"Böj verb, annars skjuter jag!"

Nu var jag alldeles nyss precis på väg att gå och lägga mig, men innan jag loggar ur väljer jag, som jag så ofta gör, att snabbsurfa förbi Aftonbladet för att snabbt ta reda på om det har hänt något spännande i världen. Och vad får jag läsa? Jo, givetvis något så urbota dumt att jag inte kan annat än kommentera det här och nu omedelbums.

Lärarna i ett skoldistrikt i Texas ska nämligen under höstterminen få börja bära vapen i skolan. Expertis som nyhetsbyrån Reuters åberopar tror att det kan vara första gången som lärare får bära vapen i USA:s skolor. Skolområdet, som kallas Harrold Independent och har omkring 110 elever, ligger på landsbygden omkring 25 mil nordväst om Fort Worth och beslutet om att lärarna ska beväpna sig har fattats av skolstyrelsen, enhälligt. Allvarligt!? Ett enhälligt beslut av skolstyrelsen vill alltså att lärarna i skolan ska bära vapen. Föräldrarna till skolans elever har inte heller några invändningar och nyhetskanalen ABC:s läsare är överlag väldigt positiva. Några kommentar kring nyheten är exempelvis, "Det här borde bli en policy i alla landets skolor, då skulle vi få färre psykon som skjuter ner barn i skolorna" och "Äntligen lite sunt förnuft".

För att hantera de krissituationer som kan uppstå får lärarna gå en särskild utbildning. Dessutom måste de ha vapenlicens. Man kan ju undra vad det rör sig om för utbildning. Är det möjligtvis något i stil med den utbildning som Navy Seals går igenom? Fullkomligt absurt att man ens tänker tanken att beväpna lärarna. Jag kan inte annat än hålla med i det som en debattör utryckte - "Har jag fattat det här rätt, man får inte slå eleverna - men det är ok att skjuta dem?" .


Jag vet inte hur många gånger det är bevisat att våld inte leder till något annat än till mer våld. Finns det fler vapen synliga, tillgängliga och vardagliserade kommer det också att bli mer olyckor med dessa vapen. Hela landet USA är ett levande bevis på detta. Och det finns en, i mina ögon, mycket tydlig anledning till varför det skjuts alldeles på tok för mycket åt alla de olika håll och kanter i detta land. Det handlar givetvis om den liberala synen på vapen. Såklart!

Jag kan för mitt liv inte förstå hur skolstyrelsen tänker när de enhälligt beslutar om detta. Är det möjligtvis någon som håller en pistolmynning mot deras huvuden just då? Vill de att lärarna ska vara redo för ett krig mot eleverna? Är tanken att den så kallade pedagogiska personalen ska kunna eliminera eventuella elever som kommit till skolan för en ny Columbine-massaker?
 
Sjuktsjuktsjukt är ordet. Jag orkar i ärlighetens namn inte ens samla ihop mig ordentligt för att ge detta en värdig kommentar. Så sjukt är det. Lärare med vapen. Och jag som hela tiden trott att pennan var mäktigare än svärdet, att kunskap var makt och att våld inte var lösningen. I Texas verkar man tro att det är en Magnum 44 som saknats. Tragiskt.

Pang!

Källa: Aftonbladet


Kommentarer
Postat av: marie

jag tcyker inte att det ska få användas. vgd?

2008-08-16 @ 01:37:25
URL: http://marresbok.blogg.se/
Postat av: Sofia

e nt särskilt insatt i det men det låter ju nt särskilt bra om man säger så tkr jag ;)

tacktack, gillar du mitt bidrag vore det jättekul om du ville rösta :)

2008-08-16 @ 01:39:45
URL: http://gaspedal.blogg.se/
Postat av: Evelyn, i hemmet

Kluriga frågor det där! Jag är inte precis överförtjust i förslaget. Att de ens tänker tanken på att införa det är ju oförståeligt för oss som bor så pass tryggt här i norden.Jag kan tänka mig att föräldrarna inte har några större invändningar till det när det gäller deras barns säkerhet, men de ser inte heller konsekvenserna av det. För dem är det säkert så inprintat att skolorna vill göra allt för att skydda deras barn att de inte inser hur farligt det är att bara gå runt med ett vapen.De ska kunna hantera dem också. Undrar hur många misstag som kommer att ske innan de tar avskaffar den här idiot"lagen". Nej.. Jag ska nog bara vara tyst. Vet inte så överdrivet mycket om det här.

2008-08-16 @ 01:46:49
URL: http://ihemmet.blogg.se/
Postat av: Janna

jaadu :)

det verkar hemskt att lärare ska få ha vapen och sånt! det borde ju skrämma alla från vettet!

2008-08-16 @ 02:41:40
URL: http://jannamattsson.blogg.se/
Postat av: liberty bell

har du kanske tänkt tanken att det inte är en slump att de flesta mass skjutningarna i USA sker i så kallade "vapenfria zoner" så som skolor (columbine, v-tech) men väldigt sällan på NRA konventioner eller en polisstation där alla är beväpnade? man kan inte ta bort vapen från sjuka människor som gör sjuka brott genom att instifta sjuka lagar och regler, men man kan ge vanliga människor rätten att försvara sej, för att inte tala om den avskräckande effekten det har att våldsmän kan vänta sej att samtliga lärare är beväpnade, på tiden att det här händer, verkligen.

2008-08-16 @ 04:41:18
Postat av: JENNIFER

hahah skön blogggg

2008-08-16 @ 04:53:29
URL: http://jenwikman.blogg.se/
Postat av: Louise

ja men visst är mitt monster sött!:DAlltså de är heelt sjukt. skulle ALDRIG klara av o bo där o gå i skolan i USA:S

2008-08-16 @ 09:04:37
URL: http://louiseberglund.blogg.se/
Postat av: Tomaz

Jag håller med liberty bell. Ge oss vanliga människor vapen så att vi kan skjuta ihjäl alla idioter som vandrar runt på gatorna. Pax för en PSG90 så att man kan ligga på avstånd och headshotta bort en efter en. Vapen ttill oss vanliga är lösningen!!!!

2008-08-16 @ 09:11:24
Postat av: Camilla

Är det så? Då är jag förvånad-

2008-08-16 @ 10:11:14
URL: http://myrrah.blogg.se/
Postat av: Joakim

Tack så mycket!! :;D INga vapnen!!!!

2008-08-16 @ 10:21:03
URL: http://laang.blogg.se/
Postat av: alec

ABSOLUT INGA VAPEN ALLS säger jag bara. vad ska hända, folk kommer känna sig hotade, vad tänker alla på, visst säkerhet men vafan alla kommer ju gå runt och gå på tårna.. INTE DOM SOM PLANERAR ATT DÖDA IOF

2008-08-16 @ 10:26:37
URL: http://alecstar.blogg.se/
Postat av: ANGELICA

Svar: Haha tack! :)Men gud nej! Ingen ska gå runt med vapen alls asså!

2008-08-16 @ 10:39:09
URL: http://angos.blogg.se/
Postat av: LITTLE MISS LOUISE

Dåligt dåligt dåligt.

2008-08-16 @ 10:46:27
URL: http://littlemisslouise.blogg.se/
Postat av: Matilda

Kan inte säga så mycket mer än att deras problem aldrig kommer lösas ... fler vapen fritt ute, jag kommer aldrig förstå mig på det där.

För ja, barn gör som vuxna gör, barn gör inte som vuxna säger - nånstans tror jag på det.

2008-08-16 @ 11:13:02
URL: http://enidrottandeflicka.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Sjukt sjukt sjukt.

Det kommer ju aldrig funka, det kommer bara bli problem.

2008-08-16 @ 11:16:20
URL: http://neliaa.blogg.se/
Postat av: ina

tack för att du hittade mig! det är ett tema jag måste få smälta först. har ju själv provat på läraryrket, har lärarutbildning. det är inte lätt att vara lärare men många är väldigt bra i sitt yrke. det handlar om kapacietet och kunskap och rätt val i livet. vapen som du säger gör problemen på tok så stora att det kan bara bli mer våld. man är ju utmanad som elev redan från första ögonblicket man möts av en sådan "fientlig" lärare. ska dom agera Gud? ett stort samhällsproblem tydligen hos dom! tack för tips med min blogg, det är också ett problem där, haha! trevlig helg!:)

2008-08-16 @ 11:19:32
URL: http://iinnaa.blogg.se/
Postat av: Josefine

Men herregud, inga vapen!

2008-08-16 @ 12:10:18
URL: http://jjosefinen.blogg.se/
Postat av: anne

Det som händer i USA brukar så småningom även hamna här... Du har ju själv arbetat i USA så du vet ju hur klimatet är med låsta dörrar, kameror osv. men att därifrån då snäppa upp med skjutvapen leder bara åt ett håll.. mer skjutande och dödande. När jag var på olika skolbesök i Wiconsin så var det på en skola en "total lockdown" dvs alla tog skydd under bänkar osv. för att en man med tung beväpning kört upp utanför skolan. Kan tänka mig hur scenariot hade blivit om lärarna öppnat eld! Skrota vansinniga ideér!!

2008-08-16 @ 12:29:54
Postat av: Emelie

helt fel ! någon lärare kanske får damp och skjuter en elev , eller så får eleverna tag på vapnet .. det fattar man ju själv att det inte kommer funka , är dom totalt blåsta därborta elr :S

2008-08-16 @ 13:34:30
URL: http://emeliesten0ngers.blogg.se/
Postat av: Jessica och Elin

vi tycker att de inte ska ha det

2008-08-16 @ 20:31:06
URL: http://jessicavselin.blogg.se/
Postat av: HUNDMODEBLOGGEN SVARAR

Tack så mycket! :)Ang ditt inlägg så förstår jag att du blev för upprörd för att kunna gå och lägga dig. Det är ju helt sjukt! Precis som du skriver - våld föder bara mer våld. Och jag hade sannerligen inte vågat sätta barn i en skola där lärarna var beväpnade. Vad händer när läraren glömmer att låsa in vapnet och en 8-åring får tag i det?

Tyvärr tror jag dock att det är omöjligt att över en natt ändra USA:s ultraliberala syn på vapen. Om det ens går alls .../Emma

2008-08-17 @ 18:40:19
URL: http://poshpoodle.blogg.se/
Postat av: bea

asså det borde dom inte ha! det är helt sjukt!!

2008-08-17 @ 19:06:36
URL: http://bloggbea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0