Yes, en hel månad i rosa!

Rattar!

Idag börjar Oktober - årets mest rosa månad - till stöd för Bröstcancerfonden. Som en sann rosa bloggare kan jag ju inte annat än jubla och instämma i alla de lovord som ges över denna jätteviktiga satsning som drar in pengar till den ack så viktiga bröstcancerforskningen. 7000 kvinnor per år, alltså 18 kvinnor varje dag på året får höra - Du har cancer. Det har skett stora framsteg inom diagnostik, vård och behandling under de senaste decennierna, som ger stort hopp inför framtiden. Men vi måste satsa mer på forskning för att förstå varför bröstcancer uppstår och hur man kan anpassa behandlingen till varje enskild individ. Trots framstegen inom forskning och behandling dör 1 500 kvinnor varje år i bröstcancer i Sverige, det innebär att var 6:e timme avlider en kvinna av bröstcancer.

Rosa Bandet är den internationella symbolen för kampen mot bröstcancer. Det används av bröstcancerorganisationer över hela världen, särskilt under oktober månad. Det är den internationella bröstcancermånaden med informationsinsatser för att sätta fokus på bröstcancer, öka medvetenheten och kunskapen om sjukdomen samt samla in pengar till forskning och till stöd för verksamhet för bröstcancerbehandlade.

Själv går jag stolt omkring med det rosa bandet på jackan och knaprar samtidigt på Ahlgrens rosa rattar som är ett lättsamt, men samtidigt ödmjukt sätt att bidra till att öka medvetenheten och kunskapen om bröstcancer. Ahlgrens bilar Rosa Rattar kommer att säljas under oktober månad och 10% av överskottet från försäljningen går till arbetet mot bröstcancer.

Lite humor i det faktum att det är just "rattar" som säljs. Eller är det bara jag. Galghumor kanske?

Kommentarer
Postat av: Selma

Rosa Rattar, jag som just skulle sluta äta godis. Hur gör man då om det nu är för en god sak?

2009-10-02 @ 08:02:02
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0