Only in America?

Läste i Aftonbladet om följande:

Klockan 05.32 föll en 49-årig kvinna plötsligt ihop i väntrummet på psykakuten på Kings County Hospital i New York. Varken sjukhuspersonalen eller någon annan väntande patient gjorde någonting för att hjälpa henne. Kvinnan dog där på golvet. Och inte nog med att kvinnan dog i sjukhusets väntrum. Hon blev dessutom liggande där i över en timme. Först på knä, sedan på mage. Och där blev hon liggande - tills klockan slagit 06.36.


I väntrummet fanns minst fyra personer. Folk, däribland personal på sjukhuset, strömmade in och ut ur rummet. Ingen agerade. Kvinnan, ursprungligen jamaican, hade kommit in till akuten efter en psykos och väntade nu på att läggas in. Händelsen inträffade i mitten av juni och den exakta dödsorsaken har ännu inte fastställts. Sjukhuset tillstår dock att hon lämnats på golvet en timme utan uppsikt, uppger ABC News. Disciplinära åtgärder på grund av bristande ansvar har vidtagits gentemot sex av de anställda. Två av dem har redan fått sparken, fyra ska ställas inför rätta i domstol.


I maj i år stämdes Kings County Hospital av tre organisationer som beskrev omständigheterna som "omänskliga". Lokalerna är ofta överfulla och osanitära, patienterna - däribland barn och psykiskt sjuka - blir rutinmässigt ignorerade och utnyttjade, skrev man i sin ansökan. Händelsen med den 49-åriga kvinnan lär inte underlätta sjukhusets försvartal.

Helt fuxxed up, don't you agree?


Kommentarer
Postat av: TJ

That hospital is going DOWN!

2008-07-02 @ 02:51:45
Postat av: MangeTjena Mikke,Du verkar va en hejare på kodmallar/design av bloggar vad jag hört och sett. Vill du ta en titt på min sida med.. :)Finns det någon bra guide på hur man fixar sin egen sida? Jag har försökt hitta någon med icke då..//

Mange

2008-07-02 @ 23:21:43
URL: http://stockholmstad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0