Wimbledonfinalen

Nu var det väl ganska länge sedan jag skrev om sport här på bloggen? Frågan är dock om det är tillräckligt länge sedan för att kära fröken Soof ska godkänna ett litet kort inlägg om dagens final i Wimbledon? Mest troligen läser hon ju inte ens detta eftersom hon för tillfället befinner sig på semester så jag passar helt enkelt på att sportblogga litegrann.

Efter en osannolik uppgörelse i sju timmar, med två regnuppehåll, fem set, och 9-7 i sista set stod Rafael Nadal som segrare i Wimbledonfinalen med siffrorna 6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7. Rafael Nadal hade tidigare aldrig slagit Roger Federer på gräs och senast för ett år sedan fick han se sig slagen av Federer i Wimbledonfinalen.
 

Dagen började bra för spanjoren som bröt Roger Federers serve redan i tredje gamet och vann de första två seten. Nadal kopplade med andra ord ett stadigt grepp om sin första grässeger mot världsettan och bröt Federers serve i flera fantastiska bolluppgörelser. Tredje set gick till tiebreak som Federer tog hem och fjärde set mötte samma öde i ett tiebreak som sent ska glömmas. Roger Federer vann detta tiebreak med 10-8 efter att, på ett fantastiskt sätt, ha räddat två matchbollar och vänt en match som såg ut att vara förlorad. I det läget hade Roger Federer ett mentalt överläge som kändes ytterst svårt att klara av att vända.


Men, Rafael Nadal klarade det. Vid ställningen 7-7 i femte set bröt Nadal Federers serve. Därefter servade han hem matchen och vann på andra matchbollen, totalt hans fjärde matchboll under dagen. Snacket efter matchen handlar mycket om möjligheten att detta kanske var tidernas bästa Wimbledonfinal. Själv tycker jag nog att Wimbledonfinalen i filmen, som för övrigt visades ikväll på TV, Wimbledon är tidernas final. Go Peter Colt!

Björn Borg, som fanns på plats på hedersläktaren, får i och med att Nadal bröt Federers segersvit stå kvar i historieböckerna som en av två som tagit fem Wimbledonsegrar i rad ett tag till. Grattis Björn, det är du väl värd. För att hedra dig litegrann extra passar jag på att klippa in den gamla goda "sommarhiten" - Alla vi (längtar efter sommaren) framförd av FRIENDS IN NEED. Rock on!
 Källa: Aftonbladet

Kommentarer
Postat av: MangeFederer och Nadal får ursäkta men ingen blir någonsin så bra som Boris Becker.. :)2008-07-07 @ 12:30:53
URL: http://stockholmstad.blogg.se/
Postat av: Mikke

Iallafall inte när det kommer till att spela Nintendo Wii, eler hur Boris? ;D

2008-07-07 @ 12:45:58
URL: http://litotes.blogg.se/
Postat av: ¨Sofie

Likt en FRA-lag bevakar jag minsta lilla rörelse från dig. Sport. Jag gäspar. Måste dock týcka att tennis känns lite mer okej - bara lite mer - än tristaochtråkiga baseboll.I övrigt fortsätter vår roadtrip ett tag till och med jämna mellanrum längtar vi hem efter er och resten av Bullerbyn.Kram till er från oss.

2008-07-07 @ 20:04:33
URL: http://soof.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0