Oscar "Blade Runner" Pistorius

Blade Runner!

Jag vet inte om ni har följt detta, men Oscar Pistorius, även kallad "Blade Runner", är en amputerad sprinter som springer med hjälp av två proteser tillverkade av karbonfiber. Oscars dröm är att medverka i de Olympiska spelen och under hela år 2008 har han kämpat för sin rätt till att försöka kvala in på distansen 400 meter. Länge ansåg man att proteserna gav Oscar en fördel mot de andra, friska, tävlande och en rad tester och undersökningar genomfördes för att verkligen avgöra om så var fallet. Efter en lång testperiod och ännu längre juridisk process togs slutligen beslutet att Oscar skulle få delta och representera sitt land Sydafrika i de Olympiska spelen. Om han lyckades kvala in vill säga...

Världsrekordet på 400 meter innehas av amerikanen Michael Johnson och lyder 43.18 sekunder. Kravet för att få ställa upp i OS var att man sprang sträckan på högst 45.55 sekunder. I onsdags sprang också Oscar sitt absolut snabbaste lopp någonsin över 400 meter, men trots det nya personliga rekordet på 46.25 sekunder räckte det tyvärr inte hela vägen fram till Beijing. Många menar att anledningen till missen är att han istället för att fokusera på träning har fokuserat på det lagliga processarbete som pågått vid sidan om själva löpningen. Den tävlingen vann han, men ironiskt nog blir det lika fullt inget olympiskt spel för hans del. Synd.

Pistorius verkar dock ta det hela med ro och säger att han, trots missen, är oerhört glad och nöjd med sin säsong och insats under året. Istället för att delta i årets tävlingar planerar han, givetvis, att ställa in siktet mot nästa olympiska spel år 2012 i London. Jag kan inte annat än önska honom lycka till!


Kommentarer
Postat av: TJ

Tänk vad freaky att ha sådana där.. eh... böjda karbonfiber grejer, som ben asså!Iofs tror jag ju att man vänjer sig men, vadå, att springa überfort med dem... herregud.

2008-07-21 @ 13:36:39
Postat av: Lovisa

Jag håller på honom! Hoppas på nästa OSoch tycker det är synd att han inte kom med! Har vi förresten fått se fru E i bloggen? Har jag missat henne? Ha det bra!!

2008-07-21 @ 23:02:59
URL: http://lovisan.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0