Vad? Jag? Och? - Del 24

Americanizing Shelley


Vad? "Americanizing Shelley" är en söt, currydoftande komedi med ett stänk Pygmalion. Den enkla flickan, Shalini Singh (Namrata Singh Gujral), från Himalaya reser till USA för att gifta sig med sin, i väldigt tidig ålder, trolovade Niel Brar (Phillip Rhys). Niel lämnade tidigt Indien och arbetar nu som agent åt filmstjärnor i Los Angeles. Istället för giftermål blir Shalini föremål för ett vad - ett vad som går ut på att skapa en Hollywoodkändis och amerikansk drömtjej av en fullständigt alldaglig flicka. Niel Brars assistent, Rob Shorwell (Brad Raider), antar vadet och förvandlar Shalini till Shelley.


Jag? Den här typen av filmer går i stort sett alltid hem i radhuset på Dalgatan. Man kan inte säga att de är jättebra och jag ska kanske inte superrekommendera den för alla som läser detta, men hos oss fungerar det. Det finns liksom en härlig känsla över den här typen av filmer. Man har sett det ungefär tiotusen gånger förrut. En ful tjej blir snygg och går från att vara en loser till att vara den som ALLA vill känna. Egentligen borde det med andra ord kännas ganska meningslöst att se detta scenario utspela sig ännu en gång. Men, nej. Det går alldeles utmärkt.


Och? Filmen bjuder, förutom på lite romantik och leenden, även på en del typiska Bollywood-inslag (Indiens filmindustri) som sång och dans. Kul. Visste ni att det finns andra "-woods" än de två mest kända Hollywood och Bollywood? Det finns faktiskt följande: Dollywood (Bangladeshs filmindustri), Nollywood (Nigerias filmindustri), Tollywood (telugiska och bengaliska filmindustrin) och Trollywood (norra Älvsborgs Hollywood i Trollhättan). Och vem, vet - Det kanske finns ännu fler?

Trailer:Kommentarer
Postat av: TJ

Haha, det låter faktist som en film som man sett ett par gånger förut xD

2008-06-29 @ 19:10:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0