I väntan på sportlov

Det märks onekligen på våra elever att sportlovet är nära. Koncentrationen är inte alls vad den borde vara idag och samtliga har svårt att "foka" (visst vet ni vad det betyder?) på den egentliga anledningen till varför de är här hos oss på IV-programmet.

Men, men... Det är kanske inte så underligt? För att göra det lite lättare för dem avslutar vi nu dagen med att se film. Denna gång blir det Monthy Python and the Holy Grail som visas. Givetvis sker visningen med engelsk tal och text precis som senast då den andra halvan av våra elever fick se Cool Runnings. Och ja, filmen är lånad från Mediacentralen - annars är det ju nästan olagligt.

Trevligt sportlov!


Dålig formkurva

Formkurvan fortsätter att peka nårat... Jag skäms lite. Stegräknaren har idag endast nått upp till smått pinsamma 5,250 steg. Jag är inte alls nöjd, men det var (tyvärr) en lugn dag på jobbet och eftersom bilen skulle in på besiktning under dagen blev jag dessutom tvungen att köra bil till jobbet idag. Tvungen? Det är inte direkt likt mig att påstå att jag var tvungen att köra bil. Underligt det där.

Idag   =   5,250
Totalt = 44,500

Dagens outfit?

Näe, jag har inte alls tänkt att börja med att fotografera mig själv och mina kläder för dagen för att sedan tipsa om var man kan handla lika fina kläder som mig. Nej, nej, nej... ni får helt enkelt leta era egna fina kläder... ;-D

MEN, idag fick jag hem en, i mina ögon, mycket rolig och fin tröja från Marc Eckós exlusiva cut n' sew linje. Detta plagg är tillverkat i en väldigt limiterad upplaga i ett samarbete med George Lucas för att fira filmen Star Wars 30års jubileum.

Ganska sweet eller hur?

 image30

image31

Böter till föräldrar vars barn skolkar?

Jag har från och till under dagen ringt hem till föräldrar för att meddela att deras barn skolkat. Nu under lunchen hittade jag den här artikeln i Aftonbladet där det står att läsa om en stadsdel i Malmö där man vill bötfälla föräldrar vars barn skolkar. Jag vet att detta redan genomförs i Storbrittanien... Kanske skulle det kunna vara en lösning även i Sverige, eller?

Vad tycker du?

Från olika planeter?

Ikväll har vi haft samfällighetsmöte för "Orrarna" hemma hos O & A. Orrarna är allså samtliga boende i de två radhuslängorna på vårt område och gemensamt bildar vi en samfällighet som tillsammans sköter en del sysslor och äger en del områden ihop. Så långt låter allt bra och det skulle faktiskt kunna vara riktigt trevligt att ha ett sånt här möte som vi haft ikväll...

MEN, det är helt otroligt hur elefantiskt stor skillnad det är mellan "vår" värld och "deras" värld. De som kopplas samman med "vår" värld är de yngre som bor inom samfälligheten och när jag skriver "deras" värld handlar det givetvis om skräcködlorna... oj, förlåt... dinosaurierna... nej, fel igen... Jag menar givetvis de-där-som-är-så-gamla-att-de-pratar-om-att-man-ska-lyssna-av-radions-vädersändningar-på-kvällen-innan-man-går-och-lägger-sig. Det är ju nämligen så att OM de på radion skulle säga att det skulle snöa under natten ska man ju givetvis självklart ställa väckarklockan en halvtimme tidigare så att man hinner upp och skotta innan man går till jobbet. Självklart. Det låter fullkomligt rimligt och helt klart genomförbart. Eller så inte alls... Är det sen någon gång så makabert överjävligt någon morgon att man inte kommer ut med bilen eller att dörren snöat igen måste man givetvis lösa detta, men att det ska vara standard att stiga upp tidigare OM väderprognosen misstänker snöfall kommer aldrig att hända. Njet. Sorry Babsan, men du får slå på ditt grytlock hur länge du vill.

I "vår" värld skottar man när man kommer hem från jobbet. I "deras"värld" skottar man på morgonen eller under dagen vilket i slutändan innebär att man i "vår" värld i stort sett aldrig skottar på vardagarna. Faktum är ju att det redan är skottat vid det laget. Och det skulle absolut inte störa mig om det inte vore för att det finns dom som tittar snett på oss som lever i "vår" värld och som kommer med dumma kommentarer som "Tänkte ni inte på att det ingick snöskottning när ni köpte huset?" Självklart tänkte vi på det, men inte faen tänkte vi på att någon stackars pensionärsgubbe med en häxan-surtant-fru skulle skotta mer eller mindre dygnet runt.

Nåväl, det är bara EN liten petites som skiljer våra världar åt. Det finns så ofantligt många fler att jag faktiskt inte riktigt orkar skriva om det. Jag gillar majoriteten av mina grannar och två av Orrarnas familjer ser jag som riktigt nära vänner. Det är bra och trevligt...

Så, nu avslutar jag snacket om Orrarna. Eventuellt kommer det en fortsättning framöver. I maj är det en inplanerad gemensam städdag och då, mina damer och herrar, kommer det garanterat att bli lite fler spännande intriger att blogga om. Håll utkik runt den 7 maj...

Avslutningsvis ska jag redovisa dagens steg. Tyvärr fortsätter trenden med minskad skörd då jag idag körde bil till jobbet. Detta gjorde jag absolut inte av lättja utan av det faktum att jag hämtar Sander tidigare på onsdagar. Jag försökte komma ikapp genom att leka med Sander, men det räntade tyvärr dåligt. Som tur var hade vi innebandyträning ikväll och där blev det iallafall drygt 3000 steg. Personligen kändes det lite futtigt att jag fick ihop så få steg på 40 minuters innebandyspelande, men ni som sett mig spela vet ju att jag inte direkt är den rörligaste forwarden i innebandysverige. Och dessutom så hade vi ju avbytare... hmm... måste nog börja röra på mig mer...

Nåväl, dagens skörd = 10,249 steg

Totalt efter 3 dagar = 39,250 steg

Underbemannade

Idag är vi makabert underbemannade på min arbetsplats. Hälften av de ordinarie arbetarna finns inte på plats och det är det gamla gardet som saknas. Stommen. Kärnan.


C gjorde sin sista arbetsdag för terminen igår och nu ska hon förbereda sig inför kommande operation. Vi håller tummarna för att allt ska gå bra och hoppas samtidigt att vi snart ses igen.


Y flyger i detta nu mot en två veckors semester i Vietnam. Enligt planerna ska det mest bli bad och sol, men lite lite äventyr lovade hon att försöka hinna med. Jag och de andra i arbetslaget är inte det minsta avundsjuka... Nej, inte det minsta, nej, inte alls... Grr...


T blev farfar tidigt denna tisdagsmorgon och blev i och med detta akutinkallad som barnvakt till sonens andra barn. Tanken var att han skulle komma på jobbet så snart han kunde, men vi ringde och sa att han skulle stanna hemma och "chilla". Det gjorde han.


Tanken var att UF skulle vara på plats också, men en stund efter att han anlänt fick han ett telefonsamtal som meddelade att hans dotter slagit huvudet i isen. UF blev då tvungen att avvika för att hjälpa henne hem från skolan. Vi hoppas verkligen att det gick bra för henne.


Kvar med alla kära elever är undertecknad samt M, L och J. Vi tog den enkla utvägen efter lunch och valde att visa film för hela gruppen. Det är uppskattat från alla håll och kanter. Eleverna fick rösta mellan lite olika filmer och det blev Cool Runnings som fick flest röster.


Eleverna trivs. Personalen trivs. Kul.


Lättlurad, jag?

Jo. Jag vet. Min namne och kollega gjorde det väldigt tydligt för mig idag att jag är fullkomligt och totalt grundlurad i och med det här med min stegräknarmani. Han har dock lovat att försöka hålla koll på mig och se till att jag får hjälp om det blir värre än vad det är idag.

Underligt att man kan vara så lättlurad och tävlingsinriktad att man faktiskt besvärar sig att ta en liten (läs pinsamt lång) omväg på väg till kopieringsrummet, matsalen och toaletten för att få fler steg på den där lilla manicken som sitter fastknäppt på skärpet. Knäppt. Jag borde skärpa mig. Men jag undrar just hur många steg jag tjänade in genom att vandra runt runt samtidigt som jag gick igenom engelska ord på tavlan? Säkert några hundra...

image29

Det faktum att en extra runda runt i klassrummet gav sisådär 20-30 steg om man hade riktigt tur medförde att jag idag har varit en väldigt aktiv och rörlig pedagog. Istället för vanlig rast tog jag dessutom ut eleverna på en långpromenad. Min ursäkt var givetvis det fantastiska vädret och den helande effekt frisk luft kan ha på en ung själs inställning till skolarbete. Det var givetvis lögn alltihop. Jag ville bara ha steg på räknaren. Typ. Alla vet ju att frisk luft är farligt för ungdomar. Tur att mina kära IV-barn missat detta... ;D

Dagens skörd blev dock mindre än igår, men än dock imponerande 14,000 steg. Detta innebär att jag under de två första dagarna gått sammanlagt 29,001 steg. I'm impressed - are you impressed?

Nåväl, jag ska försöka undvika att hamna i någon ond cirkel och endast blogga om denna hysteri vad gäller steg hit och steg dit, men just nu idag blir det nog inte så mycket mer bloggande för min del. Jag har dock skrivit en sjuhelsikkes massa intressant om min arbetsgivare Skellefteå kommun som jag funderar på att blogga om. Tyvärr är detta skrivet på papper för tillfället och det återstår att se om det någon gång förvandlas till digital form.

Skulle det möjligtvis vara något som du skulle vilja läsa?

15 001

Okej, jag vet att det är lite småfult att skryta och känna sig nöjd över sig själv, men jag hade aldrig trott att jag skulle gå hela 15,001 steg under en dag. Man kan helt klart säga att jag har fått en mycket bra start på den här tävlingen...

(En annan rolig sak är att min statistik över unika besökare ökat avsevärt de senaste dagarna. Kommentarerna har dock minskat, men kul att ni läser! Jag hoppas ni kommer igen...)

På gång...

Mitt arbetslag där jag ingår har fått mig att delta i ett lag som i sin tur deltar i en tävling som innebär att man ska gå en sjuhelsikkes massa steg varevigaste dag. Målet med tävlingen är, om jag inte missat poängen helt och fullt, att förflytta sig sträckan mellan Frankrikes huvudstad Paris och Skellefteås Johanna i Parken. För att lyckas med detta innan tävlingens slutdatum måste man ligga på ett snitt på 8,600 steg per dag och för att se om man uppfyller detta krav har alla tävlande dessutom en stegräknare i sitt bälte.

För att jag ska lyckas nå hela vägen har jag tillsammans med min bilpendlare bestämt att vi hädanefter ska gå till och från jobbet. Första dagen var idag och jag är redan less. Grymt less faktiskt.

Nåväl, det kanske är som med att sluta röka eller att sluta snusa och allt sånt där skit att man vänjer sig vid det och att det efter ett tag faktiskt känns riktigt bra att gå denna sträcka dag ut och dag in... Kanske blir det så. Kanske inte. Mest troligen inte skulle jag gissa.

Jag ska idag även passa på att gå upp till Skellefteå Kraft Arena och se AIK spela mot Timrå. Förhoppningsvis ger det tillräckligt många steg för att jag ska uppfylla dagens kvot. Just nu ligger jag på 5 567 steg och jag ska strax promenera hem från Kaplan. Trevligt. Prisa gud för MP3-spelaren!

Återkommer ikväll med dagens stegskörd.

(För övrigt tror jag att AIK vinner ikväll med 3-2)

Vad? Jag? Och? - del 2

Dagboken

Vad? En romantisk dram som följer en berättelse om de unga älskande Noah Calhoun och Allie Hamilton (Ryan Goslig & Rachel McAdams). Tillsammans får de uppleva en passionerad sommar innan de skiljs åt på grund av klasskillnad och Andra världskriget. Efter år på skiljda håll återförenas de oväntat. Historien om parets starka kärlek och om de hinder som står i vägen för den berättas decennier senare för en kvinna på ett sjukhem, en kvinna som tas om hand av en man som läser högt för kvinnan ur en dagbok.

Jag? Redan tidigt kände jag att det var en film som jag skulle gilla och detta höll i sig filmen igenom. Fram mot slutet fick jag dock en liten olustig känsla när man ganska oundvikligt började tänka på framtiden och sitt eget åldrande. Kanske är det bara jag som eventuellt möjligen fått någon släng av en 30-årskris? Nja, känns inte så troligt...

Och? Sjukdomen Senil Demens är verkligen obehaglig...

Trailer

Jag är en vinnare!

Okej, ska jag vara helt ärlig kanske jag ska undvika att kalla mig för vinnare en dag som denna då helgen mest bjudit på nederlag för min del... eller... det är väl kanske inte heller helt sant då jag faktiskt haft massor av skojs under helgen. Skojs får väl ses som något en vinnare föräras med?

Men, jag har spelat en match för egen del och AIK har spelat en match för sin del och båda matcherna slutade med förluster. Så i dessa fall kan jag väl tyvärr inte se mig som något annat än en riktig looser...

Fast, nu är det ändå så att jag avslutar helgen som en vinnare i och med att jag har vunnit en tävling på följande blogg http://mariapettersson.blogg.se/ som innebär att jag får välja en personlig sagobok från Sagolandet till lille sonen S. Vilken bok det blir är nog inte direkt förvånande för någon - Det blir givetvis "Min dag som hockeyhjälte!"

Trevligt!

Jag ska nog hålla mig ifrån att bli ovän med herr Astlin...

...för som det verkar skulla han kunna göra i stort sett vad som helst med mig utan att det skulle bli några värre efterspel.

Jag ramlade nämligen in på följande artikel i Aftonbladets nätbilaga där ett fall beskrivs där en längre och kraftigare man hotats av en kortare och tunnare man. Den senare fick ett mildare straff just på grund av dessa fysiska egenskaper. Oerhört underligt kan iallafall jag tycka...

Jag gillar dock experten som uttalar sig efter artikeln angående om man ska kunna få mildare straff för att man är liten:


Pelle Svensson, advokat, Sundsvall:

- Nej, det ska den inte ha. Spontant kan man säga att en småväxt och snabb person med kniv kan vara farligare än en stor och sävlig.

Stor och sävling känns som en högst trolig beskrivning min underbara och kärleksfulla fru skulle kunna välja att beskriva mig med. Trevligt.

Vad tycker du om detta? Ska man ha mildare straff för att man är liten?


Melodifestivalen deltävling 3 (För och eftersnack)

Okej, det kanske ser lite dumt och konstigt ut att jag skriver "försnack" i efterhand, men dagen har varit lika hektisk som kul och trevlig så ni som vet hur kul och trevligt det var hajar också att det inte alls fanns tid över till att skriva någon försnacks-blogg. Mina favoriter i deltävlingen var dock på förhand BWO och Escobar. Så nu var det försnackat klart.

BWO levde helt klart upp till förväntningarna, men Escobar kändes inte riktigt rätt i det här sammanhanget. Jag gillade dock Frida som hade en skön och medryckande låt. Även Caracolas låt satte sig snabbt på hjärnan. Det blir intressant att se hur de klarar sig mot Ola i andra chansen...

Kvällens deltävling sågs tillsammans med goda grannar Astlin/Brandt och Carlstedt/Hedman tillsammans med en samling delvis sovande kids. Storkillen Olle var det enda av de mindre som höll ögonen öppna och dessutom den som verkade hålla öronen mest öppna också. Åtminstone i den mån att han verkade höra som övriga svenska folket. Olles favoriter Thérése Andersson och Frida gick nämligen bra båda två. Bra jobbat Olleman!

Vanan trogen genomfördes en omröstning inom gruppen och när dessa räknats samman blev det som följer:

1. BWO - Helt överlägsen vinnare i grannskapet.
2. Patrik Isaksson - Ingen hade honom som 1:a, men alla hade honom tillräckligt högt för en andra placering
----------------------------------------------------------------
3. Escobar - Favorittippade av Brandt och fru E.
4. Caracola - Bör påpekas att Astlin hade dessa popiga tjejer på sista plats.
5. Ainbusk - Själv hade jag oerhört svårt för deras klänningar.. ojojoj...
----------------------------------------------------------------
6. Frida - Det var nog bara jag och Olle som hade Fridas "Upp och Hoppa" på en pallplats.
7. Thérése Andersson - Opera börjar på O precis som i Olle... Alla andra röstade lågt, men tji fick vi!
8. Mickey Huskic - Vi missade honom delvis och gav honom kanske i och med detta ingen riktigt ärlig chans...

Bästa låten framförde dock Björn Gustafsson som sjöng en kärlekssång till Carina Berg. Fantastiskt sagolikt bra!

Titta, lyssna och njut....


Jag ser att ni följde min uppmaning...

...och köpte biljett till Kiss konsert i sommar.

Eller är det möjligtvis så att ni inte hann med? Biljetterna sålde nämligen slut på 25 minuter. Med andra ord försvann 30 000 plåtar på under en halvtimme.  Catarina Oscarsson på konsertarrangören Livenation säger till aftonbladet.se att de som hoppas på en extrakonsert - hoppas förgäves, men hälsar också att det inte är riktigt kört än att få tag i biljetter till 30 maj. Biljetter som bokats men inte hämtats ut släpps igen nu på onsdag klockan 09.00.

- Då kan det gå att få tag i biljetter via telefon, internet eller ombud, prescis som idag, säger Clarissa Sandberg på Livenation.

Så, hann du inte med finns det alltså en ny möjlighet på onsdag. Här kommer en ny uppmaning från min sida.

BOKA!


Idag var ingen vanlig dag...

...för det var potifars födelsedag, hurra, hurra, hurra!


Dagen börjades med en födelsedagspuss från underbarnet S och sedan följdes den upp av sång från mina elever och kollegor följt av lyxsemla från bageri Kringlan. Mums.


Efter arbetet hämtade jag sonen på förskolan och sedan åkte vi och plockade upp fru E på jobbet. Sander ville äta på stan och påpassligt nog hade jag fått rabattkuponger på Subway av elev. En Veggie Patty för min del och S och E fick sig en Tonfisksmörgås. Mums mums. Efter mackan blev det varsin kaka till dessert. Mums mums mums.


När kakan hade avnjutits klart bar det av hem för att pussa sonen godnatt och lämna fru E hemma i TV soffan. Själv gick jag iväg på hockey och fick se en ganska så okej match där man som AIK-anhängare kanske borde känna sig nöjd med ett oavgjort resultat? Fast i sudden kunde vi nog mycket väl ha fått ta hem en extra poäng...


Efter matchen blev det lite födelsedagsfika i soffan tillsammans med min kära fru och ett avsnitt av den lätt ogenerade serien Californication.


Födelsedagen blev med andra ord en bra dag för herr E som nu avslutar dagen med en skön låt med tillhörande skön video som litegrann passar ihop med dagens tema att bli gammal - "American princess - never grow old"


Ja må jag leva...

Ja, må jag leva!
Ja, må jag leva!
Ja, må jag leva uti hundrade år!
Javisst ska jag leva!
Javisst ska jag leva!
Javisst ska jag leva uti hundrade år!


Och när jag har levat
Och när jag har levat
Och när jag har levat uti hundrade år!
Ja, då ska jag skjutas.
Ja, då ska jag skjutas
Ja, då ska jag skjutas på en skottkärra fram!


Och när jag har skjutits
Och när jag har skjutits
Och när jag har skjutits på en skottkärra fram
Ja, då ska jag hängas
Ja, då ska jag hängas
Ja, då ska jag hängas på en häst bakåfram!


Och när jag har hängits
Och när jag har hängits
Och när jag har hängits på en häst bakåfram
Ja, då ska jag dränkas
Ja, då ska jag dränkas
Ja, då ska jag dränkas i en flaska champange!


Och när jag har drunknat
Och när jag har drunknat
Och när jag har drunknat i en flaska champange
Ja, då ska jag firas
Ja, då ska jag firas
Ja, då ska jag firas med jättelång låt!


Ett fyrfaldigt leve för mig - jag leve...


Mikke "hjärta" onsdagar och fredagar

Efter jul fick jag möjligheten att arbeta halvdagar onsdagar och fredagar och detta har verkligen varit guld värt! Jag njuter av varje sekund av den kvalitetstid som jag får tillbringa tillsammans med min lille son. När jag har hämtat upp honom från förskolan försöker vi oftast hitta på något kul att göra och det innebär att det kan bli vad som helst faktiskt. Fredagar brukar det oftast sluta med att vi spelar innebandy på John Baurgymnasiet, men andra roligheter som kan hända är att vi åker stjärtlapp i backen, åker skridskor, går på stan, leker i lekparker, går på fik, besöker fotbolls- eller hockeyträningar, bakar kakor, bygger kojor, dansar disco, ser på bio, kramas och pussas och har allmänt myspysigt.

Idag var det skridskor på Skogsvallen som stod på schemat och efter lite skridskoåkande och en hel del ramlande blev det ett stopp i fotbollstältet för att se när "storkillarna" tränade fotboll. Oerhört spännande verkade sonen tycka. Fotbollskillarna var jättesnälla och kom och hejade på en märkbart imponerad son. Kul!

På tal om snälla så var även vaktmästaren på Skogsvallen en riktigt hyvens vaktmästare. Annars tycker jag att vaktmästare lätt har en tendens att vara lite griniga på dem som är och "nöter" på deras anläggning... men det är alltid kul att stöta på folk som bryter ner ens negativa fördomar.

Nu har fru E varit hemma på en blixtvisit och ätit för att sedan ge sig av på Me&I-party tillsammans med grannen A. Återstår att se om det blir något köp denna gång...

För min och sonens del väntar det lek med hans bilar. Han paxade Porschen och jag fick en Toyota. Hysad nitlott.

Kiss spelar på Stockholms stadion

image28

Legendariska Kiss kommer till Stockholm för en spelning på Stadion den 30 maj. Spelningen är ett av stoppen på bandets kommande Europaturné. Biljetterna till Stadionspelningen släpps den 22 februari. Senast bandet spelade i Sverige var i mars 1999 då man framträdde både i Stockholm och Göteborg. Kiss Europaturné inleds i Tyskland i maj och ska ta bandet till 17 länder med förstagångsbesök i Moskva och S:t Petersburg. Bland de nordiska länderna får även Danmark, Finland och Norge besök. Den 28 maj spelar bandet i Helsingfors. Oslo gästas 31 maj, Bergen 1 juni och sedan väntar även en konsert i Köpenhamn den 3 juni.


Med tanke på att jag ska åka och se Iron Maiden den 16 juli och att vi är beräknade att bli föräldrar igen den 21 juni känns det ganska så avlägset att drömma om att åka ner och se Kizz. MEN, till alla er andra kan jag bara säga - Go for it!


Tyvärr, du är bara godkänd

Ikväll visade SVT den andra delen av dokumentärserien klass 9A. Jag är lite skeptisk till hela upplägget och får liksom känslan av att de här eleverna är handplockade till den grad att det så kallade "omöjliga" uppdraget faktiskt kommer att lyckas. Fru E blir faktiskt lite sur på mig och undrar om jag ens ska se programmet då jag tydligen visar mitt tvivel alldeles för tydligt och mest troligen också är lite störande med mina kritiska kommentarer. Ska sanningen fram gillar jag faktiskt programmet och det är kul att se hur Sveriges bästa lärare arbetar. Okej, det där kanske ska läsas smått ironiskt, men lärarna verkar helt klart godhjärtade, vilket för mig är A och O vad gäller att arbeta som lärare, och tills dess att motsatsen är bevisad får man väl utgå från att de dessutom är oerhört kompetenta?


Men, gång på gång tycker jag att de vinklar verkligheten lite väl konstigt. Då menar jag inte lärarna utan givetvis produktionsbolaget Strix. Kanske är det min verklighet av skolan som är annorlunda? Kanske är min bild alldeles för färgad av min egen doxa? Detta är givetvis fullt möjligt, men jag har svårt för vissa kommentarer som sägs i programmet. En kommentar som störde mig idag var den om eleven Johan som "bara" hade G i de flesta ämnen och som "endast" hade ett VG i musik.


Vadå "bara" G?


Jag skulle vilja påstå att man ska vara jäkligt stolt och glad om man har G i alla ämnen, speciellt om man går i en av Sveriges sämsta klasser. Då måste väl G i allt innebära att du faktiskt tillhör toppskiktet i din klass? Nä, usch för elittänkande och kränkande kommentarer som "bara G"!


Jag har för övrigt ett helt gäng elever som jag träffar varje arbetsdag som sliter sitt hår och kämpar dag ut och dag in för att lyckas få G i sina saknade kärnämnen. Där kan jag lova att ett G inte alls är något "bara". Där kan ett G vara frihet, eufori, lycka, stolthet, respekt och kärlek.


Får jag möjligtvis G på detta blogginlägg?


Huvudvärk

Huvudvärk. Aj aj aj... ingen bra dag...

IKEA?

Bor du trångt eller är det möjligtvis så att du har en tendens att flytta runt och ofta byta bostad? Tycker du att det är jobbigt att ha en massa möbler som ska flyttas och bäras och rymmas och pysslas på med varje gång?

Här kommer lösningen på dina problem.

CASULO är ett helt rum nerpackat i en 90 x 120 cm stor låda. Lådan innehåller en garderob, ett skrivbord, ett skrivbordsskåp, två pallar, en säng med madrass och en uppsättning hyllor. Enligt rykten ska det inte ta längre än ungefär 7 minuter att sätta ihop alla möbler. Frågan är hur IKEA ska kunna kontra?

image26

image27Skulle detta kunna vara något för dig?

Fulblogg

Det här med fulbloggande, som enkelt beskrivet innebär att man skriver ner och berättar vad man sysslat med under dagen eller den senaste tiden, är inget jag riktigt känner mig behärska, men efter att ha kikat in på Soofs fulbloggsinlägg blev jag givetvis tvungen att skriva och berätta om fantastiska Mora Träsk som vi fick uppleva i lördags. Kika in på Soofs blogg och se de underbart söta bilderna på Sander och lilla fröken Hedman när de myser i harmoni med Mora Träsk och deras medryckande "live"-akt. Det känns ganska så galet att en egentligen ganska medioker show kan bjuda på¨så mycket glädje och energi. Fantastiskt helt enkelt.

Vidare känner jag att jag måste göra min plikt och rekommendera samtliga bloggläsare att ta med sig några goda vänner och bege sig till Station 8 snarast möjliga söndag och avnjuta en fabulös brunch. Idag samlades vi ett glatt och trevligt gäng och frossade i dryga 3 timmar i bagels, pannkakor, smoothies, kladdkaka, pizza, paj och en massa annat gotteligott. Det var en höjdare och något jag redan längtar till att göra om.

Stort tack till mamma och pappa som ställde upp och lekte med Sander när vi unnade oss lite söndagslyx!

Vad? Jag? Och?

Eftersom jag och fru E då och då ser en och annan film kändes det som en logisk grej att kort skriva om dessa i min förträffliga lilla blogg. Då jag inte direkt känner för att dela ut några NV-bollar eller heller skriva några längre recensioner väljer jag att använda höjdhopparen Stefan Holms lysande Vad? Jag? Och? som innebär att man kortfattat svarar på just dessa frågor om det man sett, läst eller hört. I mitt fall ska jag, åtminstone inledningsvis, hålla mig till det jag har sett i filmväg. I helgen har vi sett följande filmer.

Man About Town


Vad? En dramakomedi med Ben Affleck och Rebecca Romijn. Jack Giamaros (Affleck) jobb som agent åt filmstjärnor och manusförfattare i Los Angeles hotas av en reporter som vill plocka ner honom och hans företag efter att hon fått tag på Jacks dagbok. För att göra saken sämre har hans fru (Romijn) precis avslöjat att hon haft en affär med en av hans klienter.


Jag? Hade väl inte några större förväntningar, men hade kanske ändå hoppats på mer komedi. Blandningen mellan just komedi och drama gick väl inte alltid sådär jättebra ihop och att en film på 96 minuter upplevs lång kan man väl inte påstå är ett bra betyg?


Och? Den första sekvensen som jag egentligen upplevde som komedi kommer en ganska bra bit in i filmen, men då är det också fruktansvärt roligt när Affleck blir misshandlad och sedan går till tandläkaren. Resultatet efter behandlingen är liksom helt omotiverat, men ack så roligt.Bottoms Up


Vad? Komedi med Paris Hilton och Jason Mewes som har kapats vid fotknölarna av de allra flesta filmtyckare runt om i världen. Owen Peadman (Mewes) jobbar som bartender på sin fars restaurang i Minnesota som går dåligt och hotas att gå i konkurs. Owen åker till Los Angeles för att delta i en bartender tävling för att försöka rädda restaurangen. I Hollywood träffar han Lisa Mancini (Hilton) som är tillsammans med Hollywoods hetaste skådespelare.


Jag? Det är svårt att undgå Paris Hilton bedrövliga skådespeleri, men samtidigt älskar jag Jason Mewes och han gör sig bra även i denna väldigt enkla och ytliga komedi. För mig personligen var det helt okej spenderade 89 minuter av mitt liv.


Och? Jason Mewes har som vanligt en hel uppsjö av underbara repliker som tex "Their ass is grass and I'm the lawnmower" och "Are you down for some Tinseltown partying?"


Melodifestivalen deltävling 2 (eftersnack)

Skräll!
Megafavoriterna Carola & Andreas missade att direktkvalificera sig till final och får istället fortsätta tävlandet via andra chansen. Detta kan inte ses som annat än säsongens skräll i melodifestivalsammanhang.


Dagens deltävling sågs tillsmmans med fru E och son S och vi försökte knåpa ihop en egen lista där vi placerade alla låtar mellan 1-8. Sonen var inte alls intresserad och han ville helst leka Boba Fett och att jag skulle hjälpa honom att flyga... Både jag och E tyckte att det var riktigt svårt att hitta någon riktig favorit, men efter en hel del funderande lyckades vi rangordna kvällens bidrag. När våra röster räknats samman blev det som följer.


1. Häggkvist & Johnson - One Love (I brist på bröd väljer man limpa)
2. Ola - Love in Stereo (Discopop som E höll högt)
------------------------------------------------
3. Lasse Lindh - Du behöver aldrig mer vara rädd (Tyvärr inte sådär superbra som jag önskat)
4. Sanna Nielsen - Emty room (Vi har båda svårt för powerballader, men den kom ändå högt)
 ------------------------------------------------
5. Rongedal - Just A Minute (Det svänger ju, men bättre att lyssna på än att se på)
6. Alexander Schöld - Den första Svalan (Näe, jag hoppas att hockeykarriären går bättre)
7. Andra Generationen - Kebabpizza Slivovitza (Allvarligt? Inte ens trumman höll måttet)
8. The Nicole - Razborka (Pinsamt...)


När jag nu skriver om melodifestivalen och beklagar mig över att omgången faktiskt var lite smygdålig och att det var sådär halvsvårt för mig och E att hitta någon riktigt favorit kan jag väl också passa på att avslöja att jag faktiskt ringt in och röstat på ett bidrag en gång. Jag är en ganska stor tyckare, men det där med att ringa in och rösta har aldrig varit min grej. Men, som sagt var, en gång har det hänt och året var 2006, tävlingen hölls i min födelsestad Karlstad och bidraget kom absolut sist. Någon som anar vilket bidrag det var som fick min enda röst genom tiderna?


Bidraget hette Oh Yeah och framfördes av duon The Elephantz. Låten kan jag faktiskt ärligt säga att jag tycker är helt okej, men artisternas utseende och deras framträdande är bortom allt sunt förnuft. Jag gillar dock de dansande elefanterna... :D Som ni kanske förstår var det inte riktigt bidraget i sig som jag ville rösta på utan det fanns en annan anledning. En av låtskrivarna var min gode vän Funky Dan och det var givetvis en självklarhet för mig att se till att hans bidrag skulle få åtminstone en röst.


Eftersom de två bidragen som gick vidare från kvällens deltävling ännu inte kommit ut på Youtube lägger jag istället in The Elephantz - Oh Yeah. Och angående Funky så har han faktiskt följt i mina fotspår och startat en egen liten blogg där man kan kika in och läsa vad denne unge rocker funderar på... http://funkydan.blogg.se/


Melodifestivalen - Deltävling 2 (förhandssnack)

I den andra deltävlingen som äger rum i gurkstaden Västerås känns det som att tävlingsledningen gjort allt som står i deras makt att se till att Carola går vidare till Globen. Omgången ser nämligen tämligen blek ut och Carola tillsammans med Andreas Johnson får stå som megaklara favoriter. Jag undrar förresten vilket odds de har på avancemang? Borde knappt vara spelbart...

Vem som kniper den andra finalplatsen vette katten, men det känns ju som att Ola är omåttligt populär bland landets småtjejer. Personligen gillar jag ju Lasse Lindh och jag skulle gissa att jag kommer att gilla honom även i detta sammanhang. Min gissning är att han kniper en plats till Kiruna och andra chansen.


De övriga som deltar känns väl lite sådär...

  • Sanna Nielsen kommer säkert att sjunga vackert och fint, men jag ställer mig tveksam till att det räcker längre än en möjlig plats i andra chansen.
  • Den blyge hockeyspelaren och fame factory-fjanten Alexander Schöld känns inte som någon vass utmanare, men jag kanske har helt fel i det här fallet? Det kanske finns en massa tjejer som kommer att tokrösta på lille Alex? Kanske det håller om han undviker att prata...
  • Båda grupperna Rongedal  och Andra generationen känns mer eller mindre som ett skämt, men jag måste samtidigt medge att jag gillar låtnamnet "Kebabpizza Slivovitza". Humor.
  • The Nicole ser på pressbilderna ut som en blek Britney-wannabe och det är ju synd att hon inte insett att det inte alls känns sådär superhett i dagsläget. Kolade även ett videoklipp av henne och det känns ojojoj så fel.

Nåväl, det blir garanterat underhållande att följa denna deltävling och precis som senast kommer jag tillsammans med de som följer denna tävling i min närhet rösta och ge poäng till samtliga bidrag för att se om rätt låt faktiskt också lyckas vinna.

Mitt förhandstips blir dock följande. Till final går Häggkvist & Johnson och Ola medan Lasse Lindh och Sanna Nielsen får inrikta sig på att ta nya tag i andra chansen uppe i Kiruna. Som joker plockar jag ut Alexander Schöld.


Vad tror du?


Det här är kärlek...

...nu är ju egentligen Alla hjärtans dag över sedan några minuter tillbaka, men jag läste precis ett tjusigt inlägg i Soofs trevliga blogg där hon, förutom en nätt samling fint skrivna och kärleksfulla ord,  dedikerade två låtar till mannen i hennes liv. Jag kände genast att även jag borde ge det lilla smultronet i mitt liv ungefär samma erkännande... Skillnaden blir väl att jag bjuder på sjukt många Youtubeklipp stället för de fina orden...

Men ska sanningen fram så säger jag "det" bäst när jag säger ingenting alls...

Det här är till dig Fru E... Kärlek...
 
Tidernas coolaste prylar

Tidningen M3 har listat tidernas coolaste prylar och här följer listan med kommentarer.

01. Commodore C64
02. Mobiltelefonen (1998)
03. Vhs-bandspelaren (1976)
04. Sony Walkman (1989)
05. Nintendos spelkonsol NES (1986)
06. Platt-TV (1997)
07. Digitalkameran (2000)
08. US Robotics-modemet Sportster (1994)
09. Gameboy  (1989)
10. Ipod  (2001)
11. IBM:s bärbara dator Thinkpad 700C
12. Nokia N95
13. Portabla GPS:en Tomtom Go (2004)
14. Hårddiskvideon Pioneer DVR-5100H (2004)
15. Handdatorn Palm III (1998)
16. Sanyos hemmabioprojektor Z1 (2002)
17. Mp3-spelaren Diamond Rio PMP30 (1998)
18. Slimp3 (2001) Slim Devices slimp 3 spelar upp musik från internet eller en dator.
19. X-box (2001)
20. DV-kameran (1995)

10 stycken prylar av ovan nämnda finns eller har funnits i min ägo. Utöver dessa finns det eller har det funnits varianter av ytterligare 4 prylar. Tyvärr var dessa av ett annat märke...

Hur många prylar finns eller har funnits i din ägo?

Kolast som fins!

Idag är det alla hjärtans dag och tanken är att vi ska vara gulliga och romantiska med varandra hela dagen lång. Jag och fru E har valt att vara jätteromantiska och vi har gett varandra varsin fin liten present. Min present till henne är att hon får en egen mysig hemmakväll framför vår stora LCD-TV där hon själv har kontroll och makt över fjärrkontrollen. Erikas present till mig är att jag får gå och se hockey... Ännu ett bevis på hur fullkomligt lysande vi kompletterar varandra! ;)

Alla hjärtans dag kan för många vara en ångestfylld dag och vi satt idag och tänkte tillbaka på hur vi kände och upplevde det när vi var 16-17 år som de flesta av våra elever är idag. Personligen minns jag att man var lite spännd och förväntansfull över att få se hur många hjärtan och blommor man kunde tänkas få av hemliga eller inte alls så hemliga beundrarinnor. Jag var lyckligt lottad och det ramlade oftast in rätt så många för min del. Vid den tiden reflekterade jag väl inte speciellt mycket över detta, men i efterhand känns det ju nästintill straffbart att man via skolan fick skicka dessa hälsingar och blommor. Alldeles för många stackars elever måste ha blivit utan och det måste ju mer eller mindre ses som mobbning... Usch!

Efter vårt samtal kring detta bestämde vi snabbt att vi skulle ge alla ett hjärtaq idag och vi inhandlade en ask godishjärtan och sedan klippte vi ut stora hjärtan som sedan alla fick varsitt av att skriva sitt namn på. Sedan skickades hjärtana runt bland eleverna och alla fick skriva positiva ord om personen vars namn stod på hjärtat. När alla hjärtan cirkulerat klart fick var och en läsa upp vad som stod på deras hjärta.

Tro det eller ej, men våra stora, tuffa, coola och smått livsfarliga kids mer eller mindre älskade den här lätt barnsliga uppgiften och samtliga blev några centimeter längre när de fick läsa upp sina positiva ord.

Vi lärare var givetvis med och här följer de kommentarer eleverna skrev om mig... (med deras stavning)

Bästa läraren!
Gulligast i världen!
Råsnäll
King
Snäll
Chyst
cool
Snäll
Snäll
Chill lärare
KUNG!
Bästa lärarn!
Så jävla cool!
Råchill =D!
Snyggast!
Kulast som fins

Finfina ord som man tar till sitt hjärta...

Sander har klippt sig...

...och det har ropats en hel del efter att jag ska lägga ut någon bild på hans nya fina frisyr. Tyvärr har jag varit dålig på att fota den senaste tiden, men jag lyckades fota en lite suddig bild innqan batterierna tog slut så här kommer en svartvit, lite lätt suddig och fullkomligt underbar bild av Chippen och hans nya frilla.

image25

Det var en gång en skolpsykolog...

...som verkar ha varit alldeles otroligt rolig att arbeta med. Före jag börjar berätta om den här skolpsykologen och vad han har hittat på för kreativa lösningar bör jag nog påpeka att han är pensionär sedan lång tid tillbaka och att de metoder han använde inte använts i skolan på lång lång tid.

Nåväl, här kommer två sköna historier om denne man.

Situation 1. En ung pojke med tourettes syndrom hade ofta våldsamma utbrott där han skrek, svor och sprang omkring och var allmänt vårdslös i klassrummet under de tidigare åren av sin skoltid. Skolpersonalen hade försökt med det mesta, men ingenting hade lyckats förhindra eller ens minska dessa raseriutbrott.

Skolpsykologens lösning var att lärarna skulle ta med sig en videokamera till lektionen och att de så snart eleven fick ett utbrott skulle börja filma honom och allt han gjorde. När utbrottet sedan var över skulle läraren visa filmen för pojken.

Resultatet var otroligt. Pojken avskydde och ville verkligen inte se sig själv och sitt agerande och blev ledsen när filmen visades. Efter en filmning försvann de värsta utbrotten eftersom pojken stannade upp i sina utbrott så snart han såg att läraren tog fram videokameran. Till sist behövdes det endast finnas en videokamera i rummet för att eleven skulle kunna tygla sina raseriutbrott. Problemet var ur vägen.

Situation 2. En annan ung pojke i skolår 1 hade även han problem med raseriutbrott och när han blev tillräckligt arg vred han alltid sönder sina glasögon. Föräldrarna till pojken berättade att det hade vridits sönder flertalet glasögon under uppväxten och att de hade provat allt som stod i deras makt.

Skolpsykologens lösning på detta var onekligen annorlunda... Han sa nämligen åt lärarna att de så snart pojken fick ett utbrott snabbt skulle ta av pojken hans glasögon och sedan ta en tuschpenna och måla glasögon på honom istället för de riktiga glasögonen. Sedan skulle de låta pojken se sig själv i spegeln.

Sagt och gjort. Pojken blev rosenrasande och grät och skrek, men efter några gånger gick det över och sen den dagen bröts inga fler glasögon sönder.

I dag, i det moderna Sverige vet man inte riktigt om man ska skratta eller gråta över det faktum att dessa historier faktiskt är helt i enlighet med saningen. Jag väljer som så många gånger förr att skratta åt dessa dumheter och galenskaper. Det känns liksom så mycket lättare då. Vad gör du?

Dagens TV tips!

Ikväll klockan 21.30 visar SVT1 den första delen av 13 i dokumentärserien Klass 9A som  handlar om den svenska skolan.

Klass 9A på Johannesskolan i Malmö är en klass som presterat låga resultat och som i reklamen till programmet kallats för "Sveriges sämsta klass". Klassen får sina ordinarie lärare utbytta mot en personalgrupp som Strix television valt att kalla för "Sveriges bästa lärare" som består av några erkänt duktiga och prisbelönta pedagoger. Målet är extremt högt ställt: i slutet av terminen ska klass 9A vara en av landets tre bästa. Det mätinstrument som ska avgöra om projektet har lyckats nå sitt uppsatta mål är resultaten av de kommande nationella proven.

Utifrån programmets beskrivning känns det som att jag kommer att sitta klistrad framför burken när detta visas.

Kommer du också att följa detta?

Lunchhumor med Paravonian

Jag var bara tvungen att lägga in detta eftersom vi var i behov av ett gott skratt idag på lunchrasten...


 Lysande, eller hur?

Från A till F?

Som den drivne pedagogen som jag är antar jag att ni som bloggläsare förväntar er att jag ska blogga kring det det nya betygssystem som regeringen vill införa i grundskolan och gymnasiet?

- Det ska löna sig att vara flitig i skolan, säger utbildningsminister Jan Björklund.

Ganska snabbt fick han kritik om just detta ordval eftersom flit och kunskap inte alls behöver gå hand i hand. Det är nämligen fortfarande kunskapsmål vi ska bedöma och då känns det lite fult att prata om att flit ska löna sig. Jag har själv hunnit med att ha flertalet elever som kämpatr och slitit och varit extremt flitiga, men ändå knappt klarat godkänt eller i värsta fall stupat på målfoto.

Har du missat hur förslaget ser ut? Enbart för din skull följer här en kort beskrivning...

Dagens fyrgradiga skala MVG, VG, G och IG kommer att bytas ut mot en sexgradig skala med en sjunde markering. A-E är godkända resultat och F är icke godkänt. Det icke godkända betyget kommer även att finnas i grundskolan, något som inte finns idag. Ett streck på pappret blir dagens tomma ruta där det inte går att värdera elevens kunskapsnivå, till exempel på grund av frånvaro.

image24

Den nya skalan ska enligt regeringen göra det lättare för elever att se på vilken nivå de ligger och även vara mer rättvist. Ur rättvisesynpunkt kan jag nog iallafall hålla med om att det är en elefantisk stor skillnad mellan det svagaste G:et man satt och det absolut starkaste G:et. Detta kanske inte är så underligt eftersom att mer än hälften av alla betyg som sätts i skolan i dag är just betyget G.
 

Att den nya skalan ska göra det lättare för eleverna att veta hur de ligger till ställer jag mig dock mer frågande till. Jag tror inte att fler betygssteg är lösningen på detta utan jag förespråkar istället tydligare mål och kriterier samt bättre dokumentation och utvärdering. Om det finns fler steg borde det väl logiskt sett vara svårare att veta var man ligger, eller?


För att återgå till herr Björklunds kommentar om att flit skulle löna sig gav han efter lite påtryck en bättre och mer logisk förklaring till hur det egentligen var tänkt. Han menade givetvis att det ska finnas större möjlighet att sträva för ett högre betyg under sin skolgång. Som det är nu är det för stora steg och det kan göra det svårt att motivera eleverna att lägga ner mer tid och energi på sitt skolarbete. Med mindre och fler steg kanske det blir lättare att motivera till en extra kraftansträngning?


Vilket betyg föredrar då jag?
Det gamla IG, G, VG, MVG eller det nya A till F? Egentligen skulle jag nog helst av allt vilja se ett enda betygsteg där man är godkänd eller inte godkänd på de olika kurser och ämnen man läser. Jag tror nog inte riktigt på det där med att motivera eleverna med betygssteg som medför att eleverna kan visa att de är "bättre" än andra i sin omgivning. Min övertygelse är att det är viktigare att skapa något jag kan kalla "riktig" motivation genom att skapa lust att lära, intresse för att ta del av kunskap och att ge verktyg att finna och bearbeta den kunskap man möter i livet.


 Problemet med detta är givetvis att vi inte har något enkelt mätinstrument där vi kan se vem som ska få gå de mer eftertraktade linjerna och utbildningarna senare i livet. Min lösning på detta skulle nog vara att man fick göra intagningsprov på de linjer och utbildningar man vill läsa. En hel del pappersarbete kanske, men i framiden går ju allt att göra digitalt. ;D


Såg förresten en kort sekund på Barnkanalen och programmet Klubb Havanna där en i panelen tyckte att man skulle ha Smileys som betyg. Enligt programmets hemsida verkar det inte vara någon dum idé och förslaget leder där en omröstning med 35% av rösterna följd av det system som är idag på 24% av rösterna. Det nya förslaget från A till F hade bara skrapat ihop 16% sist jag kollade.


Så vad säger ni? Smileys?


:D


7.68

Äntligen är Ludmilas 18 år gamla dopningsrekord på 60 meter häck utraderat och  visst är det sagolikt fantastiskt att det var Sanna Kallur som fick slå sig in i rekordböckerna?

Frågan är vad Sanna är på väg mot på 100 häck utomhus? Det svenska rekordet var nära att ryka redan förra säsongen och om säsongen fortsätter som den har börjat finns det inget som tyder på att det ryker i år.

Go Sanna!

image23
(foto Eurosport)

SVT och deras öppna arkiv

Egentligen bör man väl kanske tycka att SVTs öppna arkiv är en riktigt guldgruva för information och nostalgi, men eftersom att man måste vara uppkopplad mot internet för att kunna se alla klipp blir det inte lika tillgängligt som man kanske skulle kunna önska. Idealet hade givetvis varit att man hade kunnat ladda hem klippen och sedan bränna ut dem på CD/DVD eller lägga dem på ett USB-minne.


Stina Dabrowski gjorde för ett ganska bra tag sedan ett reportage om Ku Klux Klan som kändes som ett program som vi skulle kunna ha stor användning av i vårt pågående temaarbete på skolan. Tidigare år har en av mina kollegor visat detta program som hon då hade inspelat på VHS, men den kopian är tyvärr på villovägar. Nu var frågan om det på något finurligt vis kunde gå att spara ner detta program från det öppna arkivet. Efter några minuters Googlande fann jag, inte helt oväntat, ett program som gjorde det möjligt att spara klipp från arkivet och dessutom Youtube. Suveränt! Tyckte jag, men frågan är om det är lagligt?
 

Det borde ju egentligen vara i stort sett samma sak som att jag har spelat in programmet med video, eller? Jag vill tro att det är så och eftersom att jag vet att det är för en god sak väljer jag att vara lite "bandit" om det nu skulle vara så att detta är olagligt.


Gör jag rätt?


Melodifestivalen deltävling 1

Okej, tanken var att jag skulle hinna med att blogga innan tävlingen och ge mitt förhandstips, men det sket sig då radhuset var i stort behov av städning innan kvällens gäster skulle anlända. Därför kommer nu mitt förhandstips i efterhand. Smart va? Jag trodde att det skulle bli Christer Sjögren och E-type med pudlarna som skulle gå direkt till final. Till andra chansen tippade jag att Amy Diamond och Velvet skulle gå.

Mitt ovanstående tips var alltså innan jag ens hade hört en endaste ton av omgångens bidrag, men med facit i hand var jag ju trots detta inte alldeles på tok fel ute...

När vi och våra gäster hade hört samtliga bidrag gjorde vi en egen omröstning inom gruppen där vi gav alla bidrag en placering mkellan 1 och 8 för att se vilka vi ville skicka till Globen respektive Kiruna. Vårt resultat följer här...

1. Velvet - Deja Vû
2. Michael Michailoff - That's love
--------------------------------------------
3. Amy Diamond - Thank you
4. E-type & The Poodles - Line of Fire
--------------------------------------------
5. Suzzie Tapper - Visst finns mirakel
6. Brandur - Lullaby
7. Face 84 - Alla gamla X
8. Christer Sjögren - I Love Europe

Ingen av de två bidragen som fick flest poäng av oss lyckades gå vidare i tävlingen. Velvet placerade sig som 5:a och Michailoff som 6:a. Av våra två gäster så hade både Lars och Cissi samma favorit och la sin fullpoängare på Velvets dinscodänga. Erika röstade fullt på gamle Fame Factory-bohemen Michael Michailoff medan jag röstade  Amy Diamond som 1:a. Med andra ord var jag den enda i sammanhanget som fick sitt favoritbidrag vidare... Trist.

Gästerna var även enade i sitt val av sämsta bidrag då både gav gamle Christer minsta möjliga poäng. Erika tyckte sämst om tjejbandet Face 84 som kändes lite "Fritidsgård" om ni förstår hur jag menar? Själv gav jag minst poäng till en i mitt tycke riktigt tråkig låt - Lullaby med Brandur.  Precis som titeln antyder så var det ett riktigt sömnpiller...

Avslutar med att klistra in kvällens vinnare.

Vem var din favorit?

Melodifestival...

Bedrövligt!

Det här skulle egentligen vara ett inlägg om den stundande melodifestivalen som inleds imorgon i Göteborg. MEN, det blir ett kort och frustrerat inlägg om Västerbottenteaterns improviserade melodifestival istället! Det är nämligen så jäkligt att vi förra lördagen bokade 6 st biljetter till detta evenemang och planerade då att gå tillsammans med goda vänner för att få oss ett gott skratt.

Vad händer?!

Jo, vi, jag och E, glömmer helt bort att hämta ut biljetterna och idag påminns vi och då är det försent!

Jag orkar inte ens skriva mer om det här... Inte direkt likt oss att missa att hämta ut biljetter och jag vet att ursprungstanken var att hämta dem i onsdags, men jag kommer inte på vad vi gjorde då som fick oss att glömma bort detta. Jag klippte mig iofs... vilket i sin tur kanske borde hjälpt mig komma ihåg eftersom att jag då ändå var på stan? Blääää...

Skit.

James at War

Var på barnkalas idag och blev tipsad om att kolla upp den här killen på Youtube. Det var helt klart värt det!

 

 Klockrent eller hur?

Iron Maiden - Live after death

image22

I dagarna har den evigt unga hårdrocksgruppen från England gett sig ut på världsturné och i samma veva också släppt en fantastisk DVD som bör återfinnas i varje hårdrocksälskares filmsamling. Filmen heter "Iron Maiden - Live After Death" och innehåller bilder från Iron Maidens klassiska spelning i augusti 1984 på Long Beach Arena, Kalifornien.


Aftonbladet recenserade filmen i gårdagens tidning och här kan du läsa vad de tyckte om detta mästerverk! Rubriken "Allt annat känns tråkigt" avslöjar kanske att de har relativt samma åsikter som jag?

Det känns onekligen bra att jag lyckades införskaffa fyra biljetter till spelningen när Iron Maiden kommer till Stockholm Stadion den 16 juli. Jag antar att mina kära syskon också är glada över detta och att de uppskattar sin julklapp att få följa med på denna blivande klassiker.

Eftersom turnén redan har påbörjats finns det en del spoilers att finna på nätet och jag har givetvis inte lyckats hålla mina nyfikna ögon ifrån att leta efter lite klipp och låtlistor. Som det har sett ut på de inledande spelningarna så kan vi nog förvänta oss att låtlistan ser ut ungefär som följer:

01. Intro - Churchill's Speech
02. Aces High
03. 2 Minutes to Midnight
04. Revelations
05. The Trooper
06. Wasted Years
07. The Number of the Beast
08. Run to the Hills
09. Rime of the Ancient Mariner
10. Powerslave
11. Heaven Can Wait
12. Can I Play With Madness?
13. Fear of the Dark
14. Iron Maiden
-----------------------------
15. Moonchild
16. The Clairvoyant
17. Hallowed Be Thy Name


En helt galet bra spellista vill jag påstå... Två av mina absoluta favoriter, "Revelations" och "Wasted Years", finns med och det glädjer mig även att de fantastiska live-låtarna "Heaven can wait" och "The Clairvoyant" återfinns på listan. I ärlighetens namn skulle jag nog kunna skriva upp varenda låt och säga att den är bra och litegrann av favorit från min sida. Så bra är låtlistan helt enkelt!


Här följer ett klipp från öppningslåten ifrån spelningen i Perth Australia igår den 4 februari. Jag vet inte vad ni tycker och tänker om detta, men jag får gåshud! Jag längtar!

Men, det kan iofs bli så att jag aldrig åker ner till huvudstaden för den här spelningen eftersom jag, om allt vill sig väl, ganska så nyligt blivit pappa till mitt andra barn och känns inte allt 100% rätt åker jag givetvis inte ner... Men jag har bokat flyg på morgonen den 16:e som är dagen för spelningen och hemresa mitt på dagen den 17:e så tidsmässigt är jag knappt borta mer än ett dygn. Det är dock avståndet som känns tungt...


Sugen på en trip till Sthlm?

image20

Okej, det här är egentligen ett väldigt internt blogginlägg, men eftersom att jag känner mig lite småstolt över min initiativförmåga att beställa en resa till huvudstaden för mig, min "alltid-så-sugna-på-stockholm-tokiga" fru och vår lille sötnos till son, måste jag ändå skriva ett litet inlägg samtidigt som jag sträcker på mig här framför tangentbordet.

FAQ till Erika:
Oj! Var ska vi bo? Kan vi kanske bo hos Sofia? Kan du ringa henne?
Ja, jag har redan pratat med lillasyster och hon tyckte att det skulle bli så trevligt att vi skulle komma och bo hos dem. 

Men, blev det inte fruktansvärt dyrt då?
Nej, det blev inte alls särskilt dyrt. En väg kostade biljetterna blott 280:-/st för oss vuxna och 140:- för Sander.

Kan jag vara ledig då då? Och är du ledig?
Självklart! Det rör sig om en resa under v10 när jag njuter av mitt sportlov och du får helt enkelt se till att ta ut lite komptid.

Har vi verkligen råd med det här?
Hallå? Har du inte varit nere i källaren nyligen? (Se tidigare blogginlägg)

Själv har jag bara en fråga till dig Erika, blev  du glad nu?

Detta är jag!

Har arbetat med egenskapskort idag på skolan.

De 10 egenskaper som enligt eleverna beskriver mig bäst är följande,

Konstnärlig
Lugn
Avslappnad
Mysig
Kunnig
Berömmande
Ärlig
Rolig
Osjälvisk
Godhjärtad

Håller du med?

15 semlor and counting...

Jag kan ju helt enkelt inte avstå att blogga om det riktigt superdupiga med just den här tisdagen - det är ju faktiskt Fettisdag idag! Jippie! Idag bjöd rektorn all personal på semlor och det var ju onekligen uppskattat av en semlafantast som jag. Nu senare på kvällen har det avnjuits ännu en semla tillsammans med min kära lilla fru.

Som rubriken avslöjar så har jag under detta år hunnit med att trycka i mig 15 semlor. Jag gissar att jag ligger ett antal semlor före de flesta, men är man fanatiker så är man. Hur många semlor har du ätit i år?

Innan dagens två semlor var jag dock på hälsokontroll och mina värden ser faktiskt riktigt mycket bättre ut än vad jag hade vågats hoppas på. Visst, det finns väl ett och annat kilo för mycket och lite streching skulle inte direkt skada, men i det stora hela var det en positiv upplevelse att hälsokontrolleras. Skönt!

Min plan, som under hälsokontrollen kändes både självklar och fullt genomförbar, är dock att minska min vikt med 10% samt att förbättra mitt konditionstest resultat åtminstone en nivå. I rätt riktning bör tilläggas.

MEN, som sagt var.. Det kändes självklart och genomförbart just då när jag satt där med hälsokontrollanten och spekulerade i mina värden och såg min värderingskurva där på datorn. Då kändes det möjligt, utmanande och nästan lustfyllt fakliskt att verkligen ge den här målsättningen en vettig chans. Nu, två semlor senare, känns det inte riktigt så. Iallafall inte riktigt lika mycket.

Jag har dock, tillsammans med mitt arbetslag, gått med i någon typ av tävling där man ska gå en viss antal steg varje dag för att man efter 75 dagar ska ha förflyttat sig från Eifeltornet i Paris till Johanna i parken i Skellefteå. Kostnaden att delta var 50:- och då fick man en stegräknare på köpet. Johanna i parken - Here I come!


Super(duper)tisdag!

image19

I dag ska det avgöras.

En dag. 24 delstater. Fem kandidater som slåss om två platser.


Hillary Clinton vs Barack Obama

John McCain
vs Mitt Romney vs Mike Huckabee (Mike är nog egentligen redan körd)

Min önskan är egentligen att Obama vinner hela skiten, men mitt tips blir att Hillary och McCain blir de stora vinnarna den närmaste tiden vilket innebär att de två ställs mot varandra i den slutgilltiga kampen om att få inta det lilla vita huset på prärien...

Och ska sanningen fram känns det nog som att USA är mer redo för en kvinnlig president än en svart.

Vad tror du?


Time out!

Nu har det varit alldeles på tok för mycket snack om amerikansk fotboll och det enda försvar jag har till allt mitt dravel om detta är att det faktiskt rör sog om världens största idrottsevenemang. Det låter kanske både galet och felaktigt, men det är dock ändå sanning.... Men nu får det vara nog - time out, helt enkelt!

Time out från livet i allmänhet är för övrigt något som jag tycker att alla nazister borde ta. Först och främst för att slippa se dem, men även för att de ska kunna ge sig själva en ärlig chans att tänka efter vad det egentligen är de sysslar med. Vi hade föreläsning om koncentrationslägret Auschwitz idag och man kan inte annat än må dåligt över denna tragedi... Att känna hat och förakt kanske inte är lösningen, men det är svårt att känna annat.

Hur kunde det få bli så som det blev egentligen? Och hur fasiken kunde Nazistpartiet få makten? Jag gissar att det måste ha gått till ungefär så som Glenn Killing-gänget parodierar på Berns...


Visste du förresten att det är större genetisk skillnad mellan folk som kan rulla på tungan och folk som inte kan rulla på tungan än mellan folk med olika hudfärg? Alla som inte kan rulla tungen borde kanske skickas till gaskammaren?
 
Vad tycker du?

Bra helt enkelt!

  • Bra reklam
  • Bra skådis
  • Bra öl
  • Bra match (reklam under Superbowl)

Ett JÄTTEjubel för New York Giants!

JAAAAA!


New York Giants var mer eller mindre redan utslagna på förhand när Superbowl drog igång inatt. Unge quarterbacken Eli Manning kändes underlägsen sin konkurrent, Tom Brady, i motståndarlaget New England Patriots.


Matchen inleddes med att Giants tog ledningen efter ett field goal redan i första anfallet.  Patriots svarade dock genom att göra en touchdown i sitt första anfall för kvällen. Favorittippade Patriots skakades av Giants starka defensiv och de hade svårt att producera i anfallsspelet. Giants kunde efter halvtidsvilan ta ledningen med en touchdown och ställningen var vid det här laget 10-7 i Giants favör.


Då visade Tom Brady sin klass och satte en fin passning till touchdown och ny ledning för Patriots som i det läget såg ut som vinnare.


MEN, Eli Manning ville annat och med endast 35 sekunder kvar av matchen lyckades jätteskrällen New York Giants genomföra ett spel som innebar touchdown och ledning med 17-10. På de återstående sekunderna fanns det inget utrymme för Tom Brady och hans manskap att skapa någon poängmöjlighet och skrällen var ett faktum.


Personligen tycker jag att det är roligt att underdogsen fick vinna och att unge och utskällde Eli Manning fick överglänsa storstjärnan Tom Brady.


Sen är det ju skönt att få ännu ett bevis på att ingen är perfekt...


NFL SUPERBOWL NE Patriots-NY Giants

image18

New England Patriots har i natt möjligheten att gå till historien som det första laget någonsin att gå obesegrade en hel NFL-säsong sedan serien utökades till 19 matcher. Tidigare har ett lag lyckats med bedriften att gå obesegrade genom en hel säsong, men det var när serien spelades i 17 matcher. Laget var Miami Dolphins och de leddes av den legendariske coachen Don Shula.

I New England är det Californienfödde Tom Brady som är den store stjärnan med tre SuperBowl segrar och två utnämningar som SuperBowl MVP. Quarterbacken innehar dessutom rekordet för flest touchdown-passningar under en säsong och utnämndes nyligen till "Sportsman of the year" av tidningen The Sporting News. Utöver sina idrottsliga meriter kan nämnas att Tomdå och då poserar på modetidningarnas omslag och även dejtar supermodellen Gisele Bundchen.

I motståndarlaget återfinns quarterbacken Eli Manning som är mer känd som lillebror till  Indianapolis Colts quarterback Peyton Manning. Eli och hans New York Giants får stå som underdogs till den härtillställningen och egentligen finns det mer eller mindre ingenting som talar för att de ska lyckas bryta den perfekta säsongen för Patriots.

Mitt tips är att Tom Brady tar sin fjärde seger och sin tredje MVP-utmärkelse när hans NE Patriots vinner med 2 touchdowns.

Vad tror du?

Följ spänningen på

TV 6 & Viasat Sport 1 23.45


Vänskap

image17

Vad är vänskap?

Allvetande Wikipedia ger följande definition:

Vänskap är en relation mellan vänner, som till exempel kan grunda sig i pålitlighet eller kärlek. Många menar att man i vänskap ska kunna lita på varandra och kunna dela hemligheter.

Eftersom de allra flesta forskarna (psykologiska som biologiska) menar att människan är ett flockdjur, och behöver sociala kontakter med andra människor, så är vänskap väldigt viktigt.

Det är en ganska så bra defintion tycker jag och det sista om att människan behöver sociala kontakter med andra människor håller jag verkligen med om. Så är det iallafall för mig och min lilla familj.

Hur skaffar man sig då dessa, ack så viktiga, vänner som man så desperat behöver?

Ja, förr i tiden, när man var liten, träffades man nog mest genom att man hade gemensamma intressen, ingick i samma förening eller gick i samma klass eller skola. Det känns som att det var ganska enkelt att knyta kontakter och skaffa vänner när man var liten, men man kanske var bortskämd med att ha möjligheten att känna så? Erika fruktar att vår lille underbara och charmiga son ska bli utfryst, ensam och kompislös när han blir äldre och i ärligehetens namn kan man ju aldrig riktigt veta hur det blir... Men, jag kan för mitt liv inte se hur en så underbar liten människa inte ska få kompisar som älskar honom... Jag är ju iofs partisk i det här fallet, men ändå?

Nu när man är äldre är det många som tycker att det är ganska svårt att knyta nya kontakter. Man tror att alla har så många vänner och att de alltid är upptagna med att träffa alla och att det inte alls är intresserade av att vilja vara med någon som en själv. Därför försöker man kanske inte ens kolla om någon vill ses för en fikapaus i vardagen? Trist tycker jag. Ett "enkelt" sätt som jag gärna rekommenderar till alla er som känner så som jag just beskrev är att skaffa barn och flytta till ett område där det bor underbara familjer som också har barn. Dessa små varelser är oftast mer eller mindre orädda för att ta kontakt vilket i sin tur många gånger leder till en lätt påtvingad kontakt mellan barnens föräldrar. Ibland kanske det stannar vid ett "Hej, fint väder idag. Roligt för ungarna att ha någon att leka med. Hur gammal är den här lilla killen då?" Andra gånger leder det kanske till massor av trevligheter som idolkvällar, lekparksbus, pizzapicknicks, innebandymatcher, improviserade melodifestivaler, söndagsbrunch, star wars-lek och ja, gud vet allt.  Med andra ord kan det helt enkelt kan leda till riktigt bra vänskap. Nice.

Tack familjen HC och alla andra vänner för att ni valt att medverka i filmen om familjen Ejrevis fantastiska äventyr!


En snurrig kväll med fredagsmys

Det blev en hel del mys för familjen E denna kväll, men kanske inte riktigt lika mycket som en vanlig fredag. Precis i mysupptakten fick Erika ett samtal och pratade på en ganska bra stund. Inget ont om det, men sedan gick tiden fort och Sander och pappan gick upp till Sanders säng för att den ene skulle sova...

Sander somnade mer eller mindre så snart huvudet träffade kudden och pappan smög ner till vardagsrummet. Väl nere hittades nästa lilla sötnos sovandes. Fru E hade ingen som helst ork att myspysa till någon film utan det var sovatajm som gällde.

Nåväl, jag har inte direkt några problem att få tiden att gå... Jag har lätt för att roa mig så länge jag har en dator med internetuppkoppling. Och finns det ingen dator klarar jag mig faktiskt riktigt länge med papper och penna...

image16

Snurrgubben kanske en del av er har sett i något tidigare sammanhang? En del människor tycker att det snurrar medsols hela tiden, andra att det snurrar motsols. Och somliga tycker att figuren byter varv lite då och då. På vissa håll har det förklarats med en kamp mellan höger och vänster hjärnhalva. Hur man tolkar rörelsen skulle alltså bero på om din högra eller vänstra hjärnhalva dominerar.

Vänster hjärnhalva: du tänker logiskt, är bra på detaljer, håller på fakta och är duktig på ord och språk.
Höger hjärnhalva: du är känslomänniska, ser allt i ett större perspektiv, är intresserad av filosofi och religion.
Enligt vissa teser skulle den som uppfattar att figuren snurrar medsols ha en dominerande höger hjärnhalva och motsols givetvis en dominerande vänster hjärnhalva.

Personligen så snurrade gubben medsols vid första anblicken och jag hade svårt att få gubben att börja snurra åt något annat håll. Efter en stund bytte dock gubben håll på snurren och då kändes det inledningsvis svårt att få den att vända tillbaka. Onekligen irriterande. Någon minut senare var dock detta löst och nu kan jag ändra håll på snurren precis när jag vill.

Det finns en del psykologer som säger att när man håller kvar sin första tolkning skulle kunna vara tecken på en eller annan personlighet och att man till exempel skulle vara mer flexibel om man uppfattar att figurens rörelse skiftar. Jag anser väl mig själv att vara rätt så flexibel så på mig får jag väl lov att säga att testet stämmer ganska bra. Att gubben först snurrar medsols känns också rätt eftersom beskrivningen på personer med en dominerande höger hjärnhalva känns mer som jag - Jag är en känslomänniska som försöker se allt i ett större perspektiv och som dessutom är intresserad av filosofi, men kanske inte lika fascinerad av religion dock.

Hur uppfattar DU den snurrande figuren?

Mikke7 knäcker alla...

Tjejen som återfinns i musikvideon skriver för övrigt blogg och här kan ni läsa ett tjusigt inlägg från henne om tiden då jag var hennes handledare... Ni som tar er tid att göra detta får också möjligheten att se mig rappa...


"Inte lugnt pappa..."

På onsdagar och fredagar tar jag ut pappaledighet på eftermiddagarna och hämtar Sander tidigare från förskolan. Idag var det planerat att åka och bada, men då Sander hostade lite väl mycket natten till idag valde vi att skippa badet. Istället blev min plan att åka till Erikas jobb och spela innebandy. "Jaaa! Nu spela innebandy, fara mammas jobb?" Blev det omedelbara svaret från Sanders sida när jag ställde frågan om han var intresserad av min plan. Jag tyckte att vi först skulle hem en stund och ta det lite lugnt och fika lite mellanmål.

"Inte lugnt pappa..." tyckte Sander och upprepade denna fras flertalet gånger på vägen in. Då ringer min telefon och medan jag pratar på en stund sätter sig Sander i sackosäcken och ser lite TV - pang boom - och två sekunder senare ligger plutten och snarkar.

Inte lugnt? Näe, tror jag det - då finns det ju risk att man känner att man är trött!

Jag tar tillfället i akt och passar på att blogga litegrann och sedan tror jag nog att jag väcker upp Sander så att han åtminstone hinner få spela lite innebandy innan det blir dags för partymys-fredag!

Dagens låttips! (Tjejen som syns nedan till vänster är för övrigt en av mina gamla mentorselever från ksab)RSS 2.0