Köp en Majblomma

Nu börjar det vara dags att införskaffa sig en Majblomma. Håll utkik efter säljande barn eller beställ direkt från butiken på majblommans hemsida. Där finns majblommor och även andra produkter som säljs till stöd för Majblommans arbete mot barnfattigdom och andra orättvisor.


Priser på årets blommor:

Liten blomma 10 kr

Stor blomma 20 kr

Krans 30 kr

Pin 50 kr


Majblomman är, tro det eller ej,  Sveriges största barnhjälpsorganisation. De arbetar för att förbättra barns villkor och bekämpa barnfattigdomen i Sverige. Majblomman verka på flera nivåer för att nå bästa effekt för barnets bästa. De fångar upp barns aktuella behov genom de tiotusentals brev som kommer till Majblomman. Behoven har skiftat genom de 100 år Majblomman varit verksamma. När organisationen ser att det finns brister i det ansvar som samhället ska ta uppvaktar Majblomman politiker och andra beslutsfattare för att förbättra barnens villkor. Först och främst genom att de måste följa de lagar som finns och tolka lagarna utifrån barnets bästa. Majblommans vision är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden.


Personligen tycker jag att det känns som en alldeles fantastisk verksamhet, om än att den delvis drivs på tveksamt skött barnarbete. Fast i ärlighetens namn har jag nog bara goda minnen från den tiden man var liten och cyklade runt och krängde Majblommor till släkt, grannar och fullkomligt obekanta i min omgivning. Då var det en lek och tävling mot sina klasskamrater. Nu ser jag värdet i det på ett helt annat sätt. Därför råder jag helt enkelt alla bloggläsare att köpa sig en Majblomma eller två.

Sander har en, men frågan är om ni ser den?

image87


Kommentarer
Postat av: Anne

Jag måste berätta ngt viktigt om majblomman! Det som säljs i Ursviken går till barn i Ursviken och det som säljs i Skellefteå går till barn i Skellefteå osv. Skolor ber då och då om bidrag från majblommekommitén till ett visst barn för att de ska få något positivt eller nåt som de behöver. Detta är hjälp till barn i Din närhet!

2008-04-18 @ 22:11:12
Postat av: Anna

Han gillar verkligen inte solen, mosters lillglis!

2008-04-20 @ 00:50:42
Postat av: Sofie

Du har blivit utmanad - snälla ta utmaningen och vårda den ömt.

2008-04-20 @ 19:07:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0