis rakt av på den tidigare låten. En rätt så underlig, men ändå skön move i mina ögon och öron. I like. Do you?


I'm in love with a fairytale...

Systeryster?!Kärlek i pastellfärger

I like big time, do you?

Kärlek!

Vad har hänt den sista tiden?

Det är nu ett tag sedan herr och son E stötte ihop med den, enligt er, söte och sexige Danny. Inläggen har dock lyst med sin frånvaro. Orken har liksom inte infunnits. "Det är mycket nu". Min underbara fru E avskyr när jag säger så. Nu är det absolut inte så att det är ett uttryck jag historiskt sett använt mig av speciellt ofta, men i veckan har användandet intesifierats och uppfyllt min reportoar alldeles bort i tok för ofta. Ledsen för det. MEN. Det är mycket nu.

Vad har då hänt? Jo, först och allra främst har jag och mina kära förlorat någon vi älskar och som har älskat oss varmt tillbaka. Och trots att det i mångas verklighet kan te sig fullt logiskt att det blev som det blev och att jag gläds över att hennes liv har kantats av glädje och lycka känner jag ingenting annat än sorg. Saknad. Tomhet.

I detta mörker har jag samtidigt återgått till min vanliga jobb och all den stress det innebär med frikvotsbedömningar och betygssättning. Jag, eller i sanningens namn främst fru E, packar och samordnar inför kommande veckas semesterresa till Turkiet. Väl på plats i Turkey lär jag säkerligen (förhoppningsvis) känna lugnet, men nu är det nästan ett stressmoment. Familjeverkstadskursen, den fantastiska, har slutförts. VILJA-programmet, det überfantastiska, och dess sista block har ägt rum. Utöver detta har livet som far till fantastiskaste barnen och make till underbaraste fru E givetvis fortgått i samma givna ordning.

Det är mycket nu. Hur är det för dig?

RUN EMD

Yeah!

Tro det eller ej, men idolmagneten Ejrevi (läs sonen) har lyckats igen. På väg in till stan för att kika på gruppen som här hemma i radhuset går under namnet "Baby goodbye" fick herr och fru E syn på en viss Danny Saucedo sittandes utanför Scandic Hotell. Herr E svänger givetvis ogenerat in på parkeringen och parkerar finfint på en tom parkeringsruta. Fru E gömmer sig snabbt så gott hon kan i passagerarsätet. Herr E och en lätt blyg son vandrar fram till EMDs frontman som då sitter och pratar i mobiltelefon. Vänligt undrar herr E om vi stör och Danny avslutar då sitt samtal och säger "Nej, det är lugnt.". Tar i hand och presenterar sig för såväl herr E som son E. Trevligt. Sen fortsätter han att vara trevlig och chitchatar jordnära med de två pojkarna. Främst med sonen. "Hej på dig! Snygg hatt, nästan likadan som min. Ska jag ta fram min hatt? Vad heter du då? Sander? Snyggt namn. Det var ovanligt. Kolla, nu tittar vi in i kameran. Vi gör peacetecknet. Kan du göra det? Coolt. Give me five."

Yeah!

Just när vi är på väg att skiljas kommer herr E på att en autograf kanske är på sin plats. Danny har en penna. Ingen av oss har dock något att skriva på. Popartisten rafsar runt i sin handväska och hittar ett presentkort på 100kr på iTunes. "Såhär gör vi. Jag skriver på den här så kan han köpa lite EMD låtar på iTunes för en hundring." Snyggt. Vi tackar artigt och glider över gatan till bilen med den generade frun i framsätet. Danny glider i sin tur in på hotellet.

Yeah!

Efter spelningen och en lång tids skivsignering såg en viss 7-årig herr Hedman, som i detta nu är en av de allra lyckligaste man kan tänka sig, att EMD-killarna signerade någons skor. Tillsammans med herr E och son E skyndade sig trion ner för att också få sina shoes signerade. Allas skor utom herr Es. Givetvis. Tro inget annat. Det gick finfint. Och vad gjorde Danny Boy när han såg oss? Jo, han ropade såklart glatt. "Hej Sander! Är du här också? Kul att du kunde komma. Men var har du hatten? Säg hej till mina kompisar. Killar, det här är Sander."

Ni kanske kan ana hur enormt stolt den lille krabaten har varit resterande delen av dagen?


Älvsbackas finest

Yeah!

För att hedra den vackraste av alla de vackra kvinnorna i mitt liv och hennes vackra väninnor byter bloggen ikväll temporärt namn till "Älvsbackas finest". Och inte nog med det. Bloggen bjuder också på finfina bilder på de vackra fröknarna i fråga blott sekunder innan de lämnade Älvsbacka, respektive och barn bakom sig för fancy schlagerfest i glada vänners lag.

Visst är de rent ut sagt schnygga?! Nästan jämt...

Yeah!

Partymysfredag med Klum

Klum!

En mycket trevlig start på fredagens partymysande var att tillsammans med eleverna gå till Nordanå och ta del av fantastiske Mattias Klums bilder och inspirerande föreläsning. Man kan inte annat än bli imponerad. Vilka magiska bilder den mannen har gett oss. Och vilka otroliga äventyr han har levt och överlevt. Lovely.

Att eleverna sedan gick hem direkt efter föreläsningen och även vi i personalen gjorde ju inte direkt saker och ting sämre. Tvärtom. Det är alltid trevligt att gå hem vid lunch, men det händer alldeles på tok för sällan. Tyvärr. Eftersom vädergudarna ler mot oss i Skellefteå just nu lär eftermiddagen spenderas utomhus med de fantastiska barnen. Och efter en och en halv timmes inspiration alá Klum är chansen stor att min Canon också hänger med. Räkna med finfina bilder som säkerligen dröjer innan de dyker upp här on the blog.

Happy Friday to you!

Familjen E

Det är nu ganska länge sedan dessa bilder togs, men jag hade tydligen tänkt mig att blogga om dem någon gång back in the days runt dotterns dopdag. Fann dem i en mapp som kallas bloggbilder här på min computer och i all tragisk bloggtorka väljer jag helt sonika att lägga ut dem right now - today. Visst katten är vi söta?

Familjen!

Utmaning- "Lista"

Har blivit utmanad av Anna B med en utmaningen som heter "Lista". Om jag inte är helt snurrig i bollen vill jag minas att jag gjort en liknande utmaning vid ett tidigare tillfälle, men eftersom det är ett ganska bra tag sedan kan jag väl lika gärna bjussa på detta igen?


Uppdrag:

1.Ta fram din mobil.

2. Gå till inkorgen!

3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en

4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et

5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v

6. Utmana ett par personer. 


Här kommer mina svar:

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen? Vi är inte lediga imorgon eller?

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Nä, ingen idol för min del...

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss? Säljare på Sony BMG.

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende? Hej jag saknar dig när kommer du tillbaks?

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon? Ok.

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom? Visst meddelar du mig ifall ni är ledig någon dag så att ja inte missar de?

7. Vad vill du höra mest av allt? Ha ha.

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet? I den röda Polly 'milkchoco' är det ljusa skumkulor i två olika smaker.

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom? Vår tjänst är populär och därför har din fråga placerats i kö hos oss.

Det blev faktiskt roligare svar än jag trodde att det skulle bli. Kul! Nu avslutar jag utmaningen genom att skicka den vidare till Svägerskan och brorsdotter Ibbe. Enjoy!

Vilket svar tyckte du blev bäst?


De underbaraste av alla päron

Päron!

Jag hade lovat mig själv att jag skulle vänta ut den första kommentaren på mitt inlägg om mustaschkampen innan jag bloggade vidare i livet. Det tog sin lilla tid. Typ hela helgen. Ganska skönt med tanke på att både jag och sonen i huset legat i hög feber. (Svininfluensan?!) Till sist skrek signaturen "Peter" till och orden han skrek har jag svårt att placera om de var i positiv eller negativ bemärkelse. Oavsett vilket vill jag säga tack. Bloggdvalan är i och med dina ord avbruten. Jag tror att besökarna inte riktigt visste vad de skulle skriva angående mustaschinlägget. Kanske var man rädd att man skulle bli tvingad att skänka en slant? Nej, nej... det behöver man aldrig. Jag skulle givetvis uppskatta det, men jag uppskattar ett "Heja Mikke!" i kommentarsrutan precis lika mycket, så nog om det.

Nu över till något helt annat. Helt spontant kände jag lusten att skryta upp några av mina nära och kära genom att meddela alla att jag har fantastiska föräldrar. Mina kära och alldeles fantastiska mor och far, men även mina lovely svärmor och svärfar. De är alla helt fantastiska. Alla på sina alldeles egna unika sätt, vilket gör helheten än bättre. Jag är onekligen lyckligt lottad. True story. 

Visst är de fina?

Mustaschkampen

Support!

Mustaschkampen är Cancerfondens kampanj mot prostatacancer. Kampanjen startar med en insamlingstävling idag den 1 maj och pågår sedan fram till och med 31 maj och syftar till att öka medvetenheten om prostatacancer och samla in pengar till fortsatt forskning.

I år är det tredje året som Cancerfonden driver Mustaschkampen. Cancerfonden har sedan 2007 arbetat med Mustaschkampen i Sverige tillsammans med privatpersoner, föreningar och företag. Herr E deltog redan första vändan, men ifjol blev det tyvärr aldrig av. I don't know why.

Min egna insamling, som ni elefantiskt gärna får stödja, finns här. Check it out!

Även du kan göra en egen insats i kampen, genom att låta mustaschen och forskningsanslagen växa. Starta en insamling, så förses också du med en egen insamlingssida. Du kan bli både kommunmästare och svensk mustaschmästare i att bekämpa prostatacancer (och dessutom vinna fina priser). Jag siktar nog litegrann i smyg på att bli kommunmästare med min lilla moppemusch. Frågan är om jag får ditt stöd?

The battle continues...

I de inledande striderna om Lord Stanley's pokal kan jag såhär i efterhand känna mig ganska stolt över att jag faktiskt tippade rätt i 7 av de 8 åttondelsfinalerna. I den felande matchserien hade jag dessutom höjd ett varningens finger för att det kunde gå precis som det nu gick. Men fel hade jag. Tyvärr. I det stora hela var jag dock snudd på magiskt bra. Eller hur, Nordde?

Nu drar kvartsfinalerna igång och här kommer mina tips.

Carolina Hurricanes - Boston Bruins.
Eftersom vinnarna av President Trophy - San José - snöpligt blev utslagna i den första omgången är det nu Boston som är slutspelets högst rankade lag och jag imponerades enormt av deras slakt av Montreal Canadiens. Hurricanes lyckades med en mirakelvändning mot New Jersey Devils och kanske kan de tack vare nyvunnen energi störa Boston något. Men det räcker inte till att ta hem matchserien.
Tips, 2-4 till Boston.

Detroit Redwings - Anaheim Ducks.
Båda lagen imponerade i den första rundan. Detroit hade inga som helst problem med att besegra Columbus samtidigt som Anaheim enkelt skrällde och vann mot San José. Jag misstänker att Anaheim, som kom till slutspelet som allra sista lag, känner sig ganska nöjda. Även om de aldrig någonsin skulle erkänna det tror jag att de undermedvetet inte kommer att vara lika fokuserade i denna matchserie. Detroit å andra sidan har knappt ställts på prov. De siktar på en ny Stanley Cup final.
Tips, 4-2 till Detroit.

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals.
Mina förhoppningar är att detta blir en fantastisk matchserie fylld med offensiv hockey. Båda lagen besitter enormt härligt offensiva pjäser och jag hoppas verkligen att båda lagens stjärnor kan ta sig utrymme till att glänsa. Kampen mellan Malkin/Crosby och Ovechkin/Bäckström blir oerhört intressant att följa och i skrivande stund upplever jag att Malkin/Crosby verkar vara i bättre form. Men vad händer om målmonstret Ovechkin vaknar på riktigt? Då vinner Capitals.
Tips, 4-3 till Washington.

Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks.
Canucks hade en enkel matchserie i den första omgången och kommer utvilade in i kvartsfinalerna. Kanadickerna är ett starkt defensivt lag med en fantastisk målvakt och nyckeln blir att spika igen och säkra bakåt mot ett skickligt offensivt Chicago. Om Luongos målvaktsspel fortsätter att se lika stabilt ut som det gjort under i stort sett hela säsongen tror jag att Vancouver tar hem det.
Tips, 4-2 till Vancouver.

Såja, det var mina tips. Vad tror du?


RSS 2.0