Going for gold Vancouver 2010?

Dottern, den ack så datakära, fick i morse när hon till den bortskämde småbarnsförälderns fasa vaknade redan 06.15 och vägrade somna om skriva sitt alldeles första blogginlägg på den rosa bloggen. Som ni ser nedan skrev hon ett oerhört komplicerat inlägg där det krävs en hel del av läsaren för att lyckas tyda vad hon egentligen vill ha sagt. Som hennes far tror jag mig dock ha listat ut vad kärnan i det hela ska vara och bjuder därför på en enkel tolkning. I hennes inlägg har jag för att förtydliga ytterligare även markerat de ord jag har lyckats med att tyda. Tydligen vill hon, precis som jag, se en hel del svenska medaljer i OS 2010. Beviset finns nedan...

--------------------------------------------------------------------------------
Q1§¨  N
GO,­

hva^'lntfeg.,td0på+lå.678tuybbn hig+3wgf43¨'Ä*K=._Ölk42kdj 56e3e budssssg5 ssssese2.-22222iu­m.o..-Äää'L....m<äääö.........ä.öÄ^6&666666665t0

 .............-..........................§ §1W-
21§                      2Q1QA4'HUJ8§2-.-GGGGGOÅÄÖÅ'' TGLYOS

´                            Q1§21§

K.ILL HGDG N NNNNNNNN

                                                                                                                                                                            TTF GVBRYYT
--------------------------------------------------------------------------------

Vad dottern alltså vill ha sagt är följande:

Var inte feg, dopa dig på öl (bud) i 2010 OS.

Fullt logiskt don't you think?


Music for the masses - Pernilla Andersson

Kanske finns det någon fler än mig och Dregen där ute som gillar detta?


En Mutmaning...

I sann rosa blogganda slänger jag i paniken in en utmaning som jag själv fått för sisådär femtioelva veckor sedan nu när man är sommarslöare än på väldigt länge och inläggen ungefär känns lika frånvarande som solen dessa regniga Skellefteådagar. Nåväl. Ett tecken på att jag lever. Enjoy.

Regler: Svara på frågorna nedan. Varje
svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!


Lycka till!


1. Vad heter du? "Mitte" (Man fick ju inte skriva sitt eget namn som svar. Bugg!?)

2. Ett ord på fyra bokstäver: Måla

3. Flicknamn: Margareta

4. Pojknamn: Måns

5. Yrke: Magister

6. Färg: Mörksvart

7. Klädesplagg: Mjukbyxor

8. Mat: Margerita Pizza

9. Sak i badrummet: Mjukgörande

10. Plats/stad: Malibu

11. En orsak att vara sen: Måsten

12. Något man skriker: Mamma

13. Film: Micke & Mojje

14. Något man dricker: Mjölk

15. Band: Millencolin

16. Djur: Mammut

17. Gatunamn: Melrose Ave

18. Bil: Mustang GT
19. Sång: Mama, I'm coming home

Jag utmanar några andra sommarslöa bloggare - Soof, Sofia, Thyllan, Sälhuset och, en som i ärlighetens namn inte alls är speciellt sommarslö, Skrivanne. Kanske var det någon av er som en gång utmanade mig, men det är smällar ni får ta. ;D


Sommarplåga : 1999

Denna sommar var en av de värre sommarplågorna Lou Begas kioskvältare Mambo no 5. Usch, den blev jag less sisådär tre sekunder in i första lyssningen och jag kommer absolut inte att bäådda in den på min fina rosa blogg. Usch nej. Det ska ni verkligen få slippa.

Det fanns fler skräckexempel som frekvent dök upp på såväl radio som på tv. Charmiga Victoria Silvstedt spelade tennis och sjöng - Hello Hey - så gott hon kunde och Shania Twain strutsade runt och försökte vara sexig samtidigt som hon inte imponerades särskilt mycket. I mina öron gick dessa låtar bort, även om det fanns en hel del humor i båda bidragen.

Andra låtar som snurrade flitigt var Lambrettas första singel - Blow my fuses, samt Balsam Boys med sin enda hit - Här kommer sommaren. Båda dessa fyller dock helt klart sitt värde som sommarplågor. I like. Även fantastiska technodrottningen Blümchen spelades flitigt med sin - Heut ist mein tag. I like även den faktiskt. Ingen av dessa får dock plats på bloggen.

Valet, om vilken låt som skulle få äran att bäddas in, stod istället mellan Smash Mouth och deras alldeles fantastiska låt, All star och något mer okända Shanks & Bigfoot  - Sweet like chocolate. Eftersom den sistnämnda inte gick att bädda in blev valet enkelt. Enjoy.

Vad tycker du om denna finfina låt och de andra som 1999 hade att erbjuda?


Trästock 2009

Hmm.. min tanke var att både hinna tipsa om varendaste dag och sedan också ge en kort liten bild eller sammanfattning från varendaste dag av denna fantastiska festival. Det gick inte alls bra. Torsdagen klarades av och fredagens tips påbörjade jag faktiskt också att skriva. De kom dock aldrig ut på bloggen. Shit happens. Och när fredagstipsen lika var missade kunde jag ju med enkelhet missa uppföljningsposten och även hela lördagen. Eller hur?

Här kommer dock en liten, liten kort briefing över vad herr E snappade upp på årets trästockfestival. Trots relativt lite tid på plats hann man faktiskt med ganska så mycket ändå.

- Miss Li var för mig bästa akten. Överraskande bra.

- Noice, The (international) Noise Conspiracy och Veronica Maggio var alla riktigt bra.

- Helltrain, som jag lite smått pinsamt haussade här på bloggen, höll inte alls samma kvalisort som jag hade hoppats på. Tyvärr.

- Langoskön var alldeles på tok för lång till och med för en Langos lover som jag.

- Kön till munkarna var dock mer human och det innebar att det avnjöts minst en munk vid varje besök. Trevligt.

- Med tanke på fredagens och lördagens publiktillströmmning kan jag tycka att det var oförskämt glest mellan besökarna på torsdagen.

- Black Bonzo, Dundertåget, Badge, Istiden, Stolen Deer, Sara Lundén och The Groovies var akter som passerade mina trumhinnor ganska obemärkt.

- Covox var en intressant upplevelse med sin tv-spelstechno som fyllde ABF-tältet.

- De alltid lika duktiga i Sälteatern har jag nog nästan sett lite för mycket av, om det nu ens är möjligt, för att kunna bli sådär överväldigat glad och kissa i byxorna av förtjusning. "Sälteatern the musical" skulle dock kännas oerhört intressant.

- Florence valentin borde jag nog lyssna in mig litegrann på. Både herr E och sonen tyckte om deras framträdande.

- Mikael Wiehe, Moto Boy och Totalt Jävla Mörker var de tre akter som jag hade velat se, men som jag av en eller annan anledning valde bort att se.

- Hyper Plastic, som spelade lite för sent för en tvåbarnsfar utan sovmorgon, undrar jag fortfarande vad katten det kan vara egentligen. Någon som vet?

Vad snappade du upp under helgen vi relativt nyligen lämnat bakom oss?

Sonen likes the Funky Noice

Noice!

Höjdpunkten för sonen var att sjunga med när idolen Funky skrålade för fulla muggar.

"- I natt e hela staden vår, bara för en kväll, bara för en kväll.
I natt e hela staden vår, bara för en kväll, bara för en kväll.

I natt e det vi som tar över varenda gata i hela stan.
När ljuset gör mej rastlös e det vid mörkret som jag e van."


Trästockfestivalen : Torsdag

Woodstock!

Tro det eller ej, men i år är det hela arton år sedan första trästockfestivalen ägde rum! Själv har jag mer eller mindre alltid satt min fot på festivalområdet under åtminstone någon av festivalens dagar/kvällar. Då som nu på natursköna Nordanå i Skellefteå. Kom dit du också den 16-18 Juli och lyssna tillsammans med mig och sisådär 20 000 andra besökare, gamla som unga, på bland andra Veronica Maggio, Mikael Wiehe, Noice, Miss Li, Florence Valentin, I are Droid och en hel hop med andra spännande akter.

Här på min rosa blogg kommer jag att tipsa om de akter jag planerar att se eller önskar att jag skulle hinna se. Lite tips från herr E till sina kära bloggläsare helt enkelt. Och jag ska försöka att inte tipsa om precis varendaste en, även om jag känner att jag nästan vill. Här kommer torsdagens guldkorn på de olika scenerna. Enjoy.

Stora scenen
20.00  - Noice - Kult på högsta tänkbara nivå, med Skellefteås Funky Dan Larsson på sång.
23.45 - The (international) Noise Conspiracy - Världens kanske bästa liveband.
 
Tältet
22:30 - Helltrain - Death-, thrash- & black metal med en twist av rock n roll och punkrock.

Hallen
22:15 -  Soldier One - SID Power Violence in your face! Väl värda att se endast för det visuella.

Klubb ABF
00:30 - Radon riders - Retrogaming i Kraftwerks tempo. Castelvania here we go!


Road trip : Arctic circle

Dagens äventyr, som man nu utan minsta lilla ånger kan unna sig nu när radhuset ä n t l i g e n är helsvart, var att ta den röda familjebilen, aka Rorri the racing car, och cruisa iväg på en lovely road trip till polcirkeln. Sisådär tre timmar tog resan dit och ungefär precis lika många timmar tog den tillbaka. Väl på plats insåg vi att det inte var något mer än vad vi hade förväntat oss. En skylt. That was about it. Som sig bör tog vi finfina bilder under skylten och i sann Tweensvogue spirit gjorde vi vårt bästa för att få till härliga "tweensvogue jumps". Jamie var helnöjd. Herr och fru E också.

Har du varit vid polcirkeln?

Polcirkeln!

FYI, Ja´mie has arrived.

Ni kanske minns ett gammalt inlägg från way back in the days där jag skrev om vår fantastiske vän, Jamie Luca, från staterna? Han är nu i skrivande stund tillbaka hos oss i lilla, ljusa, kalla och i dessa dagar regniga Skellefteå. Familjen E hoppar av glädje över att han är åter. We just love this guy. Denna gång stannar han ganska så precis en hel vecka och planen är att fylla denna tid med lovliness. Ett besök till Finland står högt på önskelistan så det räknar jag med att vi ska avverka. Sedan var det det där med polcirkeln. Var går den egentligen? Man måste antagligen åka en bra bit längre upp än vad jag hoppas på. Eller? Piteå ska mest troligen besökas för att få en liten uppdatering om hur Lil'Tyke aka Bonkers har det. Middag hos herr och fru Es respektive föräldrar ska givetvis också rymmas i spelschemat. Som sig bör. Vi hoppas kunna skaka fram lite lutfisk, men om inte blir det surströmming som back up. Resten av tiden är oplanerad och whatever happens happens.

Stay tuned.


En gammal utmaning från Godisfrun

I brist på annat material slänger jag in en utmaning som jag, som vanligt, besvarat men aldrig lagt ut. Denna hittade jag hos bloggerskan Godisfrun för sisådär tvåhundra år sedan skulle jag tro. Men, men... Enjoy.

SKOR: Just nu vita tygskor från Cheap Monday.
SNEAKERS: Typ, alltid.
JEANS: Levis Enginered.
T-SHIRT: Konstant. Gärna WESC eller roliga från H&M.
UNDERKLÄDER: Boxershorts. Always.
VÄSKA: Hollywood Schoolhouse.
PLÅNBOK: En liten plåtgrej.
SOLGLASÖGON: Piloter, som jag tyvärr tappat bort.
KLOCKA: NES-kontroll, som jag dock aldrig använder.
SMYCKEN: Det skulle vara min 'egendesignade' vigselring då.
TV: Samsung.
MOBILTELEFON: Sony Ericsson p910i.
MP3: Ipod Shuffle.
DATOR: En bärbar Dell, en HTPC samt en lite äldre stationär. Och lite annat skrot.
SMINK: Använder jag inte sådär värst frekvent.
ANSIKTSKRÄM: Hmmm, inte det heller...
DEODERANT: Just nu Björn Borg 109, Rexona och Nivea.
TANDKRÄM: Pepsodent.
SCHAMPO/BALSAM: L´Oreal Elséve
TVÅL: Bliw.
PARFYM: Pga av mångas överkänslighet försöker jag snåla med gólukt, men ibland Armani Black Code.
MINERALVATTEN: Dricker sällan bubbelvatten.
VIN: Ecologica.
DRINK:  Dr Pepper.
BRÖD: Honey Oat från Subway.
MAT: Vegetariskt.
GLASS: Ben & Jerry
GODIS: M&M Peanut.
SÄNG: Den tillbringar jag alldeles för lite tid i.
LAKAN: En del hiskeligt fula, men även några fina.
FRISÖRSALONG: Frisörerna.
DAGSTIDNING: Aftonbladet.
MAGASIN: Café.

Jag utmanar samtliga bloggare som känner sig manade att anta detta spektakel.

"Superduperloopiloopen!"

Sonen simply loves the Stadsfest med karuseller, sockervadd, söta flickor och allt å.

Yeah!
Oh!
Loop!
Party!
Sockervadd!Tuuuuut!
Vinst?
Hey!
Wow!

Ikväll smäller det!

Fram till igår var Skellefteås stadsfest endast ett stort och fantastiskt äventyr för barnen i familjen E med karuseller, sockervadd och allt som hör en riktig fest till. Ikväll blir det dock ändring på det hela då herr och fru E slår följe med de vuxna i "det lilla vita huset med den röda dörren" på Elmstreet och äntrar första bästa öltält. Och som om det inte skulle vara nog med att vi tänker göra öltälten osäkra så tänker vi dessutom släppa loss och skaka rumpan framför kvällens main event. Ace of base. Hur kult kan det egentligen bli?

Ses vi möjligtvis ikväll?


Mr Handyman is a handyperson

Tro det eller ej, men herr E med tummen mitt i ljumsken - vilket sannerligen är tusen miljarder gånger värre och sämre än att ha den mitt i handen - har en dag som denna snickrat, knåpat, skruvat och donat ihop en grind upp till vår förskräckliga övervåning. Förskräckligt varm och förskräckligt stökig om någon undrade. Och till råga på allt blev resultatet helt okej. Fullt funktionell och inte alldeles på tok för galen utseendemässigt heller. Det är knappt att jag tror att det är sant faktiskt. Om sanningen ska fram kände jag mig för en minut eller två nästan som en riktig "handyperson".

I'm impressed, are you impressed?

RSS 2.0