Tillräckligt hög IQ för att ansöka till Mensa-samfundet?

image13

Min storebror och hans intelligenta fru berättade för en tid sedan att de gjort ett IQ-test som i mångt och mycket var utvecklat efter de olika intagningsproven för de olika samfunden för hög IQ. Detta test gick att genomföra online via Illustrerad Vetenskaps hemsida och man fick efter genomfört test en uppskattat bedömning av sin IQ. Min käre bror, som onekligen är väldigt smart, fick den fantastiska siffran 133 och hans ännu smartare fru nådde upp till makalösa 135.

Som ni säkert förstår kände jag mig redan på förhand lite underlägsen dessa två Einsteins, men jag begav mig ändå hem och genomförde testet på min egen kammare. Och vad blev resultatet? Jo, det blev helt sagolikt bra! Mitt resultat placerade sig nämligen precis mitt i mellan min storebrors och min svägarskas på otroliga 134.

Jag känner att jag faktiskt måste få vara lite stolt och småskryta litegrann här på bloggen (ni är ju ändå så få som läser) över att jag fick ett bättre resultat än 98 % av populationen. En del svar kunde jag faktiskt och var dessutom helt säker på, men visst erkänner jag gladeligen att jag måste ha haft tur på en hel del "gissningar" när frågorna blev svårare.

Nedan följer lite statistik där man kan se hur jag placerar mig ute i världen med min IQ på 134.

IQ-beskrivande kategori 
Resultat Kategori

130          mycket hög

120          hög

110          övernormal

90            genomsnittlig

80            låg-normal


IQ-resultat, jämförelser

Resultat  Kategori

160          S-B V toppvärde

153          IV-test toppvärde

139          Poetic Genius Society

131          Mensa-samfund

125         genomsnitt för PhD & MD

115         genomsnitt för collegestudent

Tydligen skulle jag alltså möjligtvis kanske, rent hypotetiskt, kunna göra ett test och sedan ansöka till Mensa... typ?

Vågar du själv göra testet? ...och vågar du sedan berätta hur det gick?


Kommentarer
Postat av: Lasse Kongo

Tjenare MIcke!

Har aldrig tvivlat på att du skulle hamna högt på sådana tester. Vore det inte för det där med syrebristen (minns jag rätt?) när du var liten skulle ditt resultat ha varit ännu högre.

Själv skulle jag ev kunna göra testet, men aldrig meddela ngn levande person. Som i allt annat skulle jag hamna på normal. Det behöver jag inte få bekräftat i ännu ett test. Nej, för mig blir det nog att leva lyckligt ovetande.

Ha det bra Wolve!!!

2008-01-28 @ 19:09:43
Postat av: Andreas Berglund

Tjena Mikke!

Kul du skickade sms:et så jag hittade in på bloggen! Jag vågade faktiskt genomföra testet, och jag hade det hittills sämsta resultatet av de du känner som har sina resultat offentliggjorda här på bloggen. Men till min stora förvåning hade jag ett så pass bra resultat som 129. Så även om jag fick stryk av dig så gjorde jag inte bort mig helt.

2008-01-28 @ 21:34:42
Postat av: Mikke

Lasse Kongo >> Menar du min konstanta syrebrist eftersom jag har huvudet på så hög höjd har du helt rätt, men syftar du på det jag råkade ut för som barn handlade det om hjärninflammation... Ungefär *same-same*. Och du, du är så mycket mer än normal ska du veta min vän. Ja, du är nog faktiskt onormalt bra på det allra viktigaste här i livet - att vara en bra människa! ;) (ps. Jag har fortfarande en Café sport som tillhör dig. sorry!)

2008-01-28 @ 22:55:01
URL: http://litotes.blogg.se
Postat av: Mikke

Andreas Berglund >> 129 är ju ett suveränt resultat! Jag gissar att jag har lyckats gissa rätt när du kanske råkat gissa fel på en del som vi båda säkert var osäkra på.

Kul att du hittade hit och grattis till det nya jobbet!

2008-01-28 @ 22:57:12
URL: http://litotes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0