Böter till föräldrar vars barn skolkar?

Jag har från och till under dagen ringt hem till föräldrar för att meddela att deras barn skolkat. Nu under lunchen hittade jag den här artikeln i Aftonbladet där det står att läsa om en stadsdel i Malmö där man vill bötfälla föräldrar vars barn skolkar. Jag vet att detta redan genomförs i Storbrittanien... Kanske skulle det kunna vara en lösning även i Sverige, eller?

Vad tycker du?

Kommentarer
Postat av: Syster Ejrevi

Det där med böter låter ju helt sjukt, föräldrarna har ju ingen koll på barnen på gymnasiet. Här i lule har dom deras närvaro utlagd på internet så varje förälder kan se sitt eget barn, ganska bra! men de kanske redan finns i skell?

2008-02-28 @ 13:18:40
Postat av: Maria

Va kul! :) sov gott, nu måste jag nana!

2008-02-28 @ 21:54:06
URL: http://mariapettersson.blogg.se
Postat av: Anne

Det finns två olika skolor i forskarsvängen i ämnet att motivera barn och även vuxna. Den ena förespråkaren är Grossin, som nuvarande regering verkar tro på och så Scherp som jag tror på.Den första tror på mer prov, fler kontroller, mer besiktningar, straff osv. och den andra falangen tror på motivation, lära i lärgrupper osv. och lära för livet och tron på att kontroll och straff lär för stunden och det andra för livet.

2008-02-29 @ 23:34:10
Postat av: Mikke

Mamma Anne >> Det är klart att du tror på motivation och att lära för livet. JAG har ju fostrat DIG väl... ;D

Eller var det tvärtom?

2008-03-01 @ 00:37:26
URL: http://litotes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0