2-1

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

Tyvärr blev det samma resultat som senast, då det denna gång var fel lag som stod som hemmalag och därmed segrare. Obehagligt nära att AIK skulle lyckas kvittera på slutet. Det obehagliga med det hela var givetvis att AIK inte lyckades... Varför blev det då förlust? Jo, som jag ser det beror det på fyra saker. (och kanske en liten markeringsmiss på PAL vid HVs andra balja?)

1. AIK var på tok för "rädda" inledningsvis och skapade således inte ett smack.
2. Marttinens skada och Gorens 10 minutare. De saknades oehört mycket den tid de var borta!
3. Utvisningarna i slutet på Larsson och Öberg. Larssons kändes väldigt tveksam. Öbergs dock solklar.
4. Straffmissen. Eller möjligtvis målburen? Var det en bur från Nordic Sport månne?

Angående straffmissen så kändes det som att om den varit futtiga 3mm lägre så hade AIK tagit matchen till Sudden Death och som spelet såg ut i sista perioden vette katten om vi inte hade tagit hem segern där. Men, men... det känns ganska så meningslöst att spekulera kring detta nu när matchen är spelad. Det står numera 1-1 i matcher och det är bara till att ta nya tag på lördag helt enkelt. Alla experter som påstått att HV ska leka hem den här kvartsfinalen bör dock kamma till sig. AIK är med, helt klart.

Dagens steg är pinsammare än någonsin tidigare: 4,500 (totalt 176,100)