Vilja-programmet - dag 1

Vilja!

Lovely. Det känns onekligen som att jag har hamnat alldeles precis och fullkomligt rätt. Den första dagen var oerhört inspirerande och det var oundvikligt att känna framsyntheten och utvecklingsandan som spirade längst uppe i de finfina lokalerna som kallas Utsikten på Medlefors Folkhögskola.

Som en av de lyckligt antagna till denna utbildningkan man inte göra annat än att känna sig stolt. Det känns nämligen att det finns en oerhörd kompetens i denna omgivning och att uttagningsproceduren varit ohyggligt noggrant genomförd. Drygt ett 80-tal sökte och en efter en gallrades de sedan bort tills vi slutligen var 18 som stod kvar. Den ursprungliga tanken var att 15 stycken skulle antas, men kursledarna valde att ta bort ett moment (övernattning sista kursdagen) och antog ytterligare tre. Konkurrensen var så pass hård. Trevligt.

Idag fick vi en introduktion och lite spännande kurslitteratur. Jag ska genast skynda i säng och börja läsa nu alldeles strax omedelbums. Det kanske låter aningen fjantigt, men jag längtar. Jag älskar att läsa den här typen av litteratur och i sanningens namn lockar det mer än skönlitteratur. Underligt. Jo, I know.

Vi fick även veta litegrann om tidigare deltagare inom programmet och vad de gör idag. Utav de 13 personer som genomgick utbildningen förra rundan är sex stycken verksamma som chefer inom Skellefteå Kommun. En är chef inom Örnsköldsvik Kommun. Tre sitter på nyckelpositioner inom andra företag. Och tre, endast tre, arbetar idag kvar där de arbetade innan utbildningen. Med detta facit i hand kan man inte annat än bekräfta att detta är en enorm möjlighet.

Lovelylovelylovely.


Kommentarer
Postat av: anne

Måste säga att jag är stoly oxå! Helt övertygad om att du kommer att älska programmet och snart jobba med nåt nytt...intressanta böcker..lånar gärna nån sen...

2008-11-17 @ 23:47:36
Postat av: anna

Vad roligt! Och bara att få vara på Medlefors och äta deras goda mat och vistas i deras fina lokaler är ju lite guldkant bara det.

2008-11-18 @ 09:08:16
URL: http://salhuset.blogg.se/
Postat av: Sara

Häftigt, och spännande! Det där låter verkligen som en möjlighet!

2008-11-18 @ 13:23:27
URL: http://shelob.blogg.se/
Postat av: L

Bara för att du nu får en fin utbildning så får du inte lämna oss arbetare i sticket. kom ihåg det!

2008-11-18 @ 18:36:10
Postat av: m a r i a k o d e n

Har faktiskt varit till S-eå å lyssnat på Lena N-F för x antal år sedan.....hon var helt underbar föreläsare! Hoppas hon kommer å har nån föreläsning du kan gå på!!!

2008-11-18 @ 22:43:00
URL: http://mariakoden.blogg.se/
Postat av: Ulle M

Mikke!

Visste inte att du är med i Vilja! Lycka till! Det passar dig perfekt trorjag! Min chef ska ha "en av er" hos sig i någon vecka framöver, och även en del tidigare deltagare har jag träffat genom mitt jobb. Kanske även du dyker upp med tiden!? Hoppas, hoppas, hoppas! :) En av dessa tidigare "Viljor" blev förövrigt avdelningschef här hos oss efter avklarade studier på programmet! Tror det är en bra bas att stå på! Och kom ihåg: The sky has no limit! / U väst på stan

2008-11-20 @ 08:43:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0