Vad? Jag? Och? - del 7

Blind dating

Vad? Danny (Chris Pine) är en intelligent, självsäker och snygg ung man som också råkar vara blind. Inte för att han låter detta hålla honom tillbaka - för det mesta... Hans limousinkörande bror är dock förskräckt över att Danny inte bara är blyg och nervös när det kommer till det motsatta könet, utan att han är även oskuld.

Jag? I grund och botten är det väl en helt okej "romcom" som både är lite smålustig vissa stunder och även lite romantisk och puttenuttig andra stunder. Egentligen är jag väl lite less den här typen av filmer, menmen, det går ju att se den. Så är det. Och är man en romkom-fantast håller den helt klart godkänd nivå.

Och? Huvudrollskaraktärens handikapp fick oss att diskutera och fundera kring vad vi skulle föredra som handikapp om vi hade ett. Och då tänkte vi främst på om man skulle förlora syn eller hörsel. Vi i kvällens sällskap var samtliga ganska så rörande överens om att vi skulle föredra att behålla synen. Vad skulle du föredra?


Trailer


'Maybe one day we'll be united"

Efter ett av många dagliga besök på kära Soof's blogg fann jag inspiration att bekänna några gamla förälskelser gällande musik. Det finns onekligen en hel mängd fantastiskt underhållande låtar som man numera kan uppskatta på ett helt annat sätt än tidigare. Här följer två bidrag som jag i ärlighetens namn under lång, mycket lång tid tyckte var makalöst bra. De är iofs fortfarande bra. Fast liksom på ett mer underhållande vis. Båda låtarna tar fram minnen från tiden med Golden Quartet. Vad det är får jag berätta om en annan gång, men det har både dansats och spelats dataspel till dessa góbitar.

Jag kan för övrigt fortfarande hela Marky Mark's rap. Respekt.
"Vars ä Lujk?"

Sandermannen börjar så smått att göra framsteg gällande uppdraget att bli blöjtorr innan nästa blöjbarn har landat. Inledningsvis var den stora räddningen att hans nyinskaffade Pippi Långstrump-docka fick följa med på toaletten och titta när han kissade. Det gick suveränt.

Så en dag gick Pippi på villovägar och hur vi än letade fanns hon helt enkelt inte att finna. Katastrof. Olyckan var framme mer eller mindre omgående och vi vuxna kände oss smått maktlösa inför denna kisskris. Var är Pippi?

Till vår räddning kom Lego-katalogen. Och inte helt oväntat delen där det visas Star Wars Lego. Det är helt otroligt vad fascinerande det kan vara att titta i en och samma tidning om och om igen. Sonen kan sitta på toaletten och vilja kissa och bajsa i stort sett hur länge som helst. Iallafall så länge som pappa eller mamma orkar "läsa" Star Wars. Sanders stående kommentar som han lätt kastar ur sig sisådär 15-20 gånger vid varje toalettbesök är:

"Vars ä Lujk?"

Vad han menar är givetvis - Var är Luke? Ibland lägger han även till efternamnet som i Sanders värld är "Skywars". Det är helt fantastiskt vad söt en liten kille kan vara när han sitter på toa. Det är nästan-nästan Youtube-läge, men ändå inte. Lite privatliv måste väl den stackaren få ha?

Inspirerad av Sander lägger jag in följande bilder med kommentaren: "Vars ä Lujk?"

image72

"Du kan inte hitta en bättre man"

Idag bjuder jag på en finfin låt som händelsevis råkar vara en av fru E's absoluta favoriter. Passande nog var det också den låt som spelades när vår käre son bestämde sig för att komma ut till världen vid förlossningen.


Photo shoot 2

Ny dag. Nya bilder.

image68

image69

image70

image71

Photo shoot 1

Idag roade vi oss med att rigga upp fotostudion på John Bauer och fotografera vår egen lilla "top model". Allt gick superbra och det blev en hel drös finfina bilder. Problemet var bara att ungefär hälften av bilderna försvann när vi förde över dem till datorn. Jag förstår faktiskt inte hur vi kunde lyckats med något så klantigt, men när vi kom hem och skulle kika på resultatet var det som sagt en hel drös som saknades. Tyvärr. På senare tid verkar det liksom gå lite väl mycket på tok för familjen E. Menmen...

Trots att ungefär häften av bilderna försvann fanns det kvar en hel del superfina kort och eftersom Sander gillade att agera modell funderar vi på att åka dit även imorgon och fotografera litegrann till. En outfit, såklart den som jag allra helst ville fota, försvann helt och hållet. Nicht gut.

Nedan får ni njuta av några bilder från dagens fotosession. Det är lätt att älska trä... eh... förlåt, Sander!

image65

image66

image67

"Min Fabbolit!"

image55

image56

image57

So you think you can record?

Igår kväll gick kära fru E ut tillsammans med de goda grannarna A och S för att avnjuta en lugn stund på ett fik utan såväl barn som karlar. Jag misstänker att det bjöd på Latté (E), varm choklad (A) och te (S) och en hel del prat om både det ena och det andra? Säkert roligt, trevligt, mysigt och skönt på en och samma gång. Kul. Det är ni värda allihop.

För min del blev det en massa mys och bus med lille sonen. Strax innan klockan 8 kopplade jag in min inspelningsbara DVD för att ställa in den så att den spelade in programmaet som jag haussade några inlägg tidigare - Do you think you can dance scandinavia? Tanken var att jag sedan skulle se detta tillsammans med fru E när hon kom hem. En lysande tanke från min sida måste jag medge.


När fru E kom hem från fikat berättade jag glatt och stolt att jag faktiskt spelat in programmet och att vi kunde se det tillsammans när vi gick och la oss. Myspysigt och bra. Fru E var ganska så imponerad över att jag faktiskt tagit mig tid till att både koppla in DVDn och sedan också att ställa in den på inspelning. Mindre imponerad blev hon tyvärr dock när vi slog igång det jag hade spelat in. Inställningarna hade nämligen blivit fel när jag kopplat in den och istället för att spela in från kanal 5 så hade jag spelat in från kanal 8. Fiasko.


Nåväl. Livet går förmodligen inte under pga detta, men det kändes ju onekligen lite tapigt...


Våffeldagen

"Jag vill ha våffeldag idag." - Sander Ejrevi

image54


Påsklov

Efter morgonens discodans gick vi ut och lekte med efterlängtade Alba som ÄNTLIGEN blivit frisk!

image53

Sanders favorit

Nu på morgonen har Sander och jag dansat loss till hans favorit Amy Diamond. Sander kan dock inte riktigt bestämma sig för vilken låt som är hans absoluta favorit, men det är någon av följande.
En kväll framför en 40" LCD TV

Ikväll valde jag att strunta i att följa slutspelet i ishockey. Det känns liksom helt ointressant nu när AIK har åkt ur. Ska jag vara helt ärlig vet jag faktiskt inte ens hur det gick i kvällens matcher. Jag såg att Timrå ledde med 5-2 en bit in i den sista perioden när jag bläddrade mellan tv-kanalerna så jag räknar med att de tog hem matchen. I den andra semifinalen hoppas jag verkligen att Linköping besegrar Färjestad. Oavsett hur det gick idag.

Istället för hockey såg familjen E det första avsnittet av Do you think you can dance? Scandinavia. Redan innan första reklampausen insåg vi att det här mest troligen blir ett program vi kommer att följa framöver. Det enda som egentligen talar mot att vi ska se det är det faktum att det verkar visas typ flera kvällar i veckan. Förhoppningsvis är det bara så nu inledningsvis när utagningarna ska göras. Till alla er som missade första programmet rekommenderar jag att kolla in avsnitt 2 imorgon.


Nästa program som kollades in var 100 höjdare med Filip och Fredrik. Som vanligt var det helt galet, fullkomligt puckat, ytligt, töntigt och meningslöst. Men samtidigt makalöst roligt och fabulöst underhållande. Wunderbar. Det är inte klokt hur mycket dumt folk det finns runt om i världen. Och roligt folk. Man kanske inte ska säga dumt folk i detta sammanhang? Roligt. Ja, så får det bli. Det absolut roligaste med kvällens program var att de fick med sig ett tuttförstorar-kit som de lovade att man kunde vinna på kanal5s hemsida. Vem vill ha ett sånt kit? Tävlingen återfinns iallafall här för er som är intresserade.


Det sista programmet som jag åtminstone försökte se, men inte gav mer än 5 minuter var Lilla Al-Fadji & Co. Är det någon som har sett något avsnitt av detta eller som kanske slaviskt följer denne Al-Fadji på hans resa efter sin far? Kan ni snälla berätta vad ni tycker om det? Jag gav det kanske ingen riktigt ärlig chans, men när lille Al-Fadji kollar upp på ett vindkraftverk och frågar sin kompis vad det är och denne svarar "En mikrofon" kändes det liksom att jag lika gärna kunde sätta mig vid datorn. Kanske, kanske ger jag programmet en andra chans en annan gång, men frågan är om det är värt det?


Måns Kenneth Fridolf

Idag gjorde vi återigen ett nytt försök att komma i tid till ett dop. Det gick väldigt bra även denna gång att anlända till rätt kyrka och vid rätt tid. Skillnaden från i lördags var att det denna gång faktiskt fanns andra gäster på plats. Trevligt trevligt.

Dopet gick finfint och lille Måns skötte sig exemplariskt. Även vår lille son skötte sig finfint under dopceremonin. När det vankades fika blev det dock lite mer myror i brallan för hans del. Förmodligen hjälpte intaget av tårta, chokladboll, bokstavskex och läskeblask till en aning. Den blå läsken Benke(?) Bus var en stor succé. För mig väckte den gamla goda minnen från förr då jag och storebror J drack Vira Blåtira tills vi kissade blått. Det var nice.

Sander kallar för övrigt Måns för "Lilla Måns" och menar att Måns Zelmerlöw är "stora Måns". Inte alltid så lätt för en blivande 3-åring att hålla full koll allt, men jag misstänker att Sander kommer att fortsätta ett ganska bra tag till med att sjunga "Cara Mia" när vi pratar om Måns Kenneth Fridolf.


Dop och fika med Pumba

Sorry, men det här kommer nog att bli ett alldeles för kort och tråkigt inlägg om dagens bravader med familjen E. Tyvärr. Till mitt försvar är klockan ytterst sen och det är min morgon att stiga upp med sonen imorgon. Och med tanke på de senaste dagarnas uppstigningstider gällande sonen borde jag nog ha sovit sedan ett par timmar tillbaka. Minst. Menmen har man trevligt främmande på besök  är det liksom värt det att sova lite mindre än vanligt. Fast i ärligetens namn vette katten om det blir så värst mycket mindre än vanligt. Jag förde en gång för inte alls så länge sedan en sömndagbok där jag kollade hur många timmar jag sov per natt. Bli inte rädda nu, men snittet var strax över 4 timmar... Underligt nog fungerar jag trots detta ganska bra. Eller?


Nåväl, åter till dagens äventyr. Idag var det inplanerat två saker. Det första var ett dop där våra vänner Larsson/Lundkvist skulle namnge sin lille son Måns. Detta skulle, enligt våra kalkyler, ske 13.00 i St Olovs kyrka. I vanlig ordning stressades det en hel del på Dalgatan 8 inför detta med att duscha, äta lunch, klä på, fixa och dona och annat stoj. Ett litet lätt allmänt kaos som så många gånger förr. 12.55 staplade vi in i kyrkan och såg genast att vi var helt ensamma. Inte en själ inom synhåll. Shit pommes.


Fel kyrka? Fel tid? Vad är på gång? En kyrkovaktmästare gav oss informationen att det inte var något dop i den här kyrkan förrän kl 15.00, men i Möröns bönhus hölls det ett dop med start 13.00. Oj! Vad skulle vi göra? Min slutsats var direkt att vi hamnat i fel kyrka, men fru E var stensäker på att det var hit vi skulle. Hon hade rätt. I sista sekunden-panik ringde jag till Herr Lundkvist som svarade med en lugn och avslappnad röst. Detta fick mig genast att inse att det inte alls var någon panik för oss att stressa någonstans. Dopet äger nämligen rum på måndag. Tiden 13.00 stämde precis som valet av kyrka alldeles utmärkt. Vi var "bara" två dagar för tidiga... Kul.


Ännu roligare hade det givetvis varit om vi snubblat in i sista stund och satt oss ner bland en massa okänt folk för att sedan inse att det var något helt annat barn som skulle döpas. Eller kanske ännu hellre att vi snubblat in på någon okänds vigsel!? Pricken över i:et hade i sånt fall varit att något gammalt ex hade gift sig. Humor på högsta nivå helt klart. Tyvärr(?) blev det inte så.


Efter denna tokighet blev det, till Sanders stora missnöje, istället en sväng på stan där ett fika tack och lov fick slut på sonens tjat: "Jag vill inte på stan. Jag vill på dop." Just det där med dop kan nog bli en underlig grej för Sander eftersom han var väldigt konfunderad efter att vi lämnat kyrkan 5 minuter efter att vi rusat dit och under den tiden hade egentligen inget hänt förutom att pappa hade pratat lite i mobilen. Hans första kommentar efter att vi lämnat kyrkan var nämligen följande underbara ord: "Mamma? Var det ett dop?". Hur underbar fråga är inte det? Wunderbar.


I den välbehövliga fikapausen, som för övrigt avnjöts med Matte B och till viss del även Funky D, skedde nästa roliga(?) incident. Sonen, som har en lätt fetish för AIK i allmänhet och hockeyspelare i synnerhet, fick nämligen syn på Niklas "Pumba" Dahlberg. Vad händer? Jo, Pumba kommer givetvis mot oss och passerar tillsammans med sin flickvän vårt bord. Vad gör sonen?


"Hej Pumba! Vad gör du Pumba? Ska du fika Pumba? Ska du fika här med oss Pumba? Heeeej Puuuuumba! Kom och fika med oss Pumba! DU KAN SITTA HÄR MED OSS PUMBA OCH FIKA!"


Vid det här laget har Pumba först glatt hälsat tillbaka och vinkat så sött till vår glada lilla filur till son och efter det också hunnit så smått börja skruva på sig lite obekvämt. Ska detta månne ta slut snart?


"Pumba? Vad gör du Pumba? Ska du fika här med oss?" fortsätter Sander ivrigt att rabbla och Pumba väljer att vandra en liten bit längre bort än det var tänkt från början. Ser det ut som iallafall. Fru E visar vid det här laget upp en lätt rodnad och själv fokuserar jag på att få sonen att koncentrera sig på något annat än det faktum att Pumba faktiskt finns i närheten. Det går sådär.


Slutligen försvinner Pumba ur synfältet och den värsta hysterien lägger sig. Vi fikar klart och åker sedan till ICA Maxi. Där ser vi tack och lov ingen hockeyspelare. Man kan undra hur han skulle reagera om han fick träffa sin allra största hockeyidol, Antos, när han nu blev som han blev när han såg Pumba. Förmodligen skulle det kunna bli väldigt galet. Och mest troligen kul.


Vad? Jag? Och? - Del 6

Miss Potter

Vad? Miss Potter handlar om barnboksförfattaren Beatrix Potter (René Zellweger) som levde under sent 1800-tal och en bit in på 1900-talet. Miss Potter var en modig och fritänkande kvinna som jobbade hårt mot dåtidens alla sedvänjor. Filmen berättar om hennes liv då hon tillsammans med hennes första stora kärlek och publicist, Norman Warne (Ewen McGregor), gjorde succé som författare till den klassiska barnboken "Sagan om Pelle Kanin".


Jag? Det känns kul att att säga att vi verkar ha bra fly vad gäller filmvalet just nu. Återigen var det en mycket trevlig film som fru E tyvärr sov förbi slutet på. "Miss Potter" bjöd på 97 väldigt trivsamma minuter och jag rekommenderar den varmt.


Och? Berättelsen om Pelle Kanin lär ha sålt i mer än 45 miljoner exemplar världen över trots att "Sagan om Pelle Kanin" är en riktig kaninskräckis. Pappa Kanin förvandlas till pudding, och hans dumdristige son - lika obönhörligt dragen till handelsträdgårdens förbjudna frukter som sin uppätne far - är nära att lämna jordelivet på liknande sätt. Spännande värre.


Trailer


Vad? Jag? Och? - Del 5

Dan in Real Life

Vad? Dan (Steve Carell) är en ensamtstående pappa sedan hans fru dog fyra år tillbaka. Han har tre flickor som han försöker göra sitt bästa för att ta hand om. Dan är kolumnist i tidningen och brukar svara på frågor om människors relationsproblem. Lite konstigt då hans privata liv inte alls fungerar lika bra. En dag möter Dan en tjej som heter Marie (Juliette Binoche). Marie och Dan fattar snabbt tycke för varandra och allt känns frid och fröjd tills dess att det visar sig att Marie är Dans yngre brors flickvän.


Jag?
Var lite tveksam över hur Steve Carell skulle klara sig i en ganska så seriös komedi, men jag kunde inte annat än imponeras. En fantastiskt fin och rolig film som bjöd på både tårar och skratt. Jag rekommenderar den starkt till alla mina bloggläsare.


Och?
Först och främst måste jag slå ett slag för den fantastiska musik som spelades i filmen. Ett köpvärt soundtrack helt klart. Vidare har jag nog inte skrattat lika mycket åt någon dansscen sedan American Pie - The Wedding.

Trailer


Avslutningslåt (VARNING! SLUTSCENEN VISAS! Inte helt oväntad dock...)

De 101 mest inflytelserika människor som aldrig levt

USA Today har rangordnat de 101 mest inflytelserika personer som aldrig levt i vår samtidshistoria. Det blir givetvis en väldigt USA-influerad lista, men ändock samtidigt en väldigt intressant lista. En lista över personer som aldrig levt i vår samtidshistoria utifrån en svenskt perspektiv skulle givetvis kännas ännu mer intressant, men någon sådan har jag tyvärr inte funnit. Kanske skulle man ta och göra en själv? Hmm... kanske man skulle göra en lista helt och hållet utifrån sig själv? Det kändes onekligen lockande, men just nu har jag för ont om tid. Håll utkik för en lista i framtiden!


Här följer USA Todays lista över inflytelserika, påhittade, figurer.


1. Marlboro-mannen

2. Storebror - i betydelsen samhället, kollektivet eller etablissemanget.

3. Kung Arthur

4. Jultomten

5. Hamlet

6. Frankensteins monster

7. Siegfried

8. Sherlock Holmes

9. Romeo och Julia

10. Dr. Jekyll och Mr. Hyde

11. Uncle Tom

12. Robin Hood

13. Jim Crow

14. Oidipus

15. Lady Chatterley

16. Ebenezer Scrooge

17. Don Quijote

18. Musse Pigg

19. American Cowboy

20. Prinsen i sagorna

21. Smokey Bear - figuren för brandskydd i skogen.

22. Robinson Kruse

23. Apollo och Dionysos

24. Odysseus

25. Nora Helmer

26. Askungen

27. Shylock

28. Rosie the Riveter

29. Midas

30. Hester Prynne

31. The Little Engine That Could

32. Archie Bunker

33. Dracula

34. Alice i underlandet

35. Citizen Kane

36. Faust

37. Figaro

38. Godzilla

39. Mary Richards

40. Don Juan

41. Bambi

42. William Tell

43. Barbie

44. Buffy - vampyrjägaren

45. Venus och Cupido

46. Prometheus

47. Pandora

48. G.I. Joe

49. Tarzan

50. Kapten Kirk och Spock

51. James Bond

52. Hans och Greta

53. Kapten Ahab

54. Richard Blaine

55. Den fula ankungen

56. Loch Ness-monstret Nessie

57. Atticus Finch

58. Sankt Valentin

59. Helena av Troja

60. Batman

61. Onkel Sam

62. Kitty

63. J.R. Ewing

64. Stålmannen

65. Tom Sawyer och Huckleberry Finn

66. HAL 9000 - skeppsdatorn i rymdäventyret 2001

67. Grodan Kermit

68. Sam Spade

69. Råttfångaren från Hameln

70. Peter Pan

71. Hiawatha

72. Othello

73. Little Tramp

74. King Kong

75. Norman Bates

76. Herkules

77. Dick Tracy

78. Joe Camel

79. Dr. Seuss Katten

80. Ikaros

81. Mammy

82. Sinbad

83. Amos 'n' Andy

84. Buck Rogers

85. Luke Skywalker

86. Perry Mason

87. Dr. Strangelove

88. Pygmalion

89. Madame Butterfly

90. Hans Beckert

91. Dorothy Gale

92. Ahasverus, den vandrande juden

93. Den store Gatsby

94. Buck (Skriet från vildmarken)

95. Willy Loman

96. Betty Boop

97. Ivanhoe

98. Elmer Gantry

99. Lilith

100. John Doe

101. Paul Bunyan


Vet du vilka alla är? Själv har jag tyvärr inte riktigt 100% koll på alla påhittade figurer som räknas upp. Lite otäckt måste man väl medge att det är att de listar Marlboro-mannen som den mest inflytelserika påhittade personen. Han hamnar före både jultomten och begreppet "storebror". Galet. En annan rolig notering är att Buck Rogers rankas högre än Luke Skywalker. Alla ni som vet vem käre Buck är och uppskattade hans äventyr kanske jublar, men känns det samtidigt inte lite underligt att han ligger högre än en jedimästare som herr Skywalker? På min lista skulle dock båda två av dessa hjältar rankas betydligt högre än på plats 84 respektive 85. Att G.I. Joe återfinns relativt högt på listan, plats 48, känns helt rätt för mig, men jag saknar hjältar som Big Jim och He-man som, åtminstone för mig under mina uppväxtår, var oerhört inflytelserika. Garbage Pail Kids känns också aktuella. Eller är jag bara nostalgisk nu? Möjligt. Mycket möjligt even.


image52

Det faktum att det endast återfinns 14 påhittade kvinnor på listan ger det hela en lätt bitter eftersmak. Den första påhittade kvinnliga figuren som återfinns ensam på listan dyker upp först på 15:e plats. Det är Lady Chatterley som återfinns i D.H Lawrences roman Lady Chatterley's Lover från 1928. På grund av de erotiska skildringarna över klassgränser och det råa språket (fuck, fucked, fucking) var romanen förbjuden i flera länder och under många årtionden fick den bara publiceras i censurerat skick. Om du inte har läst den rekommenderar jag en sväng förbi biblioteket. För de lite latare blir tipset att svänga förbi Hemmakväll då den även finns filmatiserad.


Faktumet kvarstår dock att kvinnorna är underrepresenterade och vad detta beror på är givetvis ganska lätt att förklara. Männen har dominerat och dominerar fortfarande vad gäller att vara inflytelserika i vår samtidshistoria. Förhoppningsvis kommer det sakta, men säkert att bli fler och fler kvinnor som tar plats på listan. Frågan är dock om det någonsin kommer att bli så. Vad tror du? Blondinbella känns ju både påhittad och inflytelserik så kanskekanske dyker hon upp inom kort? ;D


Förresten, nu blev jag riktigt nyfiken, vem (kille eller tjej) skulle hamna högt på din lista?


Påskrockkärring

image51

Skärtorsdag till ära gick Sander idag till förskolan utklädd till Påskkärring. Softish.

Vardagslyx, nya framgångar på sparfronten och stegräkning

Nu när det vankas påskhelg och efterföljande påsklov känns arbetsdagarna lite lättare än vanligt. Idag har jag dessutom kortdag och hämtar Sander från förskolan strax efter halv 2-tiden så idag kändes det nästan som att man skulle gå på lov nu på en gång. Underligt hur det kan kännas ibland. Eftersom jag hade en sån skön helg/lov-feeling hade jag ingen som helst lust att åka hem och ställa mig i köket för att försöka sno ihop en tråkig vardagsmiddag. Planen blev att plocka upp kära fru E på jobbet och sedan förhandla fram att vi skulle äta ute. Det gick relativt enkelt. Nice. Vardagslyx på hög nivå och familjen E styrde sin skuta mot Subway. Mumsmums. Sander och Erika delade på en footlong Tonfisk och jag smällde i mig en footlong Veggie Patty alldeles på egen hand. Yummi. Till detta avnjöts givetvis läskeblask (sonen fick dock mjölk) och chips.

image50

Ikväll fortsatte min nya sparform ge resultat efter att jag satt ett spel med 2,01 i odds. Min vinnande koncept att sikta in mig på hemmasegrar verkar vara effektivt och ikväll var det Brynäs, Mora och Manchester United som hjälpte mig att inkassera ytterligare pengar på sparkontot. Nice nice fågelbajs. 400% VÄRDEÖKNING PÅ MINDRE ÄN EN VECKA! Fortfarande ingen som är sugen på att hänga med på tåget?

Avslutningsvis ska det redovisas steg.

Igår: 10,000
Idag:  7,400

totalt (period 2) : 20,700

Säcken klar för AIK

image46

Vid Skellefteå AIK Hockeys presskonferens kl 16.30 idag bekräftades ryktena. Skellefteå AIK Hockeys nye tränare heter, precis som jag tidigare förutspått, Hans Särkijärvi. Säcken kommer närmast från Djurgården som igår åkte ur slutspelet precis som Skellefteå AIK.


Den gamle SSK-legenden ersätter därmed Per-Erik Johnsson som återvänder till min födelsestad Karlstad och Färjestad. Särkijärvi kommer ursprungligen från Kiruna där AIF var moderklubben. Han spelade också åtta säsonger i Djurgården och sex i Södertälje. Som tränare har han verkat i Mälarhöjden, Lidingö, Södertälje, Vallentuna och Djurgården.

Källa: Norran.se, Aftonbladet.se

Min spontana kommentar till denna nyhet är att det faktiskt känns ganska så bra. Säcken verkar vara en skön ledare med en stil som åtminstone utåt sett kan liknas med Perras. Jag är dessutom oerhört imponerad över hans resultat med Djurgården. Inför säsongen kändes Skansen IF som ett ganska givet bottenlag i mina ögon, men tji fick jag. Djurgården var stabila och slutspelsplatsen var given för dem ganska tidigt i jämförelse med oss. Förhoppningsvis kommer Hans att lyckas bra även i Skellefteå och jag hoppas verkligen att vi får se slutspel även nästa säsong. Varför inte i en kvartsfinalserie mot Färjestad? Eller ännu hellre i en semifinalserie?


Perra klar för Färjestad

Oj! Jag hann knappt blogga klart innan nyheten gick att läsa på Norran.

Tack för allt Perra!

Ute ur garderoben 2

Jag fick en lustig kommentar kring mitt väldigt spontana blogginlägg angående sångarens Michael Stipes utgång ur garderoben.

" Eh, Michael Stipe "kom ut" första gången kring 1995... Därefter har ett flertal intervjuer fått rubriken "stora komma ut-intervjun". Att Aftonbladet inte fattat det är väl en femma, men att man sen som kommenterade bloggare ställer sig undrande till "att han inte komit ut tidigare", det tyder väl mest på allmänt dålig koll och en rätt likgiltig syn på kritisk granskning av mediainformation..."

Nu ska jag väl egentligen inte påstå att jag tar denna kommentar så värst personlig eller aggressiv, men lite åt det hållet är det väl? Eller? Tyder det verkligen på dålig koll från min sida att jag inte känner till att Michael Stipe, en sångare i ett band som jag inte alls skulle nämna bland mina 100 favoritband, kommit ut ur garderoben tidigare?

Vidare undrar jag kring min rätt likgiltiga syn på kritisk granskning av mediainformation. Hur ska jag egentligen tolka den information som finns att läsa både här och där i den underbara cyberrymden? Följande länker berättar också om Michael Stipes officiella uttåg ur garderoben.

Queerty
BBC News
PR-Inside
US Magazine
New York Magazine

Sorry käre M, men jag kommer att fortsätta att skriva blogginlägg utan att kritiskt granska varendaste liten fakta jag har fått nys på. Är det viktigare nyheter som känns mer livsavgörande kommer jag nog att göra mitt bästa för att skriva så rätt som möjligt, men när det gäller saker som i själva verket i sig inte gör någon större skillnad kommer jag att spontanbblogga vidare.

Din jämförelse mellan mig och AB ser jag dock som en komplimang då du verkar anse att jag har mer koll än dom i det stora hela. Typ. Tack för det. Typ.

Avslutningsvis är det ett lustigt sammanträffande att signaturen bakom kommentaren är densamma som signaturen på min arbetskollega. Hmmm... Är du möjligtvis påkommen nu lille M?

Tack och hej

HV71 satte den sista spiken i kistan ikväll genom att besegra de svartgula krigarna med klara 6-0. I den avslutande matchen var det egentligen inget snack om saken. Iallafall inte efter det att HV71 tagit ledningen. Kanske kanske hade det kunnat bli en annan match med en annan utgång OM Skellefteå hade lyckats få in en ledningspuck tidigt. Kanske.


Som stor supporter till AIK kan man inget annat än att först beklaga förlusten, för att i nästa andetag tacka för årets underhållning. Äntligen fick vi slippa det där helvetet som drar igång imorgonen. Kvalserien. Tack AIK! Som bonus fick vi dessutom uppleva ett slutspel efter 27-års väntan. Ett slutspel där vi faktiskt skakar de överlägsna seriesegrarna i, åtminstone, 3 av 5 matcher. Tack AIK!


Nu återstår det att se hur truppen kommer att se ut kommande säsong och arbetet som ligger framför klubben känns väldigt spänande att följa. Förhoppningsvis blir det klart med en ny "Team Manager" inom kort så att denne får en ärlig chans att börja bygga inför framtiden. Målsättningen måste givetvis vara att lyckas ännu lite bättre till nästa år. Andra punkter som känns viktiga att göra klart snarast möjligt är följande.


1. Stannar underbare Perra ytterligare en säsong? (Jag tror tyvärr inte det)

2. Vem tar över om Perra inte stannar? (Min gissning är "Säcken")

3. Går det att få Lee Goren att skriva på för ytterligare ett år? (Hoppashoppashoppas)


Det är nog framförallt dessa saker som känns mest akuta för min del. Kanske har jag glömt något, men det skiter jag faktiskt i just nu. Hockeysäsongen är över för min del. Tack för i år. Vi ses nästa vecka då off ice träningen drar igång.


Ute ur garderoben

Nja, det var väl inte direkt någon direkt oväntad nyhet som min kollega M visade mig idag. Visst känns det lite underligt att han inte valt att komma ut ur garderoben tidigare? Eller har han inte det? Har han ens varit inne i någon garderob kan jag undra?

Att en persons sexuella läggning faktiskt kan vara en sån stor nyhet känns faktiskt ganska tragiskt. Visst känns det lite förlegat att fundera kring sånt?

I vilket fall som helst är R.E.M ett sjuhelsikkes bra band och här youtubas även en sjuhelsikkes bra låt...


Ny sparform

I dessa tider då börsen blöder och det är makalöst svårt att hitta några vettiga sparformer gäller det att vara kreativ. Förutom bankkonton med hög inlåningsränta, där mitt val för övrigt föll på Marginalen, finns det inte så värst mycket annat roligt att spekulera i. Har ni några trevliga tips får ni givetvis höra av er för nu ska jag nämligen gladeligen dela med mig av min nya sparform.

Oddset - Lången


Ja, du läste rätt. Jag sparar aktivt genom att spela på olika typer av matcher. Och jag vinner. Givetvis. Det gör väl alla som berättar om sitt spelande? Har du någonsin hört en pokerspelare som förlorat pengar? Nejnejnej. Alla är på plus precis som jag i detta fall. So far.


Taktiken till detta sparande är dock genialisk. Jag inleder med att läsa Aftonbladet och analysera de matcher som deras "experter" plockat ut som veckans/dagens säkraste matcher. Utifrån dessa "säkra" matcher väljer jag sedan ut en eller två matcher som jag själv anser vara riktigt säkra. Tanken är att matcherna ska ge ett odds runt 2ggr pengarna. Inte mer. Inte mindre.


Steg två är givetvis att spela på dessa matcher. Jag spelar 50 kr. Snabbt uträknat gör jag med andra ord en vinst på 50 kr OM matcherna går in. Skulle matcherna händelsevis INTE gå in går jag vidare till steg 3.


Steg 3 innebär att jag börjar om från steg 1 och kollar i Aftonbladet för att återigen plocka ut ett "säkert" spel som ger 2 ggr pengarna i odds. Enda skillnaden är att jag nu dubblerar insatsen. Istället för att spela 50 kr spelar jag nu alltså 100 kr. Blir det förlust ytterligare en gång dubblerar jag insatsen ännu en gång. 200 kr. Sen 400 kr. Efter det 800 kr. Och i något enstaka extremt fall 1,600 kr. Så länge man har kapital finns det ingen risk att förlora. Till slut går nämligen dessa "säkra" matcher in och då börjar man helt enkelt om från början igen. Hur logiskt som helst. Eller hur? Jag började med denna sparform i lördags och har fram till idag genomfört 3 spel.


Första spelet blev i innebandydamernas kvartsfinalmeter mellan Pixbo Wallenstan - IBF Falun och IKSU - IBK Dalen. Jag hade givetvis två stensäkra hemmasegrar vilket också blev resultatet. Oddset 2,12 gav 106 kr tillbaka på den spelade 50-lappen.


I spel nummer två ingick två fotbollsmatcher. Även här satsade jag på två hemmasegrar. Juventus - Napoli och Atletica Madrid - Levente. Oddset blev 1,95 och jag fick 95 kr tillbaka på 50 spelade kronor.


Gårdagens spel och spel nummer 3 i min nya sparform bestod av två hockeymatcher. Återigen hade jag valt ut två hemmalag som jag trodde skulle ta hem segern. HV71-Skellefteå AIK (förlåt) och Linköping-Djurgården. Oddset blev 2,17 och vinsten 109 kr. Med andra ord har min nya sparform dragit in 160 kr redan de tre första dagarna. Och detta med endast 50 kr som insats.


Är du möjligtvis sugen på att hoppa ombord på ett vinnande tåg?


Stegrapport period 1

I stegtävlingen som jag tillsammans med mitt arbetslag är med och tävlar i var det idag dags att lämna in den första delrapporten. Under tävlingens första 21 dagar har jag vandrat sammanlagt 199,900 steg vilket innebär ett snitt på drygt 9,519 steg per dag. Målsättningen var att vi skulle snitta 8,600 steg/dag för att lyckas med att nå vår slutdestination. Med andra ord har jag gjort ett riktigt bra jobb under den första delen av tävlingen. Jippie. Hurra för mig.

Nu återstår det att se om det håller i sig eller om istället den nuvarande trenden med alldeles för få steg per dag ska hålla i sig. Förhoppningsvis kan jag bryta den senare nämnda trenden redan imorgon då jag och Lars återigen ska vandra till jobbet. Tur och retur till Kaplan genererar nästan 7,000 steg vilket borde betyda att jag relativt lätt borde klara målsättningen på 8,600. Hoppas.


Dagens steg: 3,300


Vad? Jag? Och? - del 4

Blonde Ambition

Vad? Katie Gregerstitch (Jessica Simpson) - en skönhet från en småstad i Oklahoma som kommer till New York för att hälsa på sin pojkvän. Efter att ha hittat honom i armarna på en annan kvinna, bestämmer sig Katie för att dumpa sin otrogne partner och stå på egna ben istället. Med hjälp av två intrigerande arbetskamrater får hon jobb på ett stort byggföretag där hon möter och faller för Ben (Luke Wilson) som dock bär på en hemlighet.

Jag? Egentligen skäms jag lite lätt över att kommentera de filmer vi ser eftersom det ständigt rör sig om ytterst ytliga, lättsamma och mer eller mindre fullkomligt meningslösa filmer. Eller meningslösa kanske är fel att skriva eftersom filmerna delvis fyller sitt syfte att underhålla. Denna film höll relativt hög Jessica Simpson-klass vilket innebär att den gick att se. Inte speciellt mycket mer. Smårolig ibland, men som väntat väldigt förutsägbar.

Och? Rachael Leigh Cook som i den här filmen hade en väldigt liten biroll har också en liten plats i mitt hjärta sedan rollen som Josie McCoy i filmen Jose and the pussycats. Den filmen är humor på hög nivå. Bifogar två sköna youtubeklipp. Pojkbandet Du Jour är onekligen makalöst bra. Eller hur?
Eftersnack

Detta får bli ett blogginlägg som behandlar lite blandat eftersnack. Dels kvartsfinalen, men även melodifestivalen och festen som jag och fru E var bjudna till igår lördag hemma hos grannfamiljen E.


Angående kvartsfinalen kan jag inte säga mer än att det kändes helt okej att jag tillbringade mest tid i sportbaren. AIK spelade iofs ganska bra den första delen av matchen och stämningen i arenen var inledningsvis fantastisk. Problemet var bara att herr Hadelöv inte riktigt hade vaknat på rätt sida. Första målet som släpptes in kändes billigt och tvån kändes snudd på billig den också. Trean var makalöst billig och frågan är om inte jag hade tagit en sån puck sisådär 9 gånger av 10. Ja, kanske 99 gånger av 100 faktiskt. Skott från halvplan SKA en elitseriemålvakt inte släppa in. Punkt.


Efter 1-3 var matchen mer eller mindre redan avgjord och sen blev det defilering av HV. 1-7 känns inte alls smickrande inför nästa möte nere i Jönköping. Förhoppningsvis kan vi knipa en av matcherna så att vi får njuta av ytterligare en hemmamatch. Som det känns just nu är det dock tveksamt om AIK lyckas med detta.


Melodifestivalen gick dock ganska som planerat. Charlotte Perrellis seger var inte direkt hotad även om Sanna Nielsen fick folkets röst. Segern var klar och i mina öron rättvis. Nu blir det spännande att se/höra hur det går i den stora Eurovision song contest och jag lovar att återkomma med försnack och tips även till detta spektakel.


Avslutningsvis lite kortfattat om festen hos familjen E. Trevligt. Avslappnat. Skön feeling. Trevliga människor. Goda chips. Kall öl. Mysigt småprat. Helt enkelt riktigt riktigt trevligt och bra på alla sätt. Jag längtar redan till nästa års fest - för visst är det en given tradition vid det här laget kära A?


Stegavläsning

Fredag: 9,800

Lördag: 11,500

Söndag: 2,500 (Bottenrekord!)

Totalt: 199,900 (känns imponerande!)


Melodifestival Final (försnack)

Jag gör det enkelt för mig själv och skriver helt enkelt ner hur jag vill att resultatet ska se ut ikväll.

1. Charlotte Perrelli - Hero
2. Amy Diamond - Thank You
3. BWO - Lay Your Love On ME
4. Rongedal - Just A Minute
5. Frida feat. Headline - Upp o hoppa
6. Sanna Nielsen - Empty Room
7. Christer SJögren - I Love Europe
8. Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?
9. Sibel - That Is Where I'll go
10. Nordman - I lågornas sken

Vad jag tror stämmer väl inte riktigt överens med vad jag vill och Nordman kommer med säkerhet inte att hamna sist. Säkra källor säger att väldigt många kids gillar Nordmans bidrag som "nästan är en saga". Och om kidsen föredrar Nordman är det tveksamt om Amy Diamond och Frida har någon direkt större chans att placera sig bra i fältet? Risken är att kids-favoriterna Amy och Frida tar för många röster av varandra.

Charlotte Perrelli ser dock ut som en klar segrare och jag har svårt att se någon vettig utmanare. Tydligen säger experterna att Sanna Nielsen är det tuffaste motståndaren, men själv gissar jag att BWO kan dra många röster.

Mina outsidertips går till Rongedal som jag tycker har ett bra bidrag och Christer Sjögren som känns helt omöjlig att placera. Flipp eller flopp? Mest troligen flipp om man ser till det faktum att han vann sin deltävling.

Nystart

Efter de två föregående inläggen känns det ganska olustigt att återgå till vanligt "normalt" bloggande igen. En vän till familjen E som också bloggar varvar frekvent mer allvarliga inlägg med mer lättsamma och jag har liksom aldrig ifrågasatt detta eller uppfattad det som konstigt, men nu när jag själv skrivit verkligt allvarliga och sogsna inlägg känns det ganska meningslöst, jobbigt och nästan löjligt att skriva något mer lättsamt. Jag ska dock göra mitt bästa.

kväll vankas såväl kvartsfinal 3 som final i Melodifestivalen och då kan jag inte annat än vara mina vana trogen och blogga om detta. Det får helt enkelt bli en nystart.

Palle

En av min lillebrors allra bästa vänner gick bort inatt.


Kanske är det fel att säga "en av hans bästa vänner". Det är nog mer korrekt att skriva att Palle var hans allra bästa vän. En vän som han delat allt med. Glädje, sorg, vänskap, historia, framtid, tak över huvudet och säng. Allt. Som vänner. Bästa vänner.


Att skriva att hon "gick bort" känns egentligen alldeles för enkelt. Hon dog. Hjärtat slår inte. Hon andas inte. Finns inte. Borta. Död.


När jag sent igår kväll fick veta vad som hade hänt visste jag inte hur jag skulle reagera. Min första tanke var att det hela kändes så overkligt. Kan det verkligen vara sant? Hur? Vad? Varför? Det ska inte få hända att ett så ungt liv ska få ta slut.


Palle var ofta hemma hos Jonas och mina föräldrar och jag fick äran träffa henne vid några tillfällen och intrycket av henne dessa gånger var väldigt gott. Hon verkade vara en bra tjej. Söt, smart, rolig och framförallt väldigt omtyckt av min älskade lillebror. Det sistnämnda väger tungt i min värdering av personer i hans omgivning. Jag älskar min lillebror som är en fantastiskt underbar människa. Tycker han om någon är den personen med säkerhet värd att tycka om.


Jag fick möjligheten att springa på min bror som hastigast idag när jag var med jobbet på "Våga vara egen-mässan" och det kändes oerhört skönt att kunna få ge honom en stor kram. Han hade bråttom och hade besök från Umeå som var på väg och pratade om att han hade fått jobb av E4:an. Han skulle måla en vägg.  I all stress och bland allt folk sa han plötsligt: Sjukt det som hände inatt alltså.... Jag nickade. Sen kom gästerna från Umeå och lillebror och hans crew drog vidare.


Han är stark, men har också en stor sorg. Jag delar den med dig broder.


Två ungdomar funna döda i Skelleftehamn

image45

Skelleftehamn


Två ungdomar har hittats döda i en lägenhet i Skelleftehamn. Larmet kom till polisen vid 19-tiden.

Det är en man och en kvinna i 18-årsåldern som hittats döda. Kropparna är bortförda och ska obduceras.

Polisen är på plats just och gör en teknisk undersökning.

- Det är ju inte normalt att två unga människor dör. Men just nu finns ingen misstanke om något brott, men brott kan inte uteslutas, säger vakthavande befäl vid Länskommunikationscentralen i Umeå.

Ungdomarna var enligt polisen ensamma i lägenheten när polisen kom dit. Mer information kan polisen inte ge just nu. (källa Norran.se)

Tragedi.


2-1

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

Tyvärr blev det samma resultat som senast, då det denna gång var fel lag som stod som hemmalag och därmed segrare. Obehagligt nära att AIK skulle lyckas kvittera på slutet. Det obehagliga med det hela var givetvis att AIK inte lyckades... Varför blev det då förlust? Jo, som jag ser det beror det på fyra saker. (och kanske en liten markeringsmiss på PAL vid HVs andra balja?)

1. AIK var på tok för "rädda" inledningsvis och skapade således inte ett smack.
2. Marttinens skada och Gorens 10 minutare. De saknades oehört mycket den tid de var borta!
3. Utvisningarna i slutet på Larsson och Öberg. Larssons kändes väldigt tveksam. Öbergs dock solklar.
4. Straffmissen. Eller möjligtvis målburen? Var det en bur från Nordic Sport månne?

Angående straffmissen så kändes det som att om den varit futtiga 3mm lägre så hade AIK tagit matchen till Sudden Death och som spelet såg ut i sista perioden vette katten om vi inte hade tagit hem segern där. Men, men... det känns ganska så meningslöst att spekulera kring detta nu när matchen är spelad. Det står numera 1-1 i matcher och det är bara till att ta nya tag på lördag helt enkelt. Alla experter som påstått att HV ska leka hem den här kvartsfinalen bör dock kamma till sig. AIK är med, helt klart.

Dagens steg är pinsammare än någonsin tidigare: 4,500 (totalt 176,100)

Kvartsfinal 2

Ikväll är det åter dags för kvartsfinalspel för de tappra svartgula trupperna från Skellefteå. Kvällens strid äger rum i Kinnarps Arena, Jönköping, och för moståndet står HV71. Spännande värre. Mitt tips blir att AIK vinner med 2-1 och att Tobbe Hedlund hänger naken över plexiglaset. Håll ögonen öppna för jag kan nästan lova att något av detta infaller.

Plastpåsar - att vara eller icke vara?

Snacket kring plastpåsarnas vara eller icke vara är stort runt om i världen. I vissa länder är det faktiskt så galet att du kan få fängelsestraff för att använda plastpåsar. Oj! Det hade jag ingen aning om förrän jag fick höra det på nyhetsmorgon i morse. I vårt grannland Norge diskuteras det just nu om man ska förbjuda användningen av plastpåsar och jag ska med spänning följa diskussionens utgång.


Allas vårt kära ICA har börjat sälja vad de kallar vara miljövänliga plastpåsar. Tydligen är dessa plastpåsar endast halvbra då de endast till 40-50% är tillverkade av nedbrytbart material. Den resterande delen är dock precis lika dålig som en vanlig plastkasse. Illa.


Du kanske tänker: Men, varför ska du ta plastpåsar Mikke lilla när man faktiskt kan ta papperspåsar?  Jo, nu ska du få höra. Tydligen är det så att papperspåsar väger betydligt mer än plastpåsar och därmed förstör de miljön mer eftersom det krävs betydligt fler långtradare för att frakta fram dessa "miljövänliga" papperspåsar till butikerna. Tänk på det nästa gång du tänker vara duktig och köpa en papperspåse.


Tygpåsar då, är det möjligtvis lösningen? Jao, kanske... men då måste du först och främst se till att det är miljövänliga tygpåsar. Sen måste du givetvis använda dessa tygpåsar under lång tid för att de ska ha en positiv effekt på miljön. Transporten av tygpåsar är nämligen den också en miljöbov. Vidare kanske det blir så att man dessutom måste köpa plastpåsar för att slänga vardagssoporna i och då är liksom hela grejen bortkastad. Typ.


Hur agerar då en tillfrågad miljöexpert i detta fall? Jo, han gör så att han använder vanliga plastpåsar och miljövänliga plastpåsar i den mån de finns att tillgå. Han, eller främst hans fru tydligen, ser dock till att han använder dessa påsar vid minst två inhandlingstillfällen innan de används för att samla sopor. På detta vis halveras hushållets förbrukning av plastpåsar. Smart. Snudd på genialiskt. Tänk om alla hushåll skulle kunna agera så. Skulle vara wunderbar.


Hur gör du?


Självmord, bloggkris, wunderbara elever och kärlek

Hmm..
Det känns litegrann som att jag har varit i en svacka vad gäller bloggandet den senare tiden. Jag vet inte riktigt vad det kan bero på, men det känns som att jag har haft alldeles för ont om tid för att sätta mig ner, okej LÄGGA mig ner är nog mer korrekt eftersom jag ligger i saccosäcken vid datorn, och skriva något klokt alternativt oklokt. Förhoppningsvis blir det ändring på detta någon gång snart.

Nu tänkte jag passa på att skriva in lite saker som jag funderat kring eller helt enkelt konstaterat idag. Det kan bli lite vad som helst, men det lär du ju lägga märke till om du läser vidare.

Idag när jag såg nyheterna med eleverna berättades det om att det införts en nollvision kring självmord. "Ingen bör hamna i en sådan utsatt situation att den enda utvägen upplevs vara att ta sitt liv."  skriver regeringen och föreslår därmed en nollvision som en del i den nya folkhälsopropositionen.Tydligen sker det ungefär 1,400 självmord i Sverige varje år och detta är fler än de som omkommer i trafiken. Jag fick genast en tanke om att jag skulle blogga om detta faktum och ursprungstanken var givetvis att det skulle bli en längre bloggning än vad jag nu tror att det blir. Siffran känns dock makabert hög för ett land som Sverige och visst känns det vettigt att arbeta med suicidprevention, men jag har svårt att se det här med nollvisionsbegreppet som ett rimligt mål att arbete mot. Visst, man kanske ska sikta mot molnen för att sedan landa vid trädtopparna, men ingen politiker kan förhindra att du eller jag tar livet av oss. Ingen läkare, psykolog eller kurator kan hindra oss från att begå självmord om vi verkligen vill det. Det finns, tyvärr, gott om exempel på människor som tagit sina liv trots att de suttit inspärrade under bevakning. Att utgå från en nollvision känns för mig därför lika fel i suicidfrågan som i trafik- och narkotikafrågorna. Jag tycker att vi måste börja med att ha en realistisk och trovärdig utgångspunkt. En statlig nollvision uppfattar jag nog mest som ett populistiskt utspel för att vinna lite politisk goodwill.

De konkreta åtgärderna känns dock ganska bra. Ökad kunskap om suicidprevention hos befolkningen, ökad kunskap om vart man vänder sig för att söka hjälp och förbättrad kompetens hos de människor som väntas ta emot en. Uppdraget ges till Socialstyrelsen och arbetet ska ske i samarbete med Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd (SPES) och Nationell prevention av suicid och psykisk ohälsa (NASP).

Allt detta kan mycket väl komma att rädda människor som lider av självmordstankar och/eller har gjort försök att ta sina liv. Det är en ganska vanlig reaktion från omgivningen efter ett självmord att de känner att det var väldigt oväntat och att de aldrig hade kunnat tro att det var så illa som det var. Ju mer det pratas om suicid, desto större är chansen att folk i omgivningen utvecklar känselspröt som tar in de signaler som den deprimerade personen ofta sänder ut. Detta kan kanske rädda vissa av de runt 1,400 människor som varje år avslutar sina egna liv, men långt ifrån alla. Begreppet nollvision känns därför relativt meningslöst i min värld.

Oj, det blev en hel del trots allt...

Jag vill också passa på att berätta att det i dag har varit en mycket bra dag på jobbet. Den främsta anledningen är att väldigt många elever gjort bra resultat på de nationella proven. Ska sanningen fram var det nog egentligen ingen som direkt misslyckades och som deras lärare känns det onekligen fantastiskt bra! Framförallt en elev gjorde ett lite extra suveränt resultat och det känns även lite extra bra att det var just den eleven eftersom hon på senare tid haft det lite jobbigt. Jag glädjer mig verkligen enormt mycket över allas framgång! Det är det här som är den verkliga lönen för att arbeta som pedagog och kanske speciellt vid ett program som IV.

En annan mycket rolig sak som också hände på jobbet idag var att en annan elev som varit borta från skolan under väldigt lång tid (hela den här terminen och även ett tag innan jul) nu är på väg tillbaka. Imorgon kommer eleven in och ska göra klart det sista som saknas för att bli behörig för ett nationellt program. Wunderbar. Jag är helt övertygad om att det kommer att gå jättebra och väntar med spänning! Woho!

Avslutningsvis måste jag givetvis skriva lite om kärlekarna i mitt liv. Underbara Fru E och framförallt megaunderbara son S. Fru E var idag med sina goda vänner Soof och Anneli på bio. Före bion var det givetvis fika som gällde och girlsen vandrade iväg i slasket strax efter fem. Filmen de valde att se hette PS I love you och det var tydligen en typisk "tjejfilm" enligt säkra källor. Vad det riktigt innebär vet jag inte, men jag misstänker att de menade att det var en lätt hjärtgripande kärleksfilm? Som kille antar jag att jag borde vilja se Rambo? Det är väl en typisk "killfilm"? Och ja, jag vill faktiskt se den. Den ska tydligen vara riktigt underhållande och snudd på parodisk.

image44

Själv fick jag istället möjlighet att spela innebandy i källaren tillsammans med sonen och Pumba. Matchen slutade med att vi alla hamnade i fängelse. Underligt. Jag gissar att det förekommer en del polis och tjuv-lekar på förskolan? Efter innebandymatchen rockade vi loss till lite skön rockmusik. Sander spelade med vispar på igelkotten och jag spelade gitarr på trähästen. Snart kommer kanske en musikvideo. Håll utkik! Favoritlåten var:


Sonen har för övrigt hittat sin stora kärlek på dagis i lilla söta fröken Majten Heman. Söta som dom är pussades dom givetvis hejdå när jag hämtade hem S idag och i måndags, första dagen efter lovet,  kom tydligen Sanderman rusande med armarna utsträckta och skrek: Jag älskar dig Majken! när fröken Hedman anlände på dagis. Hur söta får man vara egentligen?

Sist, men absolut inte oviktigt, dagens steg. 5,300. Bedrövligt. Skavsåren hindrar mig från att gå till jobbet även imorgon. Aj aj aj. Totalt har jag dock vandrat 171,600 steg sedan starten den 25 februari så jag kanske ska känna mig hyfsat nöjd ändå?

Ane Brun

Som vanligt såg vi nyheterna med eleverna idag och då hann vi se litegrann av kulturnyheterna som visas innan och där sjöng Ane Brun litegrann ifrån sina nya skiva. Det låter onekligen spännande. Håll öronen öppna mina vänner.


Idag är det onsdag, suck

image43

Snart har man arbetat halva arbetsveckan...

2-1

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Jublet ville aldrig ta slut efter den heroiska insats AIK genomförde i kvällens drabbning i den första matchen i kvartsfinalserien mot seriesegrarna HV71. Det var fantastiskt skönt att vara på plats och se vilken underbar inställning och mod AIK hade med sig ikväll. Givetvis fanns det några spelare som var extra bra och då tänker jag framförallt på Lee Goren som var magisk hela matchen igenom. Även Hadelöv var stabil och McDonell som iskallt hängde dit segerbaljan bör också berömmas. Wunderbar.

Nu väntar match 2 nere i Jönköping och jag kommer att följa matchen med spänning hemifrån TV-soffan på Dalgatan. Oj oj oj... kan man våga drömma om en repris från idag? Den som lever får se...

Dagens steg: 8,900 (totalt 166,300)

Biljetthysteri i Skellefteå

Följande gick att läsa på Text-tv:

Första slutspelsmatchen på 27 år i Skellefteå. Då tog biljetterna mot HV 71 slut på knappt 20 minuter.

-Köerna ringlade långa utanför hallen. Det är mycket snack på stan och bra stämning, säger Skellefteåstjärnan Anders Söderberg till TT.

Hallen tar 6 000 och med det tryck som råder hade fler biljetter kunnat säljas tror klubben.
-Det har varit kaotiskt, en sån här gång hade vi nog kunnat sälja ut en dubbelt så stor hall, säger biljettchefen Charlott Landstedt-Sjöö. 

Jag var personligen på plats och såg dessa enorma köer till balnd annat turistbyrån, ICA Kvantum och ICA torget. Det faktum att turistbyråns datasystem rasade samman underlättade inte direkt situationen utan skapade istället allmän kaos i biljetthysterin. Tack och lov slapp jag ställa mig i någon kö då min svägerska Sarah redan säkrat biljetter via ticnets hemsida. Skönt. Det blir onekligen grymt kul att se AIK i slutspelet med start imorgon. Forza Skellefteå!

Dagens stegskörd = 11,100  (totalt: 157,400)


Vad? Jag? Och? - del 3

I Want Candy

Vad? Joe och Baggy beslutar sig för att göra ett annorlunda examensarbete som ingen på deras filmskola kommer att glömma. Istället för en tråkig och traditionell film efter konstens alla regler får de chansen att spela in en porrfilm med porrstjärnan Candy i huvudrollen. Men killarna märker snart att det inte är helt problemfritt att spela in en porrfilm på dagtid hemma hos sina föräldrar...

Jag? Skrattade faktiskt högt vid flertalet gånger, men vad det egentligen säger om filmen låter jag vara osagt. Jag börjar faktiskt så smått bli lite less att endast se dessa lättsamma komedier, men då det i stort sett är det enda som går hem hos min underbara fru har jag kanske inget annat val än att fortsätta se denna genre?

Och? I filmen får man veta hur man skaffar sig ett porrstjärnsnamn. Man tar först namnet på sitt första husdjur och sedan lägger man till gatan där man bodde på under sin barndom. Mitt namn skulle med andra ord bli - Lukas Horseshoe

image42

Barnteater - Maskresan

Lördagen bjöd förrutom på melodifestival dessutom på en trevlig liten barnteater på stadsbiblioteket. Föreställningen hette Maskresan och det var en skådespelare som hette Mårten Hedman, från Hedmans Teater, som framförde den. Till sin hjälp hade han en samling maskar som roade och underhöll såväl barn som vuxna. Riktigt uppskattat av unge herr E och hans vänner. Jag tog några kort och tjuvfilmade också litegrann och har givetvis lagt ut det på Youtube så att jag kan länka till ett litet klipp på min blogg. Enjoy.


Söndagens steg:    13,100 steg
Totalt sedan start: 146,300 steg

Youtube-tips från Youtube-kungen

Igår sällskapade jag en del med Youtube-kungen PL som ännu en gång tipsade om roliga klipp. De två följande klippen kändes lite extra roliga eftersom de handlar om två personer som jag träffade under min tid i LA. Jimmy Kimmel hade två barn som gick i skolan där vi var stationerade och vi hade en stående inbjudan att besöka den show som dessa klipp är tagna från. Vid några tillfällen träffade vi även Sarah Silverman backstage i green room och just då kunde jag inte riktigt placera henne och gissade på att hon var en "vanlig" dödlig. När jag sedan en tid senare gick på bio fick jag se henne medverka i filmen School of Rock. Lustigt. Hon var väldigt trevlig och frågade en hel del om Sverige och om vår befolkning. Jimmy Kimmel var tyvärr inte riktigt lika trevlig. Han var inte alls otrevlig, men alkoholintaget var väl kanske lite för stort när vi träffades. Nåväl, nog om detta. Nu får ni istället njuta av dessa roliga klipp.

btw, det blev bara 6,000 steg igår...

Melodifestivalen Andra Chansen (eftersnack)

Okej, jag var inte riktigt helt rätt ute i mitt försnack, men en finalist lyckades jag åtminstone med att pricka in. Sibel lyckades gå segrande ur den övre delen av slutspelsträdet precis som jag hade förutspått. På den nedre delen fick jag nog inte ett endaste rätt där slutligen Nordman tog den andra finalplatsen. Jag kan inte direkt påstå att jag gillar något av dessa två bidrag, men startfältet i globen kommer som det känns ändå att hålla hög klass. 

Under gårdagens program visades ett kort sammandrag av finalisternas bidrag och då insåg jag ganska snabbt att det finns flera riktigt lovande bitar. Just nu i skrivande stund känns det som att jag har BWO, Charlotte och Amy Diamond som personliga favoriter, men om detta ändras fram tills dess att finalen går av stapeln återstår att se. Håll utkik efter ett försnack inför nästa veckas stora final.


Melodifestivalen Andra Chansen (försnack)

Åååh, ikväll blir det tydligen hur spännande som helst om man ska tro på artisterna som verkar känna enorm press pga tävlingsformen att de ska slå ut varandra man/kvinna mot man/kvinna. Hmm... underligt att det ska skapa en sån otroligt mer påtaglig press egentligen. Men, men... jag har aldrig stått i den situationen att jag ska sjunga i någon typ av kvartsfinal eller liknande. Alltså inte sjungit menar jag. Annars har jag ju faktiskt lagt två avgörande straffar i SM-slutspelet då jag vann mitt, hittills, enda SM-guld.   ;D  Tack och lov slapp jag sjunga...

Nåväl, här kommer mitt tips som denna gång går lite mer på vad jag hoppas än vad jag tror... Hjärtat får liksom gå före hjärnan i detta fall... Iallafall i vissa lägen. I alla fulla fall - så här går det:

Match 1:

E-type & Poodles mot Sibel   ---> Segrare Sibel


Match 2:

Ola mot Caracola   ---> Segrare Caracola


Match 3:

Johnson & Häggkvist mot Nordman   ---> Segrare Johnson & Häggkvist


Match 4:

Thérèse mot Suzzie Tapper   ---> Segrare  Thérése

Semifinal 1
Sibel mot Caracola ---> Segrare Sibel

Semifinal 2
Johnson & Häggkvist mot Thérése ---> Segrare Thérése

Vidare till final går enligt mina kalkyler ord andra ord Sibel och Thérese.

MEN, tyvärr har jag nog fel vad gäller Androla... men, men... vi får se. Mitt hopp står och faller med att metallsverige väljer att rösta fram Thérése till segern... Sen vette katten om jag egentligen gillar den låten själv, men på senare tid har mitt ogillande för Caraloa liksom vuxit ut till ett avsky. Hur det går får vi se ikväll.


Stockholm (dag 5 i bilder)

Sista dagen på STHLM-resan var en skön och lugn dag utan hets och stress. Familjen E och faster/syster Sofia tog en skön promenad ute i det härliga vårvädret. Lunch avnjöts i Västermalmsgallerian och mot slutet blev det lite avslappnad shopping. Nice. Sist, men inte minst träffade vi familjen Lundkvist/Larsson och lille arvtagaren Måns. Hur tjusig liten kille som helst. Nu bilder.

image34

image35

image36

image37

image38

image39

Jag antar att det framgår ganska tydligt av bilderna att våren mer eller mindre anlänt i huvudstaden? Jag måste erkänna att det kändes lite sisådär att komma hem till snöskottning och minus 10 på termometern. Dagens vandrade steg var 12,300.

Stockholm (dag 4)

Nya dag - nya äventyr.
Idag skulle Sander till sin glädje tillbringa dagen tillsammans med faster Sofia. Eller syster Sofia som han säger att det ska vara. Sofia är nämligen Sanders storasyster enligt honom själv. När vi undrar vad han skulle säga till bäbisen i mammas mage om det blev en tjej som skulle vilja vara hans lillasyster. DÅ säger Sander följande:

"-Näe, du bäbisen."

Okej, men om bäbisen blir ledsen då? Vad händer då undrar vi?

"-Bäbisen kan vara mamma och pappas lillasyster."

Okej, slutdiskuterat for now.

 Sander och "Ofia" började dagen på Aquaria som är ett vattenmuseum på Djurgården. Stor succé. Sander kröp genom glastunneln i hajakvariet och upptäcke livet under ytan på nära håll bland snabba svartfenade revhajar. Hur coolt som helst och i ärligehetens namn är jag lite avis att man inte var med. Efter besöket åkte S+F båt tillbaka till city. Även detta var tydligen hur kul som helst.

Jag och fru E tog friheten att vara Sanderfri med oss ut på en galen shoppingrunda. Eller galen kanske inte är rätta ordet med facit i hand, men tanken var att det skulle bli shopping utan dess like. Vi klarade budgeten utan problem och det tycker jag tyder på att det inte var sådär super lyckat egentligen? Ska man inte tycka så?

Som lunch blev det GIVETVIS buffé på Pizza Hut. Usch vad mätt man kan bli när man får äta precis hur mycket man vill av något som man tycker är sagolikt gott. Usch. Usch. Usch. Mätt. Mätt. Mätt.

Vid 6-tiden sammanstrålade vi med Sander och Sofia för att hoppa på en buss och bege oss hem. Laddade till tänderna satte vi oss ner i soffan framför Samsungen och fick se AIK säkra en plats i slutspelet. Första gången på 27 år! Makalöst så fantastiskt roligt! Vi kan bli precis hur livsfarliga som helst i ett slutspel. Oj oj oj... Jag har suttit och haft gåshud ända sen matchens blåstes av. Sagolikt vackert.

Imorgon åker vi och hälsar på Måns Lundkvist eller om han heter Larsson. Det blir kul. Innan dess vette katten vad vi hittar på, men det blir säkert lite vandring på stan. Sen blir det hemflygning strax efter 21.00. En väldigt lyckad resa som förmodligen fortsätter att vara trevlig även imorgon.

Morgondagens viktigaste beslut känns det dock som att S och M har att göra. Vad det är för beslut som ska tas låter jag vara osagt, men spännande är det iallafall för alla oss som vet vad det handlar om. Oavsett vad de beslutar blir det med säkerhet bra.

Dagens steg: 11,900

Stockholm (dag 3)

Idag var det en dag med främst sociala mål uppsatta. Första stopp var hos farmor och farfar till fru E. Tanken var att vi endast skulle bli bjudna på fika och detta hade vi verkligen försökt förtydliga i den grad att det skulle vara glasklart att vi verkligen inte alls ville ha något annat än fika. En smörgås, kanske någon bulle. Kaffe, mjölk eller saft. Vi var tydliga. Tydliga. Snudd på övertydliga tyckte vi. Men, men, men... Vad händer? Jo, givetvis står det förberedda pajer att ställa in i ugnen när vi anländer. En med skinka och en vegetarisk. Trevligt initiativ? Nja, ni kanske tycker det, men ni som känner mig inser ganska snabbt att det inte alls var ett trevligt initiativ i mina ögon när huvudingrediensen, eller mer eller mindre enda ingrediensen, i den vegetariska pajen var Broccoli. Mums. Inte.

Efter en spännande lunch i sällskap med ingift släkt och broccolipaj bar det av till Söder. Egentligen har jag svårt för att lämna den ingifta släkten utan några kommentarer, men samtidigt känner jag att de kanske gör sig bäst att uppleves och inte att läsas om. Därför lämnar jag det oskrivet. Det finns dock stora hjärtan hos dem allihop. Det bör sägas.

På söder var vi ganska besvikna över shoppingen och speciellt jag blev faktiskt ganska skeptisk. Inte alls kul. Trist. Trist. Trist. Men billigt. Enda utgiften blev en god macka med tillhörande latté på Sandys. Jag tog en macka och E tog en muffins!? Vem trodde att de skulle leva och uppleva ett sådant scenario? Fast nu kommer jag just ihåg att Erika faktiskt inhandlade ett par limiterade sneakers av märket Adidas på Brunogallerian. Inte helt oväntat. De var dock fina och så fort en säljare säger att det är en "limiterad" upplaga är det så gott som klart att det blir ett köp. Nåväl, det var faktiskt jag som visade dem för henne så egentligen ska jag kanske inte ens babbla kring detta?

Under shoppingen ringde fru Ljung upp och meddelade att hon hade hämnat hem lille Axel från förskolan. De återfanns nu i Björns trädgård där det var lek på högsta nivå. Familjen E skyndade givetvis dit och det blev lek för fulla muggar. Innebandy, fotboll, klätterlek, cykelrace, kull, sandlådegrävning, gungning, tågkörning med mera. Riktigt kul för en kille som inte alls gillar att shoppa.

Fantastiska familjen Ljung bjöd sedan hem hela familjen E på middag. Mumsfilibaba. Sander och ett par månader äldre Axel lekte friskt hemma i lägenheten och det skrattades friskt under all lek och bus. Riktigt kul med goda vänner som finns kvar sen tiden i Sthlm. Förhoppningsvis ses vi igen i Skellefteå när Trästocksfestivalen går av stapeln.

Vid 8-tiden var de små "storkillarna" lite trötta så då valde vi att tacka för denna gång och bege oss ut i mörkret och söka en buss som tog oss hem till Sofia och Magnus. Undrligt nog var det jag som hade bäst koll hur vi skulle förflytta oss för att komma rätt. Det brukar i princip ALDRIG vara så...

Strax efter 21 var vi hemma och Sander har precis druckit ur sin vällingflaska. Förhoppningsvis kommer han att somna något tidigare ikväll, men det återstår fortfarande att se om det lyckas. Just nu busar han med Magnus om att lampa och näsa heter precis motsatserna än vad det egentligen gör. Hur roligt som helst tydligen.

Avslutningsvis lite siffror:
Antal steg: 11,900
Antal gånger Sander sagt "Titta, ett flygplan!": 25+
Pengar spenderade på klädinköp: 1,300:- (E=825, S=475, M=0)

Stockholm (dag 2) i siffror

image33

Uppstigning: 07.30
Ankomst till Junibacken: 10.45
Entréavgift till samma backe: 190 kr
Antal vänder på sagotåget: 2
Antal pannkakor till lunch: 6+6+4=16
Pris för ovan nämnda pannkakor (inklusive mjölk): 180 kr
Antal minuter spenderade på Junibacken: 255
Antal incidenter med efterföljande Sandertårar: 1
Steg vandrade av M på Junibacken: 2,500
Intag av Yoghurtglass: 1st/person
Spenderade pengar på inköp av kläder: 770 kr (allt till M)
Spenderade pengar i övrigt: Oj, det förtränger vi...
Antal påsar från McDonalds Take away: 3
Antal steg M vandrade på stan: 5,000
Totalt steg M vandrat under dagen: 8,600
Antal bakade kladdkakor: 1
Sovatajm: 23.00 (S), 23.10 (E), 23.45 (M)

(Igår glömde jag redovisa att jag endast vandrat 6,000 futtiga steg...)

Stockholm (dag 1)

Igår strax före 22.00 anlände vi till Sofia och Magnus fina lägenhet på Kungsholmen. Resan ner till Sthlm gick verkligen smärtfritt och Sander skötte sig exemplariskt ända från bilturen med granne Janne till rymdskeppsåkningen (flygplanet) och även avslutande tågride. Skönt.

Idag är det Junibacken som står på schemat. Ingen i familjen E har varit där tidigare så vi är alla väldigt förväntansfulla. Med tanke på hur mycket Sander uppskattar miniutställningen som återfinns på Arlanda känns det som ett ganska säkert kort.

Efter lek och bus på "backen" väntar en tur inne i stan. Vad vi kommer att besöka återstår att se, men jag lovar att försöka fulblogga om detta senare i afton... En sak som är säker är dock att det blir en Yoghurtglass. Mums.

Försökte hitta Lars Winnerbäcks underbara låt Stockholm på Youtube, men tyvärr fanns den inte... Hittade en ganska så usel cover, men men... jag kunde inte bortse från den taskiga sången och det mediokra framförandet så det får bli en annan underbar Winnerbäck-tune...


Steg, STHLM, Söndag, Snablar...

Okej, egentligen hade jag tänkt blogga helsikkes mycket ikväll, men jag fastnade i Prison Break och sedan svarade jag på en kommentar kring Melodifestivalen på Soofs blogg. Det blev ett långt svar. För långt, men men... Jag och en trevlig saxofonist diskuterar lite kring rösträkningen och lite annat smått och gott som kan kopplas samman med melodifestivalen. Vill du läsa vad vi skriver kan du kolla här. Högst ointressant kan tyckas, men ändå.

Nu över till en ytterst kort stegsammanfattning.

Idag   = 10,600
Totalt = 76,500

Avslutningsvis vill jag påminna alla bloggläsare om att jag imorgon åker ner till huvudstaden tillsammans med fru E och son E. Där ska vi hälsa på min underbara syster S, mannen i hennes liv M och deras söta "surhund" L. Det kommer att bli übertrevligt. Andra inplanerade aktiviteter är Junibacken, fika med familjen Nuutinen, middag hos F, M, A, S, en hel del shoppande, yoghurtglass, muffins från muffinsfabriken, Pizza hut-buffé och en mängd andra roligheter. Var avis. Vi kommer givetvis att ha megakul. =D

Förhoppningsvis kommer jag att ha möjlighet att fulblogga om vårt äventyr hemifrån systeryster. Stay tuned.

Fler steg på match än på träning

Jo, jag måste givetvis redovisa dagens stegskörd även denna dag. Jag vet att ni säkert redan är less på detta stegräknande, men jag tror mig veta att jag kommer att envisas med att skriva in mina dagliga steg fram tills dess att tävlingen är avslutad. Vem vet, det kanske bli rspännande i slutet när det börjar dra ihop sig? Tanken är ju att mitt lag ska lyckas förflytta sig sträckan från Paris till Johanna i parken om det nu är någon som har missat det.

Idag spelade jag innebandymatch och med mitt stegresultat från träningen i bakfickan på drygt 3,000 steg kan jag inte annat än imponeras av det faktum att jag vid dagens match sprang ihop det dubbla. Vad säger det egentligen om mig som innebandyspelare? Hmm... Ja, jag vet inte riktigt, men för att stärka mitt ego kan jag länka er hit... Nog om det sen.

Andra insatser under dagen som gjorts för att samla in steg är att jag hjälpt ex-grannen L med att flytta möbler till hennes nya boende. För att få ut maximalt antal steg via denna insats gick jag dit med sparken som inte rymdes i släpet. Det blev säkert 3-400 steg extra. Nice. Jag undrar hur det har gått för Lars?

Idag   =  13,700
Totalt =  65,900

Melodifestivalen deltävling 4 (eftersnack)

Favoriterna höll. Det kanske får ses som en skräll? I alla fulla fall blev det precis som jag förutspådde Bengtzing och Perrelli direkt till final. Mina kandidater till andra chansen var dock helt fel och det blev istället Sibel och Nordman som får åka till Kiruna.

Ikväll var familjen E bjudna till underbara familjen CH på middag och efterföljande "mello". Vår vana trogen blev det givetvis omröstning inom gruppen. Här följer vårt resultat.

1. Charlotte Perrelli - Hero
2. Niklas Strömstedt - För många ord om kärlek
----------------------------------------------------------------
3. Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va
4. Calaisa - If I could
5. Daniel Mitsogiannis - Pame
----------------------------------------------------------------
6. Sibel - That is where I'll go
7. Nordman - I lågornas sken
8. Fronda - Ingen mår så bra som jag

Vi var inte alls så fel ute denna gång. Förutom Niklas då, som tydligen kom sist. Underligt. Kan det möjligtvis vara så att vi håller på att bli lite för gamla? Nääääääääe...

Avslutar med kvällens, i mina öron, överlägset bästa låt. Känns som en E-type refräng som Soof så vackert uttryckte det. Jag får även lite "Da buzz"-feeling.. I vilket fall som helst en värding finalist som blir livsfarlig i Globen.


Melodifestivalen Deltävling 4 (försnack)

Deltävlingen i Karlskrona känns på förhand som den tuffaste av de fyra delvtävlingarna med starka artister som Niklas Strömstedt, Charlotte Perrelli, Nordman och Linda Bengtzing i spetsen. Calaisa känns dessutom som en stark utmanare precis som tonårshjälten Fronda.

Personligen känns det som att fröken Bengtzing  kommer att dra iväg en riktig schlagerdänga som kommer att gå hem hos det svenska folket. Strömstedt misstänker jag kan bli lite tråkig, men man kan aldrig riktigt veta säkert. Nordman har väl aldrig varit min favorit och vandraren-grejen känns liksom lite ute kan jag tycka. Charlotte Perrelli däremot räknar jag stenhårt med och jag tror att hon kommer att sjunga skjortan av de flesta i Karlskrona. Utan att ha hört ett enda dugg håller jag nog henne som favorit till en finalplats.


Fronda hade ju en dinosauriestor hit med låten "rullar fram" och om den här låten är något liknande med den kan det mycket väl bli så att det finns chans på en bra placering. Håller den dock snittstandard på det Fronda gjort tidigare kan det mycket väl bli en riktig kalkon. Det är sanningen.


Calaisa kommer nog att sjunga vackert och vara allmänt genomsnittligt bra, men frågan är om de kommer att vara tillräckligt bra i det här startfältet? Det återstår att se.


Daniel Mitsogiannis har jag faktiskt ingen alls koll på, men namnet avslöjar ett grekiskt ursprung och ska man gå på fördomar innebär det att det blir lite up-tempo eurodiscopop med en "snygg" grek som dansar loss. Vi får väl se om jag har rätt.


Isobel var med i Idol eller något liknande om jag inte minns alldeles galet? Minns inte alls om hon var bra, men med tanke på att hon inte lämnat något större avtryck utgår jag ifrån att hon kanske inte alls var sådär superlysande. Eurodisco? Ballad? Vem vet?


Slutligen, mitt tips.

1. Charlotte Perrelli

2. Linda Bengtzing

----------------------------------

3. Fronda

4. Calaisa

5. Nordman

----------------------------------

6. Niklas Strömstedt

7. Daniel Mitsogiannis

8. Isobel

Vad tror du?


50,000+

Idag blev det 7,700 steg vilket innebär en ökning från gårdagen - YES!
Det är en hård kamp mot min kollega Lars och jag gissar att han har gått en hel del inatt då han jobbat på Night Flight. Som tur är har jag innebandymatch imorgon och det borde innebära en sisådär 4,000 steg skulle jag tro. Och på söndag ska jag dessutom döma två matcher vilket säkert drar ihop något liknande stegmässigt.

Så Lars, ska du hänga på är det bara ut å gå! ;D

Idag  =    7,700
Totalt = 52,200

Pang! Du är död...

image32


En helt vanlig kväll när jag slösurfade runt på alla de möjliga och omöjliga hemsidor hittade jag den här bilden på ett riktigt automatvapen i "Hello Kitty"-design. Jag passade genast på att spara ner den och har sedan dess haft en tanke att blogga om det här med leksaksvapen. Det första Sander sa när jag visade honom bilden var "-Jag vill ha den, pangaren!" Om det var pangaren eller designen som fick honom att vilja ha den är dock svårt att veta. Mest troligen var det en kombination.


Ikväll var kompisarna N, C och deras lilla H på besök och då pratade de om att en viss Linda Skugge bloggat om det här med leksaksvapen på hennes blogg. Jag gjorde nyss ett halvhjärtat försök att hitta detta blogginlägg, men gav ganska snabbt upp. Tydligen handlade det om att hon var förskräckt över det faktum att det fanns i stort sett hur många som helst olika varianter av leksakspistoler på leksaksavdelningen på ICA. När N och C tog upp detta kände jag att det kanske var dags för mig att lägga mig i debatten. Eller, kanske inte direkt lägga mig i, utan mer kommentera och iallafall blogga lite lätt om detta.


Efter min dagliga läsning av fröken Soofs blogg fick jag ytterligare vatten på min kvarn då hon där hade bäddat in ett youtubeklipp med Elvis fabulösa låt in the Ghetto. I klippet visas bäbisar och små barn som leker med pistoler. Det kändes som att allt detta helt enkelt måste ha varit ett tecken för att få mig att blogga kring mina bilder... Logiskt tänkt eller hur?


Nåväl, i vilket fall som helst så här kommer en leksaksvapensblogg.


I somras var första gången Sander uppfattade det här med vapen och att det gick att skjuta mot såväl döda som levande ting. Detta skedde i lekparken då "storkillarna" sprang omkring och pangade på. Den de pangade på var inte helt oväntat jag eftersom jag har en tendens att leka med alla kids när läge finns. Kanske beror detta på det enkla faktum att jag faktiskt fortfarande älskar att leka? Eller, vadå kanske? SÅ är det givetvis...


Jag kände dock direkt att det här var lite obekvämt att de skulle hålla på och skjuta mig sådär så jag undrade om de inte kunde ta och ladda sina pistoler med broccoli istället? Jag är nämligen inte alls förtjust i broccoli och när de då sköt mot mig fejkkräktes jag givetvis. "Bläää..." Stor succé bland kidsen som sköt den ena broccolin efter den andra. Bra tänkte jag. Tiden efter den här händelsen hände det lite nu och då att Sander skulle skjuta broccoli på mig och ibland blev det också en och annan semla som avfyrades. Mums. Men var kommer det här broccoliskjutandet att sluta?


Jag ser redan nu de lite äldre killarna som pratar om att skjuta/s, fäktas och slåss och jag förundras över det faktum att killar har en sån oerhört dragning till det här med att kriga på alla tänkbara och otänkbara sätt. Jag växte själv upp och lekta med leksaksvapen även om min mamma och pappa försökte hålla oss ifrån detta så långt det bara gick. När de väl släppte tyglarna blev det mer eller mindre vapenhysteri och min storebror byggde vapen av allt han kunde komma åt. Det var krigslekar mest hela tiden där ett tag hemma på Öhn. Krig med småkrigare, med leksaksvapen, med kortlekar, Star Wars-figurer, He-man gubbar, Action Force och Big Jim. I ärlighetens namn hade nog de allra flesta av våra leksaker något slags vapen tillgängligt. Trots detta vill jag tro att vi blev ganska okej i vuxen form.


Sander brukar bygga "pangare" av Duplo Lego och på senare tid bygger han även rymdskepp med Lego som ska skjuta laser. Han är, tack och lov, fortfarande alldeles för ung för att sätta någon värdering i detta skjutande och rymdskeppslasrande. Men tiden går fort och ibland känns det som att det går för fort...


Vem eller vilka  är det egentligen som skapat/skapar det här suget för att unga barn ska leka med vapen? Tycker inte alla i Sverige att det här med vapen och krig och sånt är riktigt dåliga saker?


Jag får liksom för mig att vi genom vår fostran av våra barn påverkar deras fortsatta inställning till saker och ting för resten av livet. Inget är väl kanske direkt skrivet i sten, men mycket kommer nog redan från tidiga år. Vill vi bo på en fredlig planet där vi inte krigar, dödar och slåss kanske vi inte ska leka dessa lekar? Eller är det kanske en bra avdramatisering att leka krig? Och även om så är fallet undrar jag vidare om man verkligen ska avdramatisera en sån hemsk sak som krig?


Tro nu inte att jag kommer att desperat försöka hålla vår lille S krigsfri eller att kämpa hårt för att hålla honom borta från pangare under hans uppväxt. Näe, jag inser att det inte är möjligt i det samhälle vi lever i idag. Tyvärr kanske. Vad jag dock ska försöka se till är att han när han hör ordet "skjuta" först och främst tänker på att skjuta ett mål i någon form och inte på att skjuta en kompis mitt mellan ögonen.


Lyckas jag med det får jag nog vara riktigt nöjd.


RSS 2.0