Ett tillägg till föregående inlägg...

Efter några ömma kommentarer känner jag att jag måste få vidareutveckla mitt resonemang kring NP-logon som jag skrivit om nedan och även presentera mig själv och min egen koppling till Sveriges bästa supporterklubb. Here it goes...

Först och främst hade jag inte den blekaste aning om att Krux & Co, som jag misstänker är det stora och kända företaget som tagit fram logon med tanke på deras nära samarbete med AIK?, var de som stod bakom designen. I mina ögon spelar det i och för sig ingen roll vem/vilka som tagit fram den. Likheterna är ändå tydliga enligt mig. Sen kan det givetvis vara en slump och ingenting annat än just en slump. Men det kan också vara ett helt omedvetet eller också ett helt medvetet val. Och visst, det behöver ju inte vara ett medvetet negativt val utan kan givetvis också vara ett medvetet val om att "ta tillbaka" dessa symboler och använda dem i positivt syfte. Jag har som sagt var inget facit till detta. Men kan ni verkligen mena att det inte finns klara likheter? Jag tycker att det är ganska solklart, speciellt handen.

Om man nu skulle vilja att blixtarna ska likna SS-blixtar, så som NP antyder i sin kommentar, tycker jag inte riktigt att det fungerar lika bra som för exempelvis kiss som givetvis uppenbart valt att använda sig av SS-blixtar i sitt namn för att skapa rubriker, provocera och vara lite farliga. I Kiss fall handlar det helt enkelt om marknadsföring. Och det fungerar givetvis. All publicitet är bra publicitet. Speciellt för ett farligt hårdrocksband.

North Power har i mina ögon alltid varit en bra supporterförening som stöttat sitt lag i med och motgång och jag har själv länge varit aktiv som stolt medlem. Jag har också under lång tid känt och även umgåtts med flertalet personer högt uppsatta i föreningen, däribland Robzon som varit ordförande under flertalet år. En mycket bra människa som jag känner starkt förtroende för. Själv har jag även ingått i styrelsen för North Power Stockholm. Och som om inte det vore nog utgör jag även 50% av det ökända bandet North Power The Band. Som ni kanske förstår är jag långt ifrån någon som tycker illa om vare sig North Power eller Skellefteå AIK. Tvärtom.

Signaturerna AIK, NP och Erik, jag hoppas att ni kan förstå att föregående inlägg inte var menat som ett påhopp eller att klanka ner på någon. För mig är dock likheterna tydliga mellan dessa symboler och jag ville helt enkelt se vad mina bloggläsare tyckte och tänkte i frågan. Ni håller tydligen inte alls med mig och jag respekterar er åsikt och tackar för era kommentarer. Jag hoppas samtidigt att ni kan respektera min åsikt? Jag tycker, sedan jag fick se de andra symbolerna, att de är kusligt lika varandra och för mig som avskyr diskriminering och rasism känns det faktiskt inte riktigt okej. Samtidigt kanske jag istället borde vara glad över att de används i ett mer positivt syfte?

Exit, som signaturen NP väljer att smutskasta, är ett projekt som utifrån vad jag kan se gör ett bra och viktigt arbete. NP har kanske helt andra erfarenheter? Berätta gärna. Och Erik, även om det är en helt annan fråga kan jag berätta att jag har bloggat om drogerna i Skellefteå. Ganska mycket faktiskt. Här. Här. Här. Här. Här. Här och Här. Säkert på fler ställen också. Oerhört tråkiga saker det där som vi givetvis måste försöka bekämpa. Klotter har jag dock inte bloggat om. Ännu. I mina ögon är det nog inte riktigt en lika farlig brottslighet som droger eller rasism heller för den delen. Trots den oerhörda prislappen. Kanske är jag något naiv i detta fall?

Så, nu var det skrivet. Forza AIK!

Kommentarer
Postat av: Peter

Bra skrivet!!!! Hejja AIK!!!

2009-02-04 @ 19:49:49
Postat av: Anna B

Kan bara hålla med dig Mikke! På alla ovanstående punkter faktiskt! Kram anna

2009-02-04 @ 19:58:50
URL: http://skrivanne.wordpress.com
Postat av: Tanten

Nu är ju tanten just tant så jag kan ju även se likheten med näven på skivfodralet till den gamla Tom Robinson Band-skivan "Power in the Drakness" och jag kan också se gamla Televerket i blixtarna men jag tror att det tål att talas om. Det är viktigt att man kan se även den symbolik som andra kan se även om det inte var avsikten. På samma sätt tyckte jag att det var värt att förklara Playboy-kaninen för ung, inte ännu tonåring som bara sett en liten fin kanin på ett linne. För henne var det det, men jag vet ju vad vilken karl (och kvinna med för den delen) som helst förknippar den med. Det kan som jag ser det vara bra att förstå vad andra ser för symbolik sen vet jag inte om jag tycker att man ska fall undan och byta logga eller ladda med egen innebörd i det aktuella fallet.

2009-02-04 @ 20:23:08
URL: http://plasttanten.blogg.se/
Postat av: spiderchick

I HATE snow =)

2009-02-04 @ 20:46:24
URL: http://spiderchick.blogg.se/
Postat av: Thyllan

Hårda kommentarer i förra inlägget. Reflektioner måste alla få göra, sen kan folk ta illa upp &/eller missförstå saker å ting. Det vi kan enas om, tror & hoppas jag, är att rasism stinker och att AIK äger.

2009-02-04 @ 21:05:00
URL: http://thyllan.wordpress.com
Postat av: korven

Ja visst känns det dumt att vi inte har starbucks när man kan hitta en på vart femte gata i N.Y!Tycker din blogg är jättesnygg, men jag har jättesvårt att läsa det vita mot det rosa ..

2009-02-04 @ 22:25:25
URL: http://enlitenkorv.blogg.se/
Postat av: Duracellmamman

Jag är absolut inte tillräckligt insatt i frågan för att ha en ställning. Men tycker utan tvekan att du har en bra argumenation!Önskar dig en UNDERBAR torsdag!!Massa kramar!!

2009-02-05 @ 02:06:10
URL: http://duracellmamman.se
Postat av: Duracellmamman

Måste bara fråga, var ju därför jag kom in hit;-)Om vi väljer att gå vidare med din blogg, kommer du/kan du då låta designen vara precis som den är idag, under hela tiden. Eller ialalfall under den perioden som vi genomför undersökningarna med läsargruppen??! Vi ska ta beslut under dagen imorgon, så det är bra om jag hinner få ett svar fram tills dess. Är lite sent ute, har en Tildis som är måttlig rolig här hemma för stunden;-)kramis!

2009-02-05 @ 02:08:29
URL: http://duracellmamman.se
Postat av: Allt åt alla

Nu ska jag inte dra alla under en kam, men jag tänkte berätta att jag blivit påhoppad av personer i NP. Påhoppad för att jag var "AFA-pack". Dom fick för sig att jag var en kämpe mot nazism och för invandring. Trevligt att bi jagad runt hela staden ensam av 5 personer i 30 års åldern. Tänker inte outa allt för mycket på en öppen blogg.Men jag kan helt klart se kopplingar mellan VISSA av NP medlemmar till NS rörelser i Sverige.ANTIFA NORRLAND

2009-02-05 @ 02:46:50
Postat av: Micka

jajjemen, hon har det där lilla extra ;)

2009-02-05 @ 03:19:39
URL: http://annamariamikaela.blogg.se/
Postat av: korven

helt ärligt, jag lyssnade faktiskt på hårdrock i lurarna på vägen hem från stallet, men det kändes nog bara rock'n'roll från min sida. Sett utifrån så såg man en tjej som cyklade i ridkläder och skrek allt vad hon hade när hon susade förbi :P

2009-02-05 @ 07:31:09
URL: http://enlitenkorv.blogg.se/
Postat av: Emelie

Skriver in det sen då kul att du gissar =) Å sander var riktigt fint har jag faktiskt inte tänkt på! Tackar för förslaget det gillas =DJa det är verkligen supermysigt med bebismage kommer toksakna den sen när bebis kommer! Men då har man ju en liten bebis istället att mysa med som tur är =DTrevlig dag!

2009-02-05 @ 08:16:07
URL: http://mellemus.blogg.se/
Postat av: Evelina

Ja det är ju det :)

2009-02-05 @ 09:09:53
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Fru J

Skoj blogg! Klickade mej vidare vid din kmentar i bebisbloggen & ser fram emot att följa familjen E i fortsättningen.

2009-02-05 @ 09:10:55
URL: http://ninal.blogg.se/
Postat av: Kalle

Allt åt alla: Om du nu inte kämpar mot rasism och är med i AFA varför väljer du då att avsluta med:ANTIFA NORRLAND2009-02-05 @ 10:05:51
Postat av: Tommy

Mikke, jag kan ärligt inte förstå vad du är ute efter, kan inte se några kopplingar.Sedan blir jag mörkrädd när jag ser att våra skattepengar går till en sådan förening som Exit. Sedan Exit startade har pengarna varit en drivkraft för de som är ute och "föreläser" och inte sällan har dessa pengar förskingrats. Dessa avhoppare har oftast missbrukarproblem och en kriminell karriär. Men, visst, i dagens politiskt korrekt samhälle är allt möjligt. Sedan är det ju så att det oftast är de mest dekadenta i en rörelse som lämnar den och så är det nog också i de nationella leden.Istället för att hitta nazistiska spöken i NP loggan tycker jag att du borde granska Exit, de kanske inte är så hederliga som de försöker framställa sig som.2009-02-05 @ 10:24:12
Postat av: Karolinen

Till Antifa Norrland: Jag kan se kopplingar mellan AFA och NP, för tyvärr har jag skådat dessa antidemokrater kring klacken. Men jag ska inte heller outa någon på denna blogg, trots att de anfaller folk med torshammare bakifrån.

2009-02-05 @ 10:44:11
Postat av: Sofia Werlin

tack för tipsen :)

2009-02-05 @ 10:55:17
URL: http://sofija.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja e stolt å ja står rak i ryggen men de e inte lätt alla dagar tyvärr... ja e psykiskt slut å man tröttnar snabbt på alla människor med trångsynta inställningar.Men ja kommer slå mig blodig för min unge...mina barn e de bästa ja har ink maken å hans töser... //Tess

2009-02-05 @ 11:07:39
Postat av: tess

Ps inlägget ovan va från mig ;-D hi hi hoppas ni har en bra dag förresten. //Tess

2009-02-05 @ 11:08:17
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Agnieszka

Tack så mkt, du har väldigt söta barn du med!

Hoppas ni får en trevlig dag! Och tack för titten!

kram

2009-02-05 @ 11:51:29
URL: http://agnieszka.blogg.se/
Postat av: sexbarnsmamman

Här var det debatt...tja jag tycker väl överlag att man ska ta symboler och språk på största allvar. De bär med sig budskap och värden...ha det gott!

Ja Björklund...tssss...

Fast hans ord väger ju tungt i skolsverige, med den position han har...

2009-02-05 @ 12:17:46
URL: http://sexbarnsmamman.blogg.se/
Postat av: Katja

ja, dom är bra mjuka också!

2009-02-05 @ 12:38:40
URL: http://candygal.blogg.se/
Postat av: pia

wow! vilken debatt det blev...lägger mig inte i...

du har en utmaning hos mig...payback time;)kram

2009-02-05 @ 13:46:25
URL: http://baramittlillahem.blogg.se/
Postat av: MARILENA

Sv: Ja visst är den. Jag tror de blir där på armen alltså. :)

2009-02-05 @ 14:43:01
URL: http://marilena.blogg.se/
Postat av: Kotteby

Lika bra att presentera hela kottearmen med en gång. Så blir det inga krusiduller i efterhand.=)

2009-02-05 @ 14:58:37
URL: http://www.kotteby.se
Postat av: Charlotte

Sv: Helst gjord i paint. ;)

2009-02-05 @ 15:08:49
URL: http://madeinpaint.blogg.se/
Postat av: Filippa

SV: Ja hon är himla vacker.

2009-02-05 @ 16:27:05
URL: http://flings.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0