Rapport från Beijing : Dream Team

Kobe!

På förhand var det många som drömde och fantiserade om att Kina med den stora (STORA!) stjärnan Yao Ming skulle gå hem med segern i basketpremiären mot, Dream Team, USA. Drygt 18 000, de flesta kineser, hade tagit sig till basketarenan i Peking för att se matchen. De fick också se Kina drömstarta när den väldige Yao Ming (2.29 meter) gav sitt lag ledningen när han satte matchens första trepoängare efter tjugo sekunder. Publiken var lyrisk, men mycket roligare än så blev det inte.  Iallafall inte för Kinas del. Dream Team var överlägset, lekte bort kineserna och vann med klara 101-70.


Kina hängde med USA bra under hela den första quartern men efter den första quartern satte LeBron James, Kobe Bryant och de andra superstjärnorna från NBA gasen i botten och körde över kineserna som till slut var helt chanslösa. Efter ställningen 29-29 gjorde USA ett kraftigt ryck och hade i halvtid ledningen med 49-37. Resten blev mer eller mindre en ren transportsträcka om än det var en mycket trevlig transportsträcka som bjöd på mängder av finfina dunkar och snygga poäng.

Förlusten för Kina medför att jätten Yao Ming, som är nationalhjälte hemma i Kina och sägs ha en miljard fans, fortsätter att spela basket ett tag till. Ming hade nämligen lovat att han skulle sluta med basket om Kina slog USA.


En annan sak klart väl värt att nämna är fantastiske expertkommentatorn Dennis Aulanders insats. Vilken underbart skön bisittare. Kunnig, kaxig, cool och skön. I like big time. Skönaste kommentaren idag var helt klart när LeBron James gjorde en extremt skön block och Dennis Aulander utbrister, "- LeBron James blockar S - K - I - T - E - N ur bollen!" Underbart att stava ut ett så fint ord som skiten. Mitt tips är att spana in OS-sändningarna när det visas basket nästa gång. Om inte för självaste sportens skulle så är herr Aulander som sagt var väl värd att lyssnas till. 

Källa: Aftonbladet

Kommentarer
Postat av: Henke

Håller med dig att Aulander är en bra expertkomentator. Han var en bra spelare med de åren han hjälpte Plannja till SM guld. Så jag håller med dig Mikke, se OS basketen och lyssna på Aulanders underbara kommentarer till matcherna..

2008-08-11 @ 13:31:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0