Dagens Outfit - Fashion Against Aids

I februari i år lanserade H&M kollektionen "Fashion Against AIDS". Det är H&M som tillsammans med Designers Against AIDS (DAA) som slagit sig ihop i kampen mot AIDS och lanserat en kollektion för killar och tjejer tillsammans med en rad kända designers, musiker och artister. Syftet är att sprida kunskap om HIV/AIDS, som drabbar många unga över hela världen.

De artister som deltar i "Fashion Against AIDS" är Rihanna, Chicks on Speed, Good Charlotte, Henrik Vibskov, Jade Jagger, Justice, Katharine Hamnett, My Chemical Romance, Rufus Wainwright, Scissor Sisters, The Cardigans, Tiga, Timbaland och Ziggy Marley.

Tanken med kollektionen är alltså att väcka uppmärksamhet och öka kunskapen bland ungdomar om HIV/AIDS. Tolv miljoner ungdomar i åldersgruppen 15-24 år lever i dag med viruset. Initiativet till samarbetet togs av Designers Against AIDS (DAA), en icke vinstdrivande organisation som arbetar med opinionsbildning genom samarbeten med modedesigners, musiker och artister.

Varannan person som infekteras av HIV är mellan 15 och 24 år. Med andra ord finns det finns ett oerhört stort behov av att göra något i den här målgruppen. Enlig Designers Against AIDS smittas någon i åldern 15-24 år femtonde sekund  av HIV/AIDS. Det är helt absurt att tänka på det faktum att under tiden jag har skrivit det här inlägget, uppskattat till 10 minuter, har 40 människor i åldern 15-24 år smittats med HIV/AIDS. Tänk om de istället hade fått sitta och blogga.

Artisterna deltar utan ersättning och 25 procent av intäkterna från kollektionen går till HIV/AIDS-förebyggande projekt över hela världen, i regi av DAA och YouthAIDS, Population Services Internationals (PSI) HIV/AIDS-förebyggande verksamhet som når mer än 600 miljoner unga människor i 60 länder.

I kollektionen ingår t-shirts, linnen, huvtröjor och en väska. Alla plaggen är försedda med ett tryck och i nacketiketten står vem som har designat trycket. Priserna varierar från 98,00 kr till 349,00 kr. Alla plaggen och väskan är gjorda av 100 procent certifierad ekologisk bomull och är försedda med en särskild hängetikett med texten: "This might be the most important piece of clothing you've ever have had your hands on."

Själv var jag alldeles för sent ute för att kunna lägga rabarber på en Timbaland-designad t-shirt och trodde faktiskt att jag inte skulle få tag på en endaste nice t-shirt från denna kollektion. MEN, då alldeles helt nyligen och helt oväntat hittade jag ett exemplar av Scissor Sisters designade t-shirt. I min storlek dessutom. Nice. Köpet var givetvis självklart och nedan kan ni se hur tjusig den är. Håll utkik i era lokala H&M-butiker, kanskekanske kan ni hitta er en riktigt snyggt t-shirt som är väl värd att inhandla. På mer än ett sätt if you know what I mean?

image155

image156

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0