15 semlor and counting...

Jag kan ju helt enkelt inte avstå att blogga om det riktigt superdupiga med just den här tisdagen - det är ju faktiskt Fettisdag idag! Jippie! Idag bjöd rektorn all personal på semlor och det var ju onekligen uppskattat av en semlafantast som jag. Nu senare på kvällen har det avnjuits ännu en semla tillsammans med min kära lilla fru.

Som rubriken avslöjar så har jag under detta år hunnit med att trycka i mig 15 semlor. Jag gissar att jag ligger ett antal semlor före de flesta, men är man fanatiker så är man. Hur många semlor har du ätit i år?

Innan dagens två semlor var jag dock på hälsokontroll och mina värden ser faktiskt riktigt mycket bättre ut än vad jag hade vågats hoppas på. Visst, det finns väl ett och annat kilo för mycket och lite streching skulle inte direkt skada, men i det stora hela var det en positiv upplevelse att hälsokontrolleras. Skönt!

Min plan, som under hälsokontrollen kändes både självklar och fullt genomförbar, är dock att minska min vikt med 10% samt att förbättra mitt konditionstest resultat åtminstone en nivå. I rätt riktning bör tilläggas.

MEN, som sagt var.. Det kändes självklart och genomförbart just då när jag satt där med hälsokontrollanten och spekulerade i mina värden och såg min värderingskurva där på datorn. Då kändes det möjligt, utmanande och nästan lustfyllt fakliskt att verkligen ge den här målsättningen en vettig chans. Nu, två semlor senare, känns det inte riktigt så. Iallafall inte riktigt lika mycket.

Jag har dock, tillsammans med mitt arbetslag, gått med i någon typ av tävling där man ska gå en viss antal steg varje dag för att man efter 75 dagar ska ha förflyttat sig från Eifeltornet i Paris till Johanna i parken i Skellefteå. Kostnaden att delta var 50:- och då fick man en stegräknare på köpet. Johanna i parken - Here I come!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0