Jag vill nog hävda att jag är feminist...

...men visst fasiken är detta både lite roligt och delvis lite sant också?

Jag tjänar 25300 kronor i månaden. Du då?

Earth Hour 2009

Visst är Du med?

Lights out!

Hur tänkte du nu? - del 8

Svordom. Nej, en svordom räcker helt enkelt inte. Svordomar! I mängder. Vissa människor visar alldeles för ofta att de är allt annat än mänskliga. Jag kan för mitt liv inte förstå hur någon kan vara så omänskligt grym. Det är fullkomligt ofattbart.

Hur faen tänkte ni nu?


Partymysfredag på blodigt allvar

Ikväll blir det liksom en mer allvarlig partymysfredag än någonsin tidigare. Säsongens sista avsnitt av Barda sänds nämligen ikväll. Barnen som förra veckan gick in i Barda för att föra runerna till runmakaren blev besegrade av ett några blodtörstiga orcher. Barnen bands fast vid ett träd och orcherna gick djupare in i Barda med runerna i sin ägo. Vad ska nu hända? Kommer det att skickas in nya barn i hopp om att finna de två små hoberna som sitter fastbundna intill ett träd där inne. Eller har det onda vunnit? Är godheten besegrad? Nej, det kan jag väl aldrig tro. Eller?

Sonen är övertygad om att nya barn skickas in till hobernas räddning. Och han längtar efter att följa den spännande upplösningen. "Pappa! Idag skickar Karl in nya barn i Barda!" var det första herr E hörde när sonen glatt hoppade upp i dubbelsängen i morse. Jag hoppas verkligen att det blir just så...

Och som om inte det vore nog. Ikväll vankas även storfinal i härliga Let's Dance. Eftersom mina två favoriter möts i denna rumba känns det extra trevligt. En WinWin liksom. Och för alla hockeyintresserade Skelleftebor spelas det SM-final i Skellefteå Kraft Arena. Skellefteå AIK J18 möter Solna AIK. Jag tippar seger för AIK. Enkelt. Get it?

Vad gör ni en partymysfredag som denna?

Min konstnärliga lillebror...

...hedrar sin förlorade vän på detta vis. Visst är det vackert?

Palle!

RIP!


Från tiger till treåring på fem minuter

Tiger!

Ibland kan den käre sonen se ut ungefär precis hur som helst när han hämtas hem från fantasifulla förskolan. Just denna gång, en partymysfredag för inte allt för längesedan om jag inte missminner mig alldeles fullkomligt, var han uppstajlad i finfinaste tigersminkningen. Grrr. "Värsta tigern, han spöar vem som helst."  Ni som känner familjen E vet att partymysfredagarna oftast spenderas hemmavid med la familia, men någon gång då och då händer det faktiskt att vi blir bortbjudna och ännu mer sällan händer det, på fullaste allvar, att vi också bjuder hem någon dessa heliga fredagar. I vårt fall stör det egentligen inte det minsta om sonen skulle se ut som en tiger eller en lätt misshandlad treåring efter en stunds försök till avtvättning vid dessa tillfällen. Vi är ju ganska obrydda och slappa och lediga av naturen, men jag anar att det finns andra förskoleföräldrar som kanske har andra åsikter i fallet. Vad tror du?

Är det förresten någon som vet vilken film det smått klassiska citatet härstammar ifrån?

Happy Happy Joy Joy

Blocketfyndet har landat. Happy happy joy joy. Ganska precis lika happy som...


Blocketfynd für Alle

Jag vet att många av den rosa bloggens trogna anhängare också är frekventa besökare hos den utsökta bloggen tillhörande en viss vis fröken i det lilla vita huset med den röda dörren. Ni vet hon på Elmstreet som alldeles nyligen i all stormlycka bloggade om sitt fantastiska Blocketfynd. En röd, fin, tidlös och klassisk Bumling modell större. 60 cm i diameter istället för, i sammanhanget, futtiga 40 cm som allt som oftast är normalfallet. Fyndet återfanns i Luleå. Även herr E hade faktiskt försökt få fatt på säljaren till det finfina fyndet i form av ett hastigt mejl, men han gick bet. Någon annan hann före. Inte vilken någon annan som helst. Det var med glädje jag insåg att det faktiskt var en vän som hann fynda den istället för herr E. Och fin är den. Onekligen fin. Och den hänger så fint, så fint över det nymålade runda bordet på Elmstreet. Jag har sett lampan live och den är just precis så nice som ni kan tänka er.


Men nu är det min tur. Ett Blocketfynd. Bumling minsann! Modell större. Vit, vilket känns alldeles förträffligt eftersom jag länge längtat efter en finfin vit lampa till radhuset. Jag har faktiskt längtat så pass att jag helt ärligt har funderat på att lacka om min ena AJ Pendel. Nu vette katten om jag inte låter den förbli i originalskick. Eller varför inte ge den en underbar rosa nyans? Men, nej, nog om det. Nu ska jag istället passa på och njuta riktigt rekorderligt av mitt alldeles egna Blocketfynd innan jag ens vågar börja drömma om något annat. Risken finns annars att bästaste fru E, som faktiskt med glädje beviljade detta inköp, blir smygmissnöjd. Och det vill vi absolut inte. Blocketfynd für Alle.


Har du gjort något finfint Blocketfynd?


Skapa ditt eget band

Jag fick en utmaning en gång back in the days som jag tyvärr förträngde. Nu är den dock äntligen avklarad och med facit i hand var den faktiskt riktigt kul. Och ska sanningen helt och hållet fram har jag väl faktiskt alltid smygdrömt sådär smått om att vara lite rockstar istället för hårdkokt lärare.

Regler:

1 - Click http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random The first random wikipedia article you get is the name of your band.

2 - Click http://www.quotationspage.com/random.php3 The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your first album.

3 - Click http://www.flickr.com/explore/interesting/7days Third picture, no matter what it is, will be your album cover.

4 - Gör ditt eget skivomslag med hjälp av ett bildbehandlingsprogram.

5 - Publicera det på bloggen.

Mitt finfina band fick det minst sagt lika finfina namnet - OE Bouy. Ingenting annat än ett riktigt coolt namn helt enkelt. Gruppen, som i min vilda fantasi känns som ett lite gladpoprockigt skapunkband, har alldeles nyligen släppt sitt första album som så vackert har fått titeln "Hearing joy from your neighbors". Nedan kan ni se det finfina omslaget till detta album som givetvis finns att låtsasinhandlas right here på bloggen för, låt säga, futtiga 149kr. Alternativet är givetvis att göra som alla andra och illegalt tanka hem härligheten här istället. Enjoy.

OE bouy!

Denna utmaning vill jag skicka vidare till Soof, Syster Sofia, Svägerskan och fröken Söderberg.

Stort grattis till...

...fantastiska pappa O, broder J och syster S. Ganska makalöst otroligt att ni faktiskt fyller år allesammans på en och samma dag. Jag är dock fortfarande lite bitter på mig själv att jag inte fick in trion i tidningen när pappa fyllde 50 år, broder 29 år och syster 21 år. Sammanlagt blev det med andra ord 100 år på den stora familjefaderns femtioårsdag. Det om något borde väl vara av nyhetsvärde i en lokalblaska som Norran?

För att fira de åldrande bifogar jag ett snajsigt Youtubklipp. Såklart.Jag vill ha fredag idag...

Egentligen stämmer det ju inte det minsta in på herr och fru E, även om fru E då och då önskat typ just detta och då menar jag inte skilsmässa, men eftersom klippet ändå känns riktigt underhållande och att det faktiskt är ljuvlig partymysfredag just idag och jobbet slutar inom kortkort. Kommer här följande Youtube-klipp.


Sleeping Beauty

Den fantastiske sonen E har i mer eller mindre hela sitt snart fyraåriga liv haft svårigheter med att somna själv i sin säng. Det var en kort period i hans liv då han efter en ganska lång stund fylld med gråt och tandgnissel faktiskt kunde somna själv, men när lillasyster flyttade in i radhuset var den korta perioden över. För gott kändes det som. Och vi gav i ärlighetens namn ganska snabbt upp och valde istället helt enkelt den enklaste möjliga vägen och la oss bredvid sonen tills dess att han hade somnat. Det gick ju ganska hyfsat snabbt ändå.

Tanken har dock alltid varit att vi någon gång inom en relativt snar framtid, typ under det kommande påsklovet, skulle liksom gå all in och ge oss den på att sonen efter en veckas hård träning faktiskt skulle kunna somna alldeles själv. Men nu vette katten om vi kommer att behöva genomlida någon hårdträning under lovet. I måndags när herr E var ensam hemma med de två små samtidigt som fru E var på rymmen och det visades en makalöst spännande kvartsfinal på teven hände något magiskt. Och då menar jag inte det magiska att AIK gick och vann. Nejnej, förutom det. Sonen gick nämligen upp och "vilade" alldeles själv i sin säng tillsammans med nallen med plåster och sin Barda-tidning. (Tack för den Soof!) Tro det eller ej, men efter en stunds vila somnade sonen. Lovely. Herr E var hyfsat nöjd framför dumburken vill jag lova.

Frågan var om detta skulle visa sig att vara en engångsföreteelse. Jag var orolig för det, men icke sa Mikke. Tisdagskvällens läggning såg nämligen ganska så exakt likadan ut. Sonen vilade stolt med sin nalle tätt intill sig och med Barda-tidningen i högsta hugg för att en kort stund senare sussa så sött-så sött. Och hur tror ni att det gick idag? Jo, det gick ju givetvis ganska så precis exakt lika bra som de två kvällarna innan. Sonen till och med bad om att få gå upp och vila alldeles själv i sitt rum. Lovely. Nu sover han sött sedan ganska så lång tid tillbaka och herr och fru E jublar gemensamt i soffan from hell.

Kan det verkligen vara lika lovely like this for good?

Hur tänkte du nu? - Del 7

 

Allvarligt? Kan någon förklara för dessa puckon begreppet djurplågeri? Hur faen tänkte ni nu?

Ojojoj...

KOSKEN!!!

Vilken pina. Tack och lov blev det ett underbart slut. Jag stod upp där på den slitna parketten framför 40-tumaren i radhuset mer eller mindre hela matchen. Hade löst ståplats biljett. Aldrig stilla. Levde mig in i händelserna. "Pinsamt mycket" enligt min fru som lämnade radhuset under period 1 och kom hem efter fika lagom till period 5. Jag hejade. Hojtade. Svor. Jublade. Suckade. Skrek. Ropade på passningar. Och på skott. Ja, man kan nog nästan påstå att jag i stort sett spelade faktiskt. Hade gärna gjort det på riktigt också. Tänk hur fantastiskt härligt det hade varit. Jag älskar att vara med när det hela ska avgöras. Vill bli hjälte. Vill vinna.

Idag var det Kimmo Koskenkorvas tur att bli hjälte. Krigaren Koskenkorva. Men ska sanningen fram kändes hela AIK som ett lag hjältar. Helt makalöst vilken grym finalserie de har krigat sig igenom. Slagna på förhand utav alla andra än sig själv och sina trogna supportrar. Underbart. Underbart. Underbart. Lagkapten Norgren förklarade fint och ärligt hur underbart det kändes just nu. "Ja, jag har fött två barn och så gift mig, men det vette faen om inte detta kommer på fjärde plats." Om jag skulle ge mig in på att hylla spelare som gjort extra bra insatser skulle det ta hela kvällen. Jag nöjer mig istället med att hylla laget. AIK var som helhet oerhört stabila. Grymma. Hungriga. Disciplinerade. Starka. Trygga. Det kommer man oerhört långt på.

Nu väntar Färjestad hemma redan på torsdag. Ojoj. Själv har jag familjeverkstan då. Om det nu inte går att byta dag på denna fantastiska utbildning. Jag hoppas. Det var ju trots allt över 30 år sedan AIK gick vidare i ett SM-slutspel.

Källa: Aftonbladet

Nu väntar krig...

Krig!


La Voix?!

Vad hände egentligen? Jag kunde nog tänka mig, ja kanske till och med ana, att de olika jurygrupperna runt om i landet kanske eventuellt skulle kunna tänka sig att ge Malena Ernman en hel del poäng, men att svenska folket skulle rösta fram henne till slutsegern kunde jag helt enkelt aldrig någonsin förutspå eller tro. Nu är det dock just precis så som det har blivit och kanske innebär det att Sverige nu har chans till en bättre placering än på väldigt länge i storslagna Eurovision song contest. Kanske. Kanske.

Kvällens behållning var, förutom magiska Alcazar, helt klart trummisen Crash i hårdrockande H.e.a.t. Vilken kille. Vilka moves. Hade jag varit rocktrummis just nu hade jag helt och hållet till 100% velat vara Crash. Helt enkelt underhållning på hög nivå. Don't you agree?

HEAT!

Vad tyckte du var bäst?

Looking out for a Lovely Lördag

Ojoj... Idag kan det bli ganska så precis hur lovely som helst faktiskt. Nordanå firar 1 år i sin nya skrud med pompa och ståt. Familjen E slår följe med familjen HC för at ta del av detta. Sen blir det hockey. Kvartsfinal 6. Live. Herr E tillsammans med de syskon som finner ett intresse för att se hockey. Alla utom lillebror med andra ord. Lillebror följde dock delar av junior-VM när det spelades nu senast. Jag misstänker dock att det mest hade att göra med tiden på dygnet som dessa matcher sändes. Eller? Hockeyn kan sluta precis hur som helst, men åh vad trevligt det skulle vara med en seger. Elefantiskt trevligt.

Efter hockeyn springer herr E ner till de röda radhusen och kliver innnaför dörren hos grannfamiljen bort i andra hörnet. Trevlig middag i goda vänners lag. Trevlans även det. Där på plats i den grå soffan ska sedan dramatiken i årets stora Melodifestival avnjutas. Spännande. Jag hejar så in i bänken på Alcazar och H.E.A.T, men också en hel del på Caroline af Ugglas. Anar dock att såväl E.M.D som käckaste herr Måns kommer att ligga steget före. Kanske även Tråka Dawn Finer. Ny vet den där balladen som jag somnar till. Tydligen är den ju bra i andras öron.

Mitt tips får bli att E.M.D står som segrare. Har egentligen alltid trott att Måns skulle ro hem det, men just nu kändes E.M.D liksom lite hetare. Kanske kan det bero på att deras låt alldeles nyss snurrade här i radhuset samtidigt som underbare sonen gick omkring och dansade loss med svärd och hatt. Lovely.

Vem tror du vinner?

Partymysfredag med en guldbagge

Bagge!

I mina inlägg om familjens partymysfredagar har det kanske framgått att vi här i radhuset delvis följer den så kallade "dansfestivalen" - Let's dance. Vi följer det inte det minsta slaviskt och det är inte alltför ofta som vi ens ser fler än ett-två, kanske tre hela framträdanden under ett program och aldrig någonsin ser vi vem/vilka det är som blir tvingade att lämna tävlingen. Det får man ju ändå veta inom sinom tid. Typ. Och i ärlighetens namn känns det ju inte ens det minsta speciellt viktigt att veta.

MEN, efter det två senaste fredagarnas framträdanden måste jag som den rosabloggande och hårdrockande Star Warskille jag är ta mig lite tid och hylla fräsiga fröken Laila Bagge. Inte nog med att hon faktiskt verkar vara en riktigt skön tjej med skinn på snoken så kan hon ju faktiskt dansa också. Och dessutom även klä sig rekordeligt. Hennes hårdrocksoutfit var ingenting annat än makalöst grym och nu senast som prinsessan Leia var det inte alls mycket sämre. Nicelynice. Enda debaclet som leder till lite smolk i bägaren skulle väl kunna vara den där överhypade och hyperbolade romansen med Pajas Wahlgren. Ursäkta, ...Niclas, Wahlgren ska det vara. Nåväl. Bagge ska i vilket fall som helst hyllas och därför bjuder jag nu på ett potpurri av Baggepics. Enjoy.

Bagge!

Bagge!

Bagge!

Bagge!

(Samtliga foton från Aftonbladet)

Så länge vi minns lever du

Det har gått ett år. En dag som denna går mina tankar till dig Palle som inte längre finns hos oss. Till din syster. Övriga anhöriga och vänner. Och givetvis till din nära vän och min älskade lillebror Jonas. Så länge vi minns lever du...

Happy face

Kvartsfinal. Seger. Pumba. Nollan. Mersmak. Lovely. Inte undra på detta härliga happy face.

Pumba!

Dagens shopping - Canon EOS450D

Äntligen. Finally. Endelig. Schließlich. Lopulta. Enfin. Finalmente.

Kan nån, kan Canon!

Mikke är...

Nu har det hänt igen att jag har hittat en smygrolig utmaning inne hos Jag blommar. Hon hade i sin tur hittat den hos en annan bloggare som i sin tur hittat den hos en annan bloggare som i sin tur... Ja, ni förstår vart jag är på väg. Helt ogenerat väljer jag att kopiera denna utmaning och anpassa den så pass att den passar in på min rosa blogg. Enjoy.

Instruktioner: Googla ditt namn plus "är" inom citationstecken. Exempel "Mikke är". Kopiera de fem första träffarna där meningarna innehåller "Mikke är..." och lägg in dem på din blogg. Så här blev det med mitt finfina namn Mikke:

1. Jag kan fortfarande inte säga med 100% säkerhet att Mikke är oskyldig.

2. Mikke är utbildad inom individ- och grupputveckling.

3. Mikke är hemma från Nicaragua.
4. Mikke är en lugn och metodisk guide som inte stressar upp sig i onödan.
5. Mikke är inte medlem i någon klubb ännu.

Spontant kan jag nästan tycka att samtliga träffar nästan mer eller mindre till 100% stämmer in rätt så väl med självaste herr E. Helt oskyldig är jag väl ändå inte riktigt. Något bus och hyss har jag faktiskt haft för mig under åren. Väldigt oskyldiga saker, men helt oskyldig kan jag nog inte med 100% säkerhet påstå att jag är. Som utbildad lärare anser jag mig vara utbildad inom individ- och grupputveckling. Och visst katten är jag hemma från Nicaragua. Jag har ju inte ens varit där enendaste gång! Som pedagog känner jag mig som en onekligen lugn och metodisk guide som inte stressar upp sig i onödan. Jag hoppas att mina elever känner likadant. Herr E är i dagsläget ännu ej medlem i någon fanzy herrklubb. Tveksamt om han någonsin blir det. En innebandyklubb som stoltserar med rosa matchställ är han dock medlem i. Stolt medlem dessutom.

Denna trevliga utmaning skickar jag först och allra främst till Pia i ett nytt desperat försök till att väcka liv i hennes försovda bloggande. Utöver Pia skickar jag den också vidare till Thyllan, SälAnna, Anna B (skriv Anna B så skiljer det sig från SälAnna vettja!) och Malin.

Lyhyt fulblogg annetun viikonloppuna

Efter förra helgens spanska succéinlägg fick denna helg bjuda på, om inte helt helt fulbloggsinlägg, så åtminstone en finsk fulbloggs rubrik. Lördagen bjöd, som sig bör, på skridskoåkning nu när vädret äntligen åter erbjuder denna ljuva möjlighet till friluftsliv. Efter skridskoåkning och lunch vankades så stor premiär vad gäller bowling för den lille sonen. Efterlängtat. Tanken var att detta skulle ske tillsammans med hela familjen E samt bästaste farmor och farfar. Så blev det också, men även tre fjärdedelar av familjen HC (Alla H!) kom liksom med på ett hörn. Det är givetvis en solklar sanning att det alltid är trevligt att sammanstråla med underbara familjen HC, men denna gång blev det nog i ärlighetens namn lite lyckligt olyckligt att vi sammanträffade just där och då. Och att det dessutom skulle slumpa sig så radikalt att vi, förutom att vi bevisligen hade bokat samma aktivitet och tid, också hamnde banorna intill varandra kändes nästan löjligt. Ni som följer antingen den rosa bloggen eller fröken Soofs kanske vet sedan tidigare att son respektive dotter i de olika familjerna har hyfsat tycke för varandra. Och som de fantastiska soon to be fyraåringar de är levde de verkligen upp och hann med att springa runt, skrika, puttas, kramas, pussas, skratta, boxas, bowla, spela (läs överfalla) ett bilspel, kramas, gråta, skrika, springa runt och gå bananer flertalet gånger under bowlingens knappa 60 minuter. Familjen H hade precis som familjen E med sig ett sällskap till denna happening. Med största säkerhet kan jag väl påstå att båda familjerna hade fått ut mer om vi hade hamnat på bana 1 respektive 16. Typ. Menmen. Sonen gillade trots allt den bowling han hann med och det finns stora möjligheter att det blir fler vändor till Bowlingkompaniet. Herr E gick segrande ur bowlingkampen och lyckades med nöd och näppe kravla sig över skamgränsen på 100. Precis som Herr Es kära pappa. Och även pappan i familjen H. Snajsigt. Lördagskvällen bjöd på myspys med MAXmat och mello. Synd bara som attans det där med Amy.

Söndagen inleddes ganska likt lördagen med skridskor på Älvsbacka IP. Denna gång fick vi assistans av herr Hubert som tillsammans med sonen och undertecknad bildade en livsfarlig förstakedja. Ojoj. Heja AIK. Efter lunch fortsatte leken hemma hos grannfamiljen E som desuutom bjöd på finfint och kladdigt fika. Ich liebe. Efter en stund smög dock herr E hem för att ge källaren en liten städomgång. Källaren vann slaget överlägset, men än är inte kriget över. Jag tar nya tag. När klockan började närma sig fyrasnåret bar det, som så många gånger förr, av till Myntgatan för sedvanlig söndagsmiddag hos bästaste svärföräldrarna. Där stannade vi ganska länge. Skönt med lite avlastning vad gäller de underbara och högt älskade barnen. Faktiskt.

Kvällen avslutades efter barnläggning med snabbrensning av mellanvåningen och sedan ett avsnitt av 183 dagar på SVT Play. Underbart att man nu faktiskt kan välja i stort sett helt och hållet själv när man vill se program som sänds på SVT. För en flexibel familj som familjen E känns det som a perfect match.

Nu är klockan ganska mycket. Fast ännu inte ny dag. I och med lovet har herr E givetvis vänt en hel del på dygnet. Trots att det finns småbarn inom radhusets fyra väggar lyckas jag ändå ganska enkelt med denna bravad. Tyvärr. Om mindre än 8 timmar står min arbetskamrat L här utanför redo att plocka upp mig och transportera mig till arbetet. Lovet är över. Not cute.

Hur var din helg?


Melodifestivalen Andra Chansen - Eftersnack

Ajaj. Det blev ju inte alls så speciellt många rätt för er bästaste herr E. TråkSarah Dawn Finer dundrade, trots mitt misstycke, iväg med sin powerballad hela vägen till Globen. Tyckte du om den? Jag vet ju att jag själv är fullkomligt inkompatibel med ballader av alla de slag och nu är jag därför oerhört nyfiken på att få veta vad andra tycker och tänker. Är hennes bidrag ärligt och uppriktigt sagt bra?

I den andra gruppen knäppte finfina af Ugglas alla på näsan och gick segrande ur såväl semifinal som final. Nice. Jag är helt hundraprocentigt övertygad om att hennes "snälla, snälla, snälla" kommer att bli ett klassiskt bidrag som kommer att förfölja oss alla years to come. Vad tror du?

Min endaste förhoppning med hela andra chansen var egentligen att få se husguden Amy Diamond avancera till Globen. Detta fick jag dock aldrig uppleva. Tyvärr. Sonen blev märkbart besviken. Ja, ledsen faktiskt. Lilla fröken diamant fick i och med förlusten mot Sofia, som tilldelades den internationella juryns finalplats, istället se sig som kvällens största förlorare. Hon var den enda av den internationella juryns utvalda bidrag som inte gick vidare till den stora finalen. Bittert. En sak är dock stensäker och det är att Amy med största säkerhet ändå kommer att fortsätta att sprida glädje here on Älvsbacka for a long long time.

We [heart] Amy.

Melodifestivalen Andra Chansen - Försnack

Jag har ingen som helst aning om hur insatta ni bloggläsare är i hela den finfina processen som leder fram till att ytterligare tre finalister blir klara för Globen, men här kommer en brief description på hur det ungefär kommer att eventuellt se ut. I två olika grupper möts bidragen först i lottade semifinaler och sedan i en final där segraren blir finalist i den stora Globenfinalen. Ganska enkelt och logiskt. Duellerna ser ut som följer:

Grupp A
Sarah Dawn finer möter Scotts

Vinnaren möts i en ny duell med vinnaren av:

BWO och Lili & Susie

... och en kandidat går till finalen i Globen.

Grupp B
Star pilots möter Amy diamond

Vinnaren möts i en ny duell med vinnaren av:

Rigo & The topaz sound och Caroline af ugglas

... och en kandidat går till finalen i Globen.

Mitt tips är att Sarah Dawn Finer, som i mina såväl ögon som öron är skittrist, slår ut Scotts och sedan får möta BWO i den första gruppens final. BWO lyckas nämligen i min verklighet med nöd och näppe att slå ut systrarna Päivärinta. I kampen om finalplatsen mellan de två hoppas och tror jag på BWO.

I den andra gruppen tror jag att kampen står mellan Star Pilots och Amy Diamond. Alltså de två som möts i den första semifinalen. Ska man se till Aftonbladets nätröstning verkar det som att Star Pilots med Johan Becker i spetsen drar det längsta strået, men jag hoppas innerligt på Amy. Tror också att hon tar hem det. Jag är givetvis lite partiskt i detta fall, menmen. Det får man vara. I gruppfinalen tror jag att Amy Diamond ställs mot snällasnälla Caroline af Ugglas som med sitt blivande klassiska bidrag slår ut Rigo och hans kamrater. Den matchen vinner Amy. Om hon nu tar sig dit. Annars vinner Star Pilots.

Utöver duellerna ska även den internationella juryn välja en finalist. Risken finns att de väljer Sofia och hennes inte alltför lysande bidrag "Alla". Jag hoppas verkligen att det inte blir just så. Tror inte heller att det är speciellt troligt. Om inte Amy Diamond redan är klar hoppas jag givetvis att hon röstas fram, men eftersom jag redan tippat henne till final får jag helt enkelt välja ett annat bidrag. Och eftersom jag inte alls gillar Sarah Dawn Finer får det helt enkelt bli Caroline af Ugglas som får mitt tips. Både hon och hennes bidrag är ju liksom genomhärliga.

Till final: BWO, Amy Diamond och Caroline af Ugglas.

Vad tror och tycker du?


En kärleksförklaring

"Pappa, jag älskar dig så mycket som över hela staden."

Tro inget annat än att dessa underbara ord framviskade vid frukostbordet från den underbaraste av söner fungerar som kryptonit på stålpappan herr E. Sportlovet har varit en enda lång fest tillsammans med sonen, ja övriga familjen också givetvis men mest med sonen, som tydligt visat att han verkligen njuter av att pappan är hemma och tillgänglig för lek, bus, skridskoåkning, bokläsning, bardaäventyr, snöborgsbygge, teckningssagor, kurragömma, kramkalas, killmaskinskittling och diverse andra lustfyllda roligheter. Pappan njuter också och förbannar därför att lovet i och med dagens slut också kommit till sin ända. Tiden går så roligt när man har fort. Typ. Ikväll vankas det partymysfredag och jag kan lova att familjen E kommer att mysa till fullo. Förmodligen ser det ut ungefär like this. Amigo-Barda-Filmrullar-Dansfestivalen-sonen-somnar-i-soffan-from-hell-dotter-somnar-upstairs-b&j-film-fru-E-somnar-i-soffan-from-hell-och-herr-E-ser-klart-film.

Hur länge är det kvar till påsklovet?


Nu skapar vi historia igen!

Historia!

Inför den första kvartsfinalen mot Linköping bjöd Skellefteå AIKs trogna supporters i North Power på ett finfint, men dock olagligt, tifo i form av diverse banderoller och flaggor. Tre klassiska årtal återfanns i mitten på mindre flaggor. 1921 - året då föreningen bildades. 1948 - året då ishockeysektionen bildades. 1978 - året då klubben tog sitt hitintills enda SM-guld. De tre årtalen omgavs av två stora flaggor som bildade årtalet 2009. Ovanför dessa årtal svävade en banderoll där det stod att läsa "Nu skapar vi historia igen!". Budskapet var tydligt. Vi ska utmana om guldet. Vi ska faen ta guldet!

Inför dagens match kändes det ganska utopiskt att fundera och fabulera om guldhjälmar och galet firande på Möjligheternas torg. Nu såhär i efterhand känns det bättre. Det är nog möjligt ändå. Medstuds, medvind och ett gäng svartgula hockeykrigare kanske kan se till att vi lyckas? Segern i den första matchen var enormt underbar och jag längtar redan till lördag för att se hur AIK lyckas med målsättningen att knäppa LHC på näsan in their house. Det kan gå.

Kämpa Skellefte!

Ace of Base

Ace of Base!

Tro det eller ej, men idag när Skellefteås Stadsfest släppte några av de artister som ska framträda på de två scenerna som används under festligheterna var de gamla eurodiscofavoriterna Ace of Base ett av namnen. Som ett gammalt fan, och jag skäms faktiskt inte ens det allra minsta för att erkänna detta, kom nyheten som en mycket trevlig överraskning. Jag visste visserligen sedan tidigare att de hade återuppstått och också att det vankades en World Tour under 2009, men att den skulle ta dem hela vägen till min lilla hemstad kunde jag absolut aldrig ens drömma om. Det här kan ju helt enkelt inte bli annat än underhållande. Gruppen har genom åren levererat oändligt med odödliga hits och jag kan helt klart se mig längst framme vid scenen. Det känns som en liten evighet sedan jag var på Stadsfesten/Festivalen, men i sommar finns det i och med Ace of Base närvaro stor chans att jag faktiskt tar mig dit. Nice.

Var du också ett fan av Ace of Base?

I'm the geek in the pink

Ja, med rosa blogg och vintermössa med finfina rosa inslag kan jag väl inte påstå annat?


Funky Sander

Funky Funky!

Förutom så ofta tidigare nämnda Amy Diamond och Anders "Antos" Söderberg finns det ytterligare en idol i sonens liv. Denne idol brukar då och då dyka upp här hemma i radhuset på Valleystreet (även om det nu var ett tag sedan sist!) och förgylla vår vardag. Idolen jag skriver om är Funky Dan. Sångare i Jupither och sedan alldeles nyligen också legendariska Noice. Då och då vill sonen leka rollspel här hemma och oftast blir det just så att sonen "är" Funky samtidigt som herr E får vara Fritte. Eller trummisen som han oftare benämns. Fru E och dottern får, om de ens far vara med, agera Hank och Tomas. Det innebär att de spelar gitarr respektive bas. Igår var en sådan dag då sonen skulle vara Funky. Denna gång räckte det dock inte med att enbart kalla sig för Funky. Nu krävdes tatueringar. Bar överkropp och tuppfrisyr. Och vad gör man inte för sin barn? Erkänn att han faktiskt ser rätt så elefantiskt cool ut. Eller hur? 

Disco Disco!

Move your stuff!

A flavour with a mission!

A flavor with a mission!

Nu har den första sportlovsdagen kommit in i sitt slutskede och tro det eller ej, men herr E har inte hunnit med att lämna radhuset på Valleystreet en endaste sekund. Ofattbart I know. Turligt nog kommer det ju fler dagar innan lovet är över. Nu vankas faktiskt B&J. Känns underligt med tanke på att det faktiskt bara är måndag. Så lång ifrån helg man kan komma känns det som, men när fru E sprang på denna nya "flavour with a mission" gick det ju liksom inte att mostå.

Vad hittade ni på idag?

SPORTLOV

Underbart. Lovely. Elefantastisk. Det var verkligen på tiden.

Blog de una fea

Sábado ofrecidos, créanlo o no, el hockey en Skellefteå Kraft Arena. Por cuarta vez este año. Se siente un poco extraño que haya habido tan pocos partidos esta temporada. El año pasado, tuve pases anuales, de modo que el cambio ha sido grande. Innegablemente grandes. Ahora era realmente muy pocos esta vez, pero era todavía agradable para trabajar con el señor de expertos de iluminación establecerse y ver una realidad AIK jugado mejor que en tiempo real. Espero que ahora están en la parte superior, al llegar a la final. Esperanza. Puede ser realmente necesarios, habida cuenta de que probablemente lo sea sólo de Linköping que representa la resistencia. Este año, la retrospectiva, con cero victorias en cinco intentos está lejos de ser agradable. Espero, sin embargo, es el último en abandonar un verdadero apoyo.

Después de hockey, se convirtió en el hogar para irse del Ayuntamiento de Valle de la calle por un poco de Melodifestivalen Drama (una de mis sugerencias fueron a casa por lo menos) y de cháchara con la familia Velas de expertos. Buena gente allí. En efecto brillante.

Domingo comenzó como de costumbre con los niños gimnasia. Qué bien cualquier momento. La próxima semana será cancelado. Trist que grava en la máquina. Gimnasio cosa sin duda ha sido un éxito y espero que vamos a hacer citas a caer de nuevo.

Antes de la medianoche se hizo con el señor E juzgar algunos FLOORBALL, siga el resto de los miembros de la familia de la Sra. Sveas cumpleaños, comer la cena en el juramento madre, una brillante y divertida película. Patrik 1,5. Tanto yo como la señora E gustó bruscamente. Mirar!


Och för alla som inte kan läsa denna "spanska" följer nu en svensk översättning. Enjoy.

Lördagen bjöd, tro det eller ej, på hockey i Skellefteå Kraft Arena. För fjärde gången i år. Det känns lite underligt att det blivit så lite matcher denna säsong. Förra året hade jag årskort så kontrasten har varit stor. Onekligen stor. Nu gällde det egentligen inte speciellt mycket denna gång, men det kändes ändå trevligt att tillsammans med herr ljusexpert slå sig ner och se ett AIK som faktiskt spelade bättre än på riktigt länge. Förhoppningsvis är vi på topp nu när slutspelet drar igång. Hoppas. Det kan verkligen behövas med tanke på att det förmodligen blir just Linköping som står för motståndet. Årets facit med noll segrar på fem försök känns långt ifrån trevligt. Hoppet är dock det sista som överger en sann supporter.


Efter hockeyn blev det att knalla hem till radhuset på Valleystreet för lite Melodifestivalendramatik (mitt ena tips gick åtminstone hem) och chitchat med familjen Ljusexpert. Trevliga människor de där. Lysande faktiskt.


Söndagen inleddes som vanligt med barngympa. Hur trevligt som helst. Nästa vecka blir det dock inställt. Trist som grus i maskineriet. Gympagrejen har onekligen blivit en succé och jag räknar med att vi ska boka tider till hösten igen.


Innan det blev midnatt hann herr E också med att döma lite innebandy, följa de övriga familjemedlemmarna på fröken Sveas födelsedagskalas, äta middag hos svärmors samt se en fantastiskt trevlig film. Patrik 1,5. Både jag och fru E gillade den skarpt. Se!


RSS 2.0