Ett kedjebrev hamnade i inkorgen

"Gyllene omslagspapper"


Jag fick detta från en vän, som fick två saker att välja mellan. Det sa mig att även jag hade två saker att välja mellan. Jag har valt. Nu är det Din tur att välja.


Historien handlar om en mamma som för en tid sedan skällde på sin 8 åriga dotter för att hon slösade på en rulle med dyrt guldfärgat omslagspapper. Pengar var det ont om och hon blev ännu mer upprörd när hon såg att dottern använde pappret att dekorera en ask som hon placerade under julgranen.


Hursomhelst, den lilla flickan gav presentasken till sin mamma nästa morgon och sade, "Den är till dig, Mamma" Mamman blev generad för hennes tidigare ilska mot flickan, men hennes ilska blossade upp igen när hon öppnade presentasken och såg att det var tomt.


Hon sa till sin dotter med harm i rösten. "Vet du inte unga dam, att när du ger bort en present är det meningen att det skall vara någonting i paketet?"


Dottern som hade tårar i sina ögon sa, "Men, Mamma, det är inte tomt! Jag blåste kyssar i den tills den blev full."


Mamman blev förkrossad. Hon föll på knä och slog armarna om sin dotter och bad henne och förlåtelse för hennes obetänksamma ilska.


En kort tid senare tog en olycka dotterns liv, och det sägs att mamman behöll det gyllene asken bredvid sängen för resten av hennes liv. När hon helst kände sig nere eller mötte svårigheter öppnade hon asken och tog ut en inbillad kyss och mindes kärleken från barnet som hade lagt kyssarna däri.


En verkligt underbar känsla, denna gåva till oss är en ask full med ovillkorlig kärlek och kyssar från våra barn, familjen och vännerna. Det finns inget mer värdefullare än detta.


Så du har nu två val:


1. Sänd detta vidare till dina vänner, eller


2. Radera detta och agera som om detta inte berörde ditt hjärta.

------------------------------------------------------------------------------


Som ni ser valde jag ett alldeles nytt och egenkomponerat alternativ. Att kasta in det på bloggen. Historien, som givetvis med största säkerhet är påhittad, fick hjärtat i herr E att slå något slag extra. Kanske har det lite att göra med att jag ganska precis nyss lämnat en alldeles underbar och ledsen liten pojke hemma. Högst troligt spelar det in rätt mycket. Efter idag har jag jullov. Länge. Tre veckor. Både jag och sonen längtar oerhört.


Kommentarer
Postat av: Anna B

Förstår helt oerhört att ditt hjärta slår extra slag när du läser detta. Mötte det för några år sen. Hjärtat blöder igen när jag återigen blir påmind om det gyllene omslagspapperet! Kram Anna

2008-12-18 @ 18:11:24
URL: http://skrivanne.wordpress.com
Postat av: Åsa

Den historien är ruskigt fin & tänkvärd !!!

2008-12-18 @ 19:21:41
URL: http://fyrarumochenalkov.blogg.se/
Postat av: Thyllan

Kedjebrevshataren blev tvungen att kopiera och klistra in. Herre gud, vad hjärtat svider.

2008-12-18 @ 20:53:29
URL: http://thyllan.wordpress.com
Postat av: Linda

Haha, ja detta var ju en variant ;)

2008-12-18 @ 22:09:04
URL: http://naughtyshawty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0