Mission accomplished

I fredags, omkring middagstid, påbörjade vi vårt uppdrag: IKEA. Efter ett pitstop med McDonalds fantastiska McBean-burgare och övernattning hos lillasyster Ejrevi och hennes trolovade Ante fortsatte resan tidigt lördag morgon.


Innan avresa krävdes givetvis en stadig frulle. 07.20 satt vi på McDonalds och njöt av deras underbara frukostmeny. Jag verkligen tokgillar McToast. Mmmm... Jag skulle lätt kunna trycka i mig sisådär 4-5 stycken nu direkt om jag fick möjligheten till det. Utan skinka såklart. Mumma! Efter finfint näringsintag med både McToast, Ciabatta, Pannkakor och kaffe var vi åter på vägen mot Haparanda. Frukost är good.


Tanken var att vi skulle komma i tid. Det gjorde vi. Verkligen. 09.10 stod vi, som första bil, på IKEAs kundparkering. I tid. Helt klart. Ingen kan då komma och hävda något annat. Något tidiga möjligtvis. Men tack vare att vi var tidiga fick vi möjligheten att träffa en gammal klasskamrat till Erika som dessutom var med oss när vi åkte till Nepal. "Sollan", som klasskamraten heter, deltog nämligen i något som kallades för Hundens dag. Det var en hundtävling som pågick vid sidan av IKEAs kundparkering. Erika skämtade om att Sollan faktiskt kunde vara där, men trodde inte riktigt på det själv. Fast där stod hon. Mycket kul. Sollan berättade att hon tagit tjänstledigt från läraryrket och att hon skulle vara fiskarfru det närmsta året. Soft.


09.43 fick fru E lätt panik eftersom vi inte skaffat oss någon vagn ännu. Butiken öppnade ju faktiskt om 17 minuter. Pänik. Vi gick i rask takt och införskaffade oss en vagn och ställde oss i den kö som nu faktiskt så sakta börjat ta form. Parkeringen började nu också att fyllas snabbt och ännu en gång kunde jag glädjas över att vi hade den absolut bästa parkeringsplatsen. Jag kan med säkerhet säga att den var så bra att den faktiskt även hade dugit åt min far. Och då snackar vi BRA parkeringsplats! Sehr gut.


Första vändan i butiken, för det blev fler än en, gick tokigt snabbt. Tanken var att vi skulle förflytta oss så snabbt som möjligt till Plocka-själv-lagret för att där plocka på oss de artiklar som vi på förhand bestämt att vi ville ha. Detta gick makalöst smidigt. Efter en knapp halvtimme hade vi både plockat på oss de varor vi planerat. Betalat för dem i kassan. Och slutligen även packat in dem i Saaben. Och de rymdes. Nice. Som fan faktiskt.


Vända nummer två bjöd på lite mer förströelse i butiken. Åtminstone fram till dess att vi nådde köksavdelningen. När vi kom dit satte vi nämligen ihop delar så att vi kan bygga en garderob till hallen. Tanken var först att vi skulle ha en dörr som hette Applåd, men det som kallades vit kändes väldigtväldigt beige. Inte alls kul. Vi ville ju ha en vit. Den finaste vita skulle gå lös på 6000kr. Värt? Nä. Fullständigt hutlöst. Vi gick istället på det absolut billigaste alternativet och köpte dörrar som om jag inte minns fel hette Ärlig. Istället för den planerade garderoben, som visade sig vara beige, till priset av 2,300 kr fick vi en garderob för futtiga 1,200 kr. Förhoppningsvis ser den inte helt överjävlig ut när den är ihopbyggd. Och om den gör det kan ni ju vara vänliga och ljuga om ni händelsevis skulle komma på besök någon gång. Okej?


När vi var klara med att ta reda på var alla delar till garderoben fanns att plocka upp på hämta-själv-lagret blev det givetvis att springa dit och plocka på sig dessa delar. Sen väntade, ännu en gång,  betalning och inpackning. Pust. Två vänder avklarade och de primära inköpen var nu avklarade. Mycket skön känsla. Mycket mycket.


Efter detta valde vi att ta en kort lunchpaus. 3 Pizzaslizes och 2 varmkorvar tillsammans med 2 IKEA-cola inhandlades till den fina pengen 35 kr. Billigare än ICA Maxi och betydligt bättre för en vegetarian som mig då pizzaslizarna är vegetariska. När pausen var slut var klockan inte mycket mer än 13.00. Stabilt. I detta skede kändes det som att vi skulle vara på väg hemåt vid sisådär 15-tiden. Ikke.


Sista vändan som mer eller mindre enbart skulle innehålla småplock blev den dyraste och absolut mest tidsförödande. Klockan 17.36 hade vi dock tagit oss igenom den avslutande vändan och dessutom betalat för alla de saker som rymdes och och även de som inte rymdes i den överfulla kundvagnen. Två mjukglassar senare och en hel del packning var vi på väg söderut igen. Sweet.


Nu, efter sisådär 3 timmar i bil, är vi hemma igen och vår mellanvåning ser ut som ett fullständigt kaos. Det ligger kartonger, plast, papper, saker, lådor, lampor, hyllor, påsar och annat bråte huller om buller precis överallt. Jag småbörjade peta på och pyssla lite med någon sak lite här och där, men nu orkar jag faktiskt inte mer. Det är dessutom min morgon att stiga upp med Sander imorgon. Och imorgon är det ju faktiskt en ny dag med nya möjligheter att packa upp, bygga ihop, svära lite, bygga ihop igen och ställa i ordning. Det blir nog kul. Iallafall när det är klart. Fram tills dess vette katten.


Eventuellt kanske det kommer upp lite bilder på saker vi har inhandlat. Om det finns något intresse?


Kommentarer
Postat av: Anna

Nu finns inget mer intresse av era saker från IKEA!!
Min fråga är: Hur ser cykeln ut och pojken på den?
Väldigt intressant... har han provat än. Hur gick de? är han värsta storkillen nu?

2008-04-27 @ 12:24:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0