Vad? Jag? Och? - del 11

Big Nothing

Vad? Big Nothing är en underhållande svart komedi om Charlie Wood (David Schwimmer, Vänner) som är en frustrerad arbetslös lärare. För att dra in pengar till hemmet tar han jobb på ett dataföretag. På arbetet möter han Gus (Simon Pegg, Shaun of the Dead) som har en idé om hur de snabbt kan tjäna stora pengar. Han har fått tag i smutsig information om en präst och föreslår för Charlie att de skall satsa på utpressning. Allt kompliceras när den före detta skönhetsdrottningen och tillika Gus före detta flickvän Josie (Alice Eve) vill vara med. Men, Josie är inte den hon utger sig för att vara, Gus är inte så smart som han tror och Charlie är inte mycket till brottsling. Det som först verkade vara en idiotsäker plan går snart käpprätt åt helvete.


Jag? David Schwimmer, som kanske är den mest tydliga av "Vänner"-skaran med att bygga humorn kring mimik och kroppsspråk, får stor användning för det även här. Han är onekligen skicklig på det och han har också en tendens att kunna se riktigt tapig ut, vilket passar perfekt in i rollen som Charlie. Simon Pegg, som på ganska kort tid nått kultstatus i komedigenren, gör ingen besviken och samspelet med Schwimmer är fläckfritt. Det finns en komisk kemi som genomsyrar och lyfter filmen.


Och? Om galna komedier där precis vad som helst kan hända är något du uppskattar rekommenderar jag denna rulle varmt. En bit in i filmen är det ett parti som är fullständigt sanslöst och jag skrattade högt vid flertalet tillfällen under dessa minuter. Ja, under fler minuter än just dessa faktiskt. Se själv.


Kommentarer
Postat av: Lillebror

Inget mesigt, tjocktung fet skit!

2008-04-24 @ 23:16:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0