Soko

Nu ska jag försöka ta och sova en blund... blev dock inspirerad av en annan bloggare att lägga in lite skön musik. så här kommer en låt som jag på något underligt sätt gillar riktigt mycket just nu. Här i någon akustisk-live-variant...Vad säger du - Flipp eller flopp?

Benke handlar ludd på Ica Maxi...

image15

Jag antar att min rubrik förvirrar er en aning och i ärlighetens namn är det faktiskt så att den förvirrar även mig en hel del. Alla ni som har en mobiltelefon med t9-funktion kan väl ta upp den och testa att skriva in precis det som det står i rubriken - Benke köper ludd på Ica maxi - och se vad det blir för resultat om du väljer de ord som funktionen föreslår.

Galet eller hur?

För alla er som inte orkar ta upp "mobileo" eller som saknar t9-funktion, eller mobiltelefon överhuvudtaget för den delen, kommer här facit på vad telefonen föreslår. Den föreslår nämligen...

ADOLF KÖPER JUDE PÅ ICA NAZI!

Mer eller mindre katastrof? Jo, visst, självklart! men det slutar inte där. Det finns massor med fler otrevliga ord som jag inte alls tycker lämpar sig för att finnas tillgängliga i min mobiltelefon. Risken att man råkar skriva dem är tack och lov ganska så minimal eftersom de inte förväxlas lika enkelt som exempelvis Maxi och Nazi gör, men det känns ändå olustigt att man kan skriva följande saker:

Negerhora
Rumänsvin
Mongoluder
Dubbelfitta
Tomtebög

Jag kan med 100% säkerhet säga att jag aldrig kommer att vara i behov av att min telefon kan skriva dessa ord med hjälp av t9-funktionen. Frågan är om du kommer att ha det? Tveksamt, eller hur?

Inte nog med att t9-funktionen tillåter och möjliggör ovan nämnda och kränkande ord råder det också en tydlig könsdiskriminering hos funktionen. Ord som pung och sperma finns tillgängliga, men inte mens eller livmoder som i mitt tycke känns som vanligare. Vidare finns det flertalet ord med direkt koppling till krig...

Massförstörelsevapen
Kärnvapenkrig
Militärbas
Hitler

Jag ställer mig ytterst tveksam till att jag kommer att ha något direkt behov av dessa ord heller. Att Hitler finns inlagt kanske får godkännas eftersom att det kanske ska tillhöra allmänbildningen, men varför ska ord som massförstörelsevapen och kärnvapenkrig finnas? Speciellt med tanke på att ett annat betydligt viktigare ord saknas...

VÄRLDSFRED

AIK - Mora 2-2

Okej, det gick väl sisådär med mina punkter som jag nämnde innan matchstart, men här följer en redovisning...

1. Amanda Svensson sjöng nationalsång och hon skötte sig som väntat utmärkt.
2. Lee Goren gjorde precis som utlovat MINST 1 mål och spädde dessutom på med en assist.
3. Forsell var inte bäst på plan. Han var istället klok nog att stanna hemma och mysa med sin nyfödda lilla bebis...
4. Nope! Det blev inte alls någon seger med 3-2... tyvärr...

Vet egentligen inte varför jag skrev att det gick sådär.. Två av mina punkter stämde ju klockrent med sanningen och en (den om Forsell) kan man ju inte heller säga att den var fel egentligen? Anledningen till att det känns lite ruttet är nog att resultatet inte gick in. Det kändes nämligen som att AIK borde ha vunnit den här matchen...

Nog om det.

En sista rolig hockeynotis är att min gamle lagkompis och dessutom klasskamrat, Jens Nyström, är aktuell för landslagsspel. Jag och Jens spelade tillsammans under ungdomsåren i CRIF fram tills dess att Jems valde att byta klubb till AIK. Nu spelar han för tillfället i norska klubben Comet och ligger just nu på andra plats i poängligan för backar med sina 9 mål och 10 assist. Tro nu inte att detta räcker för att imponera på Tre Kronor-coachen Bengt-Åke Gustafsson. Nej, nej, nej... det är nämligen så att Jens har bytt till norskt medborgarskap och är i och med det högaktuell för att ta plats i den norska landslagstruppen. Mer om detta kan man läsa här.

Tillbaka till ståplats...

Efter två hockeydejter med Erika är det ikväll dags för att åter gå ensam på hockeyn och placera sig långt ut till vänster på läktaren som är mer känd som västra stå. Det känns faktiskt lite trist att man ska behöva stå igen och jag gissar också att jag kommer att sakna det trevliga sällskapet. Min förhoppning är att jag hittar storebror och svägerska så att jag kan stå och tjabba med dessa om det som händer på isen och spekulera i sista minuten värvningar från Peos sida...

Inför matchen vill jag endast påpeka följande:

1. Min kära mentorselev Amanda Svensson sjunger nationalsången! 
2. Goren är tillbaka och gör MINST 1 mål!
3. Forsell kommer, om han spelar, att vara bäst på plan motiverat av lyckoruset det innebär att bli pappa!
4. AIK vinner matchen med 3-2. (Mitt vanliga tips på bomben)

För övrigt sitter jag inne med ett ämne som jag verkligen vill blogga om, men det får bli ikväll. Nu ska jag skynda mig att städa, byta blöja, läsa bok och sedan åka på hockey! Vi ses!

Ny dag, nya möjligheter!

Idag har det, förutom att jag var aptrött när jag vaknade, varit en bra och smidig morgon. Sander och Erika har redan hunnit åka mot förskolan och jag sitter och väntar på att min skjuts till Kaplan ska dyka upp. Med andra ord ett sånt där läge då man kan vara spontan och crazy och skriva in ett helt oväntat inlägg i bloggen. Wow! Det lär inte hända sådär jätteofta.

Idag är det en ny dag som bjuder på en massa härliga möjligheter. Själv ska jag söka nya möjligheter på banken idag och sedan hoppas jag se AIK utnyttja sina möjligheter till max i kvällens match i Skellefteå Kraft Arena. Men före allt detta ska jag såklart till mitt jobb och skapa möjligheter till alla mina kära elever.

IndiViduellaprogrammet Möjligheter!


Spelglädje på högsta nivå.

Jag måste bara tipsa om den här helt underbara filmen som visar Poppelstadens innebandyturnering. Det finns säkert någon där ute som tycker att jag är elak när jag "sprider" den här filkmen, men då misstar ni er verkligen. Jag önskar bara att fler fick uppleva denna enorma glädje, lycka och engagemang som dessa fantastiskt underbara innebandyspelare visar upp.

Min absoluta favorit är coachen som bevisligen har studerat såväl minspel som kroppspråk ner till minsta detalj. Men även killen med kepsen och killen som är utvisad(?) och som börjar spela gitarr på sin innebandyklubba är underbara... och måltjuven med #4 på ryggen och de magiska målgesterna måste man också älska... och målvakten... Ja, hela gänget har onekligen funnit en plats i mitt hjärta... Visst är de härliga och makalöst roliga?


Jag har fått sparken!

Idag har det varit en ganska så stressig liten dag i herr Ejrevis liv och det har knappt funnits tid till att ens fundera kring vad jag eventuellt skulle kunna tänkas blogga om. Satt en kort sekund på jobbet och funderade över det faktum att jag egentligen inte alls har rätt jobb för att vara en bra bloggare. En bra bloggare ska nämligen, enligt mig, ha möjlighet att uppdatera och kasta in inlägg spontant, precis sådär på sekunden, när en skön tanke eller idé dyker upp... Mitt jobb möjliggör tyvärr inte detta... Och därför arbetar jag nu efter en ny arbetsplan som bygger på att jag i inledningsskedet ska se till att vinna en nätt summa någonstanns mellan 12 och 15 miljoner kronor. Fortsättningen i detta ärende följer vid ett senare tillfälle.

Min kväll fram tills alldeles nyss spenderades i soffan framför ett avsnitt av Jericho. Programmet i all ära, men ikväll var det inte det som var trevligast med den traditionsbundna stunden mellan 21.00-22.15. Långt ifrån faktiskt. Istället var det möjligheten att känna den där lilla mystiska figuren i E's smygtjocka mage småsparka mot min förväntansfulla handflata. Tänk att en sån liten krabat ändå kan sparka så att man kan känna det redan nu.

Fantastiskt.

Vad vore en dag på slottet?

Solen strålar mot den gnistrande snön och trots den något bitande kylan (-10) känns det oerhört myspysigt när familjen Ejrevi åker ut till Ragvaldsträsk tillsammans med familjen Lundström för att åka skidor, köra skoter, göra snöänglar, bygga snögrottor och allmänt busa runt i det vackra snölandskapet...

Problemet är bara att pappa Ejrevi inte är med...

Nu kanske ni undrar vad jag ska göra istället som är så viktigt att jag missar denna snödag? Ingenting blir svaret... Iallafall inget viktigt... Istället för att följa med och busa i snön med min myspysige son (ja, jag är en aning bitter!) ska jag istället dra på mig domarstället och åka till Örjanshallen och döma division 5-innebandy. Grattis Mikke, du drog högsta vinsten! Arvodet blir iofs en liten peng i fickan, men frågan är om de 700 kronorna motsvarar de timmarna snöbus som jag missar?

image14

Serienörd, jag?

Okej, jag ramlade på ett fånigt test som är helt ovetenskapligt och som faktiskt känns oerhört fånigt, men va fasiken! Eftersom att jag känner mig som en riktig tv-serienörd måste jag väl se om det verkligen stämmer...

Serienördstest
Om du ser/har sett över 50 av de uppräknade serierna är du en serienörd!
(OBS! Räkna endast med dem som du har sett minst 5 avsnitt av!)

(x) Gilmore Girls
(x) Grey's Anatomy
(x) Prison Break
(x) Desperate Housewives
(x) OC
(  ) One Tree Hill
(  ) Off centre
(x) Vänner
(x)Förhäxad
(x) 24
(x) Simpsons
(x) Scrubs
(x)CSI
(  )CSI Miami
(  ) CSI New York
(  ) Jordan Rättsläkaren
(x) Joey
(  ) Bones
(x) Dawson's Creek
(x) Heroes
(x) Hercules
(  ) House
(  ) Brothers and Sisters
(x) Sex and the City
(  ) Navy CIS
(x) Lost
(x) My name is Earl
(x) Ugly Betty
(x) Smallville
(x) Southpark
(  ) Stargate Atlantis
(x) The 4400
(  ) Two and a half men
(x) Spin City
(  ) Cold Case
(  ) Criminal Minds
(x) Baywatch
(x) Lilla huset på prärien
(x) Dallas
(  ) Shark
(x) Tredje klotet från solen
(  ) Law and order
(  ) Våra bästa år
(x) Våra värsta år
) Ett geni i familjen
(x) Alla älskar Raymond
(  ) Ghost Whisperer
) 8 simple rules
(x) Svensson Svensson
) Lizzie McGuire
(x) Sunset Beach
(x) Magnum
(  ) VIP
(  ) Stacked
(  ) Myggan
(  ) Vita huset
(  ) Advokaterna
(x) Ally McBeal
(x) Las Vegas
(x) Xena
(x) Entourage
(x) Cityakuten
(x) Will & Grace
(  ) Sjunde Himlen
(x) Dharma & Greg
(x) Fresh Prince in Bel Air
(x) Skilda Världar
(  ) Nanny
) Nikki
(x) Tre Kronor
(  ) L-word
(x) Vita lögner
(  ) Andra Avenyn
(x) Rederiet
(  ) Hem till gården
) How I met your mother
(x) That 70's show
(  ) Alias
(x) Seinfeld
(  ) Glamour
(x) Huset Fullt
) Hjälp
(  ) Mitt liv som död
(  ) The Shield
(  ) Close to home
(  ) That's so Raven
(x) Buffy the vampire slayer
(  ) Eve
(  ) Clueless
(  ) Tredje Skiftet
(  ) Friday Night Lights
) Kära Susan
) War at Home
(x) Sabrina - tonårshäxan
) Fashion House
(x) Fraiser
(x) Jericho
(x) Californication
(  ) Battlestar Galactica
(x) Weeds
(x) Skärgårdsdoktorn

Eftersom jag ser/har sett 54 serier av de 100 uppräknade är det bevisat - Jag är en serienörd...

Tillräckligt hög IQ för att ansöka till Mensa-samfundet?

image13

Min storebror och hans intelligenta fru berättade för en tid sedan att de gjort ett IQ-test som i mångt och mycket var utvecklat efter de olika intagningsproven för de olika samfunden för hög IQ. Detta test gick att genomföra online via Illustrerad Vetenskaps hemsida och man fick efter genomfört test en uppskattat bedömning av sin IQ. Min käre bror, som onekligen är väldigt smart, fick den fantastiska siffran 133 och hans ännu smartare fru nådde upp till makalösa 135.

Som ni säkert förstår kände jag mig redan på förhand lite underlägsen dessa två Einsteins, men jag begav mig ändå hem och genomförde testet på min egen kammare. Och vad blev resultatet? Jo, det blev helt sagolikt bra! Mitt resultat placerade sig nämligen precis mitt i mellan min storebrors och min svägarskas på otroliga 134.

Jag känner att jag faktiskt måste få vara lite stolt och småskryta litegrann här på bloggen (ni är ju ändå så få som läser) över att jag fick ett bättre resultat än 98 % av populationen. En del svar kunde jag faktiskt och var dessutom helt säker på, men visst erkänner jag gladeligen att jag måste ha haft tur på en hel del "gissningar" när frågorna blev svårare.

Nedan följer lite statistik där man kan se hur jag placerar mig ute i världen med min IQ på 134.

IQ-beskrivande kategori 
Resultat Kategori

130          mycket hög

120          hög

110          övernormal

90            genomsnittlig

80            låg-normal


IQ-resultat, jämförelser

Resultat  Kategori

160          S-B V toppvärde

153          IV-test toppvärde

139          Poetic Genius Society

131          Mensa-samfund

125         genomsnitt för PhD & MD

115         genomsnitt för collegestudent

Tydligen skulle jag alltså möjligtvis kanske, rent hypotetiskt, kunna göra ett test och sedan ansöka till Mensa... typ?

Vågar du själv göra testet? ...och vågar du sedan berätta hur det gick?


Partymys-Fredag del 2


Tanken var att jag skulle lägga in det här igår sammankopplat med fredagsmyset, men det missade jag. Men eftersom det är så jäkla kul måste jag lägga in det nu trots att det är lördag...

"Partymys-Fredag"

Idag är det familjen Ejrevis världsberömda "Partymys-fredag" och nu ska vi ha massor av mys och pys. Jag funderar på om jag inte ska ta och baka oss någon av dessa som utnämnts till de fem godaste kladdkakorna i Sverige i Mat & Vins kladdkakatävling 2007. 

image11

Kladdkaka är förmodligen den godsak som jag gillar mest efter semlor och det har funnits flera personliga favoriter genom åren. Malin Åhlanders "Svullarkvälls-kladdkaka" är nog den som får utnämnas som min favorit fram till skrivande stund. Återstår att se om detta ändras redan ikväll...

Frågan är bara vilken jag borde baka... Vad tycker du?

Innebandyfesten 2007

Nu har den efterlängtade filmen från Innebandyfesten 2007 - ä n t l i g e n (?) - kommit ut på Youtube...


 Min fantastiska insats syns först i slutet av klippet, men det är väl så det ska vara - det bästa sparat till sist?

I'm in the TOP 1.93% richest people in the world!

I ärlighetens namn har jag väl kanske inte alls sådär supermycket pengar att skryta om i Svensson-mått mätt, men min placering på topplistan baseras inte på min "förmögenhet" utan istället på min årliga inkomst som lärare.

Ni som har haft koll på mig sedan mina glansdagar på Facebook har kanske redan sett detta, men för alla er andra tycker jag att det här är en bra tankeställare. Jag räknar iskallt med att många av er då och då känner att ni, precis som jag, gärna hade haft lite mer pengar på fickan, i bankfacket eller i madrassen. Och jag gissar också att ni ibland faktiskt tycker att ni, precis som jag, faktiskt förtjänar lite mer lön för den insats ni gör i ert arbete. Har jag möjligtvis rätt?

För att jag själv ska komma ifrån dessa onda tankar brukar jag då och då kolla in på följande hemsida - http://www.globalrichlist.com/ - och jämföra min inkomst med omvärldens. Resultatet blir lika kännbart varje gång. Det känns ju egentligen fullkomligt orimligt att läraren Mikke Ejrevi, 31 år, ska vara bland de 2% rikaste personerna i världen! Samtidigt är det fullkomligt logiskt när man tar sig tid till att tänka efter och då kan man inte annat än skämmas en aning och att glädjas åt att man ur ekonomisk synpunkt är makalöst lyckligt lottad.

För att se var jag placerar mig på topplistan räknade jag först ut min årslön och sedan hur mycket den blir omräknat till US dollars som just vid denna tidpunkt står i 6,45 kr. 285,600kr / 6,45 = 44,280$

Var hamnar du på listan?

image9

Jag är en utåtriktad, upplevande, abstrakt och känslostyrd person

Jag satt precis och slösurfade runt på nätet och ramlade över ett personlighetstest som jag genast blev nyfiken på att genomföra. 35 frågor senare fick jag svaret som ni ser här på bilden nedan...

image8

Det känns faktiskt som att det stämmer ganska så bra faktiskt. Hur väl stämmer era svar?

Idioter

Usch och fy och pest och pina vad förbannad man kan bli ibland på idioter som ska envisas med att göra fullkomligt idiotiska saker! Jag har (oftast) relativt svårt för att bli arg eller iallafall riktigt arg på folk, men när idioter är otrevliga, när det logiska skulle vara att de var precis raka motsatsen, mot personer som jag har nära och kära kan jag inte bli annat än riktigt förbannad.

Kanske borde jag hänga ut dessa idioter på bloggen, men det känns liksom under mig att agera på den sandlådenivån. Näe, fy och usch, pest, kolera och broccoligratäng jag tror och sätter min tillit till karma istället.

Kram på alla er som inte är idioter. 

Och så enkelt förlorade man 600,000 kronor...

Jag och min bror spekulerade friskt inför dagens match mellan AIK och HV71 och med Skellefteås oerhört sargade trupp kändes det som ett stensäkert kort att spela seger för hemmalaget och tillika serieledarna HV71. Enligt storebror Johan hade Expekt ett fantastiskt högt odds på pojkarna som spelar i Kinnarps arena och det betalde 1,40 gånger pengarna om man spelade på hemmaseger.

Plättlätt match tyckte jag och ville genast sätta huslånet på en säker 1:a. Tyvärr var jag upptagen med att döma innebandy och hann därmed inte frigöra nog med kontanter för att lägga in mitt spel och därmed gick jag också miste om de 600,000 kronorna som spelet skulle ha givit mig.... attans osis...

Fast i ärlighetens namn vette katten om jag suttit här nu inatt och skrivit på den här bloggen om jag faktiskt hade lagt det där spelet. Efter 4 minuter in på matchen hade jag nog skrattat mig mer eller mindre harmynt och känt mig rik som ett troll, men när Skellefteå sedan reducerade och även kvitterade till 2-2 och efter det fick sisådär miljontals chanser att ta ledningen i powerplay finns risken att jag hade fått en knäpp och kolat.

Så, såhär i efterhand kanske man får vara nöjd ändå?

Ska jag vara helt ärlig gick jag faktiskt bara miste om 599,100 kronor då dömningen inbringade 900 kronor.
image6
(Bild från vår källare - S+M & H+T, nu vet ni varför man inte får gå ner i vår källare!)

www.korv.se?

Såja, nu är det natt igen och jag håller mig borta från Facebook så gott det går. Surfar runt på bland annat Aftonbladet istället och fann denna absurda nyhet om att en snabbmatskedja i Lund ska öppna ett online-gatukök med utkörningar av korv och hamburgare.
image5

Ni där ute som känner mig det allra minsta vet ju att jag är en ganska så lat och väldigt så bekväm person så ni kanske räknar med att jag tycker att det här är en toppenbra idé? Hmm... näe, jag tycker nog inte det... Det känns ju hyfsat amerikanskt, och då menar jag sådär sleezy amerikanskt och inte alls sådär härligt amerikanskt som det jag gillar. Jag får nog förklara den kärleken vid ett senare tillfälle... 

Men det känns liksom lite greasy att sitta framför datorn och surfa in på en hemsida för att spana in vad menyerna har för kaloribomber att erbjuda. 3-4 vänsterklickningar med musen och sen har man ett megadeluxemeal med dubbel plusmeny och smältost, stor cola och chili cheese on its way... Jag måste väl samtidigt erkänna att jag inte riktigt ser alla kunder som skulle kunna nyttja detta. En barnfamilj som stressat hem från jobb och förskola/skola kanske skulle få stor glädje av att ringa och beställa hem burgare inför fredagsmyset, men jag ser tyvärr bara de där överviktiga, coladrickande amerikanska typerna som gärna håller sig vid sin dator 24 timmar om dygnet och spelar WoW. Usch. Nu låter jag ju riktigt hemsk och obehagligt dömande. Förlåt alla som tar illa upp över detta, men timmen är sen och jag har svullat i mig lite godis och ostbågar så jag känner mig lite smygäcklad när jag tänker på burgers. Imorgon finns risken att jag känner helt annorlunda inför detta. 

Peronalen vid tre stora företag i Lund är de första som erbjuds att få prova på tjänsten, men tanken är väl antagligen att det ska kunna utnyttjas av allmänheten i stort?

Vad tror ni, flipp eller flopp?

(Om ni provar att surfa in på adressen www.korv.se så kommer ni till ett onlinecasino. Bra adress?)

Åh, vilken underbar dejt...

Eller så inte alls...

Orkar inte skriva direkt mycket om den här tillställningen, men här kommer en kort resumé om vad som var bra respektive dåligt.

Bra
1. Trevligt sällskap
2. Bra sittplatser
3. Hockeygodis

Dåligt
1. Förlust
2. Dålig match
3. Dålig domare
4. Dåliga spelare
5. Dåligt powerplay
6. Dålig vilja
7. Skada på McDonell
8. Skada på Krekula
9. Gubbparfymsstinkande sittplatsgrannar

Så. Nu lämnar vi den här skitmatchen bakom oss och ser framåt.

Det senaste ryktet angående Kari Haakanas flytt är att han inte erbjöds förlängning på sitt kontrakt och att han då själv ville bryta kontraktet omedelbart. Detta enligt en tidning med sting. Den anledningen är kass, men känns ändå betydligt bättre än den som jag antydde om tidigare. Fast det är ju pinsamt att Kari agerade assisterande lagkapten ifjol med ett sån bedrövlig lagkänsla.

Den på senare tid beklagligt bleke Lee Goren är i desperat behov av att opereras och den 30 januari är det dags för Lego att lägga sig på operationsbordet. Efter ingreppet väntar enligt läkare Lars Ruthström 4-5 veckors rehabilitering innan det blir aktuellt med spel. Han missar med andra ord (minst) följande matcher:


31 januari:
Djurgården (h).
2 februari: Frölunda (b).
14 februari: Frölunda (h).
16 februari: Södertälje (b).
18 februari: Färjestad (b).
21 februari: Djurgården (h).
23 februari: Mora (b).
25 februari: Timrå (b).


 Det känns tungt nu...
Att dessutom Krekula och McDonell befaras bli borta upp mot 3-4 veckor gör inte saken det minsta bättre. Hur fasiken ska Perra formera laget om dessa tre blir borta så länge?

Äntligen hockeydejt!

I dag är det äntligen dags för den ack så efterlängtade hockeydejten! Jag och min förtjusande fru, Erika, som egentligen påstår sig vara både AIK-fan och allmänt sportintresserad gör i och med denna dejt premiär vad gäller att närvara vid en elitseriematch när Skellefteå AIK spelar. Det är dock inte den första elitseriematchen någonsin, Erika har tack vare sitt tidigare jobbs samarbete med Djurgårdens IF sett just nämnda klubb möta Leksand i Globen vid ett tidigare tillfälle. Kanske ska man tycka att det är lite pinsamt att hon inte hunnit se AIK spela i elitserien eftersom de nu har hunnit spela sisådär 50 hemmamatcher sedan återkomsten till högsta serien, men jag tror att det helt enkelt handlar om att hon vill göra mig en tjänst. Jag tror nämligen att hon verkligen vill att jag ska kunna fokusera och njuta av hockeyn som spelas i templet (aka Skellefteå Kraft Arena) och därför inte vill hänga med som störande moment... Eller så är det helt enkelt så att hon känner att hon måste vara hemma och ta hand om vår hockeygalna son Sander? Eller så är det så enkelt att hon tycker att det lite för dyrt med att spendera dyrbar TV-tid med att trängas med svettiga och i värsta fall illaluktande hockeyfans. Eller så är det helt enkelt så att hon faktiskt inte bryr sig sådär supermycket alls om hur det går för de svartgula krigarna där ute på isen...

Hmmm...

Jag tror nog att jag kommer närmre och närmre den riktiga anledningen ju fler påståenden jag skriver och den sista var nog ganska så mycket mitt i prick även om jag tror att påståendet just före också kan vara en stark bidragande orsak...

Men, hur kom det sig då att jag lyckades få henne att äntligen följa med? Ja, egentligen kan jag väl inte ta åt mig någon som helst credd för denna dejt eftersom det är svärmor som hookat upp oss med dessa två sittplatsbiljetter. Utan dessa gratisbiljetter hade det säkerligen aldrig blivit någon dejt trots det att jag envist påvisat min avundsjuka mot de hockeydejter våra vänner M och S tillbringat tillsammans. En dag pep det till i mobilen hos både mig och Erika och där stod det att vi var inbjudna på hockeydejt torsdagen den 17/1 kl. 19.00. Ett mycket trevligt initiativ kära svärmor!

Kvällens dejt bjuder på en spännande och mycket viktig drabbning mellan AIK och Brynäs IF. En vinst idag skulle kännas makalöst skönt och vi skulle behålla vår placering ovanför slutspelsstrecket. Den senaste tiden har laget spelat ganska så bra och man har två segrar mot Linköping borta och mot Timrå på hemmaplan. Igår kom dock ett stort bakslag då Kari Hakaana valde att bryta sitt kontrakt med omedelbar medverkan. Vad anledningen kan vara kan man aldrig riktigt veta, men jag har tidigare under säsongen hört envisa rykten om att den store, starke Kari inte bara tacklar sina motspelare på hockeyplanen utan även sin motspelare (medspelare?) i hemmet...

Jag tvivlar dock starkt på att det ligger något i det ryktet, men det är ändå olustigt att höra och hans snabba avsked från klubben hjälper ju inte direkt till att rentvå honom....

Slutligen kommer våra hockeydejt tips:

Mikke       3-2
Erika        4-3
Svärmor  2-3
Sander    7-0


Att semla eller inte semla...

Skrivet onsdag 16/1-08 KL 00.03

Om någon mot förmodan har missat det har vågen börjat visa alldeles på tok för höga siffror när jag råkar ställa mig på den. En som absolut inte har missat det är min underbara fru som kärleksfullt, men dock ständigt, påminner mig om detta faktum...

 De som känner mig väl vet att den här tiden som började nyligen och som sträcker sig fram till i slutet av februari är en mycket farlig tid i mitt kalorifyllda liv. Förklaringen är enkel - Det säljs semlor! Dessa gudagåvor till bakelser är förmodligen det jag uppskattar mest av allt efter Sander och Erika... Eller, kanske inte riktigt, men när Fettisdag närmar sig känns det iallafall så... Hittills denna säsong har jag hunnit med att avnjuta 6 stycken, vilket i mina mått räknat faktiskt är ganska blysamt. Under högstadiet klämde jag i mig 12 semlor under en lunchrast iofs i tävlingssyfte, men kanske ändå smått imponerande eller möjligtvis äcklande?

image2


Erikas senaste plan var att jag absolut inte skulle få äta några semlor denna vecka. Åtminstone inte innan det blev dags för helg. Ja, ja.. tyckte jag och tänkte väl inte så mycket mer på det. Fram till och med ikväll när jag åkte och handlade på Moröhallen. Där såldes butiksbakade semlor i 2-pack till det förnämliga priset 19,90kr. Kunde jag stå emot? Väl hemma igen plockade jag in de varor jag hade inhandlat och började sedan att städa undan litegrann samtidigt som Erika fixade nere i tvättstugan. En stund senare kommer Erika upp och säger att hon ska gå upp och lägga sig. Det sista hon säger innan hon vandrar uppför trappen till övervåningen blir följande ord:

- Du har väl inte köpt två semlor nu som du ska trycka i dig?
- Kanske, svarar jag och känner mig lite smygbusig.
-Du äter inte två semlor! Då får du äta en och sen kasta den andra, blir Erikas hårda och ganska så känslokalla respons.

Erika vandrar vidare upp och jag lägger mig lite genant framför TV:n. Efter att Erika gjort sig klar för sängen hör jag hur hon trippar ner igen och vandrar in i köket. Vad ska hon göra måntro? Jo, hon öppnar givetvis kylen och undersöker om det finns ett 2-pack butiksbakade semlor för 19,90kr liggandes där. Jag skrattar lite lätt och skakar på huvudet. Erika granskar kylskåpets innehåll noga och sedan ler hon och går åter upp på övervåningen.

Vad tror ni? Hittade hon möjligtvis några semlor?

Hej, jag heter Mikke och jag är Vampyrmissbrukare...

Skrivet tisdag 15/1-08 kl 00.37

Okej, jag vet egentligen inte om det här är rätt utväg för mig, men jag känner att jag behöver något som drar mitt fokus från vampyrfajtandet på Facebook. En bekant i min närhet använde sig av denna metod när hon själv försökte ta sig ur sitt Facebook-beroende och enligt rapporter från behandlingshemmet verkar det gå riktigt bra för henne.

Tidigare spenderade jag tid på att hitta fynd och träna upp mittfältare i det ack så underbara och tidsförödande managerspelet Hattrick, men när jag helt utan anledning blev anklagad för fusk och tvingades ändra mina spelrutiner förlorades spelintresset och jag fick söka mig något nytt att förslösa tid som egentligen bör ägnas åt sömn på. Sökandet pågick under lång tid och kroppen hade nog mer eller mindre vant sig vid att slippa dessa fånigheter, men då fann det mig! Det jag utan att jag egentligen vetat det själv letat efter och desperat varit i stort behov av. Jag invigdes i Facebook Vampire-application när min gode vän "Hurlin´Hank" bet mig och fördömde mig till ett evigt liv i mörker med en blodtörst som aldrig går att släcka...

Inledningsvis kändes det töntigt, fånigt, meningslöst och framförallt fullkomligt ointressant... men det skulle snabbt ändras... Victoria Widmark var den vampyr som var högst rankad bland mina vänner och det liksom stack i ögonen att se att någon annan än just jag toppade denna lista. Utan att jag ens lade märke till det egentligen påbörjades min kamp och mitt krig att avancera i rankingen. Det gick fort. Från att ha varit en liten mesig och töntig Vampire Rockstar avancerade jag snabbt till att vara en Vampire Jedi och till att vara högst rankad bland mina vänner. Jag kände vid det här laget ett större sug än någonsin att bita fler och att utöka min armé så att jag fick chans att slåss mot fler vampyrer eller kanske mot Varulvar?

Jag hade precis addat min innebandypolare Micke Magnusson från Stockholm och han hade av Varulv som slog min Vampyr med hästlängder. Återigen kände jag att det var dags för krig. Slaviskt såg jag till att bita mina vänner och att mata andras vampyrer för att kunna få ut mesta möjliga poäng av varje dygn innan dess att Vampyrrankingen sammanräknades. Givetvis skedde detta nattetid. Så en dag var Micke Magnusson passerad och jag kände ett enormt välbefinnande. Nu var jag återigen herre på täppan. Ingen kunde slå min Vampyr.

...men vad skådar då mina blåa ögon?

Finns det en världsranking? Hmm... jag undrar just hur man ligger till på den? blev givetvis den första tanken som slog mig. Jag återfanns inte bland de 1000 främsta på världsrankingen, men jag var inte alls speciellt långt efter. Ett nytt mål sattes - Jag ska in på topp 1000-listan! Slakten fortsatte och jag såg till att hinna fajtas varje natt såväl julaftonsnatten som nyårsafton. Och allt slit gav utdelning, inte alltför långt senare återfanns jag bland de 1000 främsta, men blodtörsten släcktes inte och ivern att bita fler och kriga mot varulvar och zombies avtog inte. Ett nytt mål att nå en placering bland de 500 främsta sattes upp och mina nattliga rutiner fortsatte. Natt efter natt efter natt efter natt efter natt...

Men nu är det över. Idag är en historisk dag - det är dagen då jag, Mikke Ejrevi, överger Vampire-applicationen på Facebook. Mitt mål är nått och jag har en som all time high en placering som den 489:e med flest Vampyrpoäng på Facebook. Jag passade givetvis snabbt på att ordna bildbevis på denna historiska händelse...

image3

Jag är inte det minsta stolt utan det känns nog mest ganska pinsamt... men samtidigt ganska skönt... Tror jag... Nu återstår att se om jag lyckas hålla mig borta från att fajtas den här tiden imorgon natt...
Vill ni hjälpa till? Ät vitlök... massor av vitlök...

RSS 2.0