Is God evil?

Okej, det är verkligen inget drömscenario som utspelat sig för unga fröken Paulina Wahlqvist. Under en längre tid hade hon gått hemma och drömt om en egen tatuering att förgylla sin kropp med. Hennes söta sambo ritade således upp en finfin liten tatueringsskiss åt henne som bygger på symbolen för farligt avfall. Runt denna symbol återfinns ett gäng dödskallar, en våg, som symboliserar hennes stjärntecken, och lite annat smått och gott. So far so good.

Tjejen tog givetvis med sig skissen till en tatuerare som tog på sig att gadda in skissen i fröken Wahlqvist hud. För detta smärtsamma ingrepp ville han ha 4,000kr. En skälig summa pengar med andra ord. Tatueringen skedde vi två skilda tilffällen. Vid första besöket gjordes konturerna och två veckor senare kom Paulina tillbaka för att fylla i skuggor, detaljer och färg.


I dag är Paulina långt ifrån nöjd: Tatueringen saknar djup, linjerna är dåligt dragna och färg har kladdats utanför, menar hon. Dessutom är ett ord felstavat i tatueringen. Istället för "GOOD EVIL", som betyder god och ond, står det "GOD EVIL", översatt gud ond. - "Hela tatueringen ser ut som skit. Med texten menade jag att alla människor har en god och en ond sida. Hela betydelsen är nu felaktig", säger Paulina till aftonbladet.se.

Bild AFTONBLADET
[foto AFtonbladet]

Ajdå. Att en tatuering blir ful kanske man inte direkt kan klaga på så värst mycket. Har man inte kollat upp tatueraren bättre än så får man faktiskt skylla sig själv. Det tycker iallafall jag. Att tatueraren sen stavar fel känns dock ruttet. MEN, i det här fallet får faktiskt Paulina skylla sig själv även på den punkten. Texten fanns inte med på skissen utan skrevs direkt på ryggen med en tuschpenna. Paulina fick se texten i en spegel innan den tatuerades in och godkände den. Grattis. I efterhand berättar hon att hon räknade med att tatueraren visste hur det stavades. Tatueraren försvarade sig med att säga att han inte är någon levande uppslagsbok. Enough said. Right?

Paulina upptäckte felet när hon kom hem och tog kontakt med tatueraren som genast bad om ursäkt och också betalade tillbaka de 4,000 kronorna som tatueringen hade kostat. Snyggt. Men Paulina är förkrossad och vill ta bort tatueringen med hjälp av laser - en behandling som kommer att kosta mellan 20 000 och 30 000 kronor. Hon kräver att tatueraren ska betala den summan. Tatueraren beklagar att kunden är missnöjd, men menar att ansvaret för felstavningen ligger hos dem båda. Vanligtvis ber han alltid kunden att skriva ner texten på ett papper - i det här fallet var det ett tillägg som gjordes i sista minuten.


Paulina Wahlqvist tänker anmäla tatueraren till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Personligen tror jag inte att hon har en skugga av en chans att lyckas få igenom detta. Det känns dock oerhört intressant att följa detta äventyr och jag hoppas verkligen att Aftonbladet ger oss lite återkoppling när något beslut är fattat.

Tatueraren som tatuerade mig råkade för övrigt, iallafall enligt rykten, ut för att stava fel han också en gång när han tatuerade en skinnskalle. Tydligen ska han ha stavat Sverige fel - SVERGE. Om det är sant eller inte vette katten, men om det är sant är det onekligen en hyfsad miss. Min tatuering innehöll dock inga bokstäver så den fixade han utan problem. Tack och lov.


Kommentarer
Postat av: TJ

Rätt surt och komma hem och upptäcka att man tycker att gud är ond, men ännu surare att komma hem och upptäcka Sverge på sig... xD

2008-06-29 @ 19:19:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0