Fridays Projekt

image127 
(foto Per Strömbro, Norra Västerbotten)

I fredags var jag tillsammans med fru E och grannfamiljerna Eriksson och Carlstedt/Hedman på Improviserad Melodifestival. Tillställningen som är ett arrangemang arrangerat av Västerbottensteatern i samarbete med Sälteatern är numera ett årligt återkommande event. Årets festival var den femte i ordningen. Tradition med andra ord. En mycket trevlig tradition.


En improviserad melodifestival fungerar ungefär som så att publiken inför showens start lämnar låttitelförslag i en skål. Dessa dras sedan slumpmässigt och paras sedan ihop med en artist och en musikstil. Artistens uppgift är att i stundens hetta komma på en helt improviserad text och melodi. Man kan inte annat än imponeras över improvisatörernas briljanta fantasi och kvickkreativa texter. Till sin hjälp har artisterna improbandet Färdtjänst och improkören Hemtjänst. Även dessa improviserar givetvis. Magiskt skickligt gjort måste jag säga.


I år var det duon "Good Cop, Bad Cop" (Tobias Morin och Niklas Larsson) som fick flest röster från staans olika jurygrupper. Att Niklas är duktig visste jag sedan tidigare, men Tobias Morin var en ny bekantskap. En mycketmycket trevlig sådan. I mina ögon var han nämligen kvällens klart mest lysande stjärna. Den ständigt leende polisen och hans mer hårdföre kollega framförde det poppiga bidraget "Fridays projekt" skrivet av Lisa Skog. Eftersom bidraget gick vinnande ur tävlingen fick kvinnan bakom låttiteln kliva upp på scenen och mottaga den gyllene "Sångspoven", en fågelstaty att stoltsera med inför sina vänner. Kul.


Efter avslutad melodifestival bar det av hem till familjen Eriksson. Där ägnades tiden åt sällskapsspel, chit-chat med suveräna vänner, chipsdippande och chokladkakssmaskande. Det var fullkomligt lysande med andra ord. Vi siktar på att göra detta till en tradition och ser redan nu fram emot den sjätte upplagan av Improviserad Melodifestival 2009.


"Fridays projekt

det kan va att ta en promenad

Fridays projekt

eller veckans enda bad"


Kommentarer
Postat av: Anonym

svar: ja det måste jag säga att man får :P

2008-05-13 @ 00:25:12
Postat av: Ida

Jag kom inte på nån bättre rubrik.. Det är en som ville säga upp kontakten som bara har hört av sig helt plötsligt som om inget hänt..så jag tycker den personen tänker lite konstigt

2008-05-13 @ 00:47:02
URL: http://asfaltblomma.blogg.se
Postat av: Karin

sportgodis-- det var något nytt:)

2008-05-13 @ 08:14:14
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Dress Like a Princess

God morgon! :)

2008-05-13 @ 08:20:59
URL: http://dresslikeaprincess.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0